5 καταστάσεις που θα καταλάβουν όσοι είναι Vegetarian (ή όσοι ξέρουν κάποιον)!

Πολιτικός Επιστήμονας - Μεταπτυχιακός Φοιτητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
gymjunkies.com

Πήρες την μεγάλη απόφαση να γίνεις χορτοφάγος; Σκέφτεσαι τι πρόκειται να συμβεί και τι αλλαγές θα φέρει αυτό στη ζωή σου;

Το μόνο σίγουρο είναι πως αλλαγές θα υπάρχουν όσο κι αν δεν το καταλαβαίνεις ακόμα… Μήπως είσαι ήδη vegetarian; Τότε αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για ‘σένα!

Δες εδώ τις κορυφαίες καταστάσεις που ζουν όλοι οι vegetarian!

1Επιλογές φαγητού

mceciliamaciel.wordpress.com

Κάθε φορά που αποφασίζεις να βγεις έξω για φαγητό είναι ο χάρος σου. Δεν ξέρεις πού να πας, ειδικά αν η παρέα σου έχει διαφορετικά γούστα, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις να φας, αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από σαλάτες -κι αυτές μάλιστα χωρίς κρέας- και φυσικά δεν μπορείς να χορτάσεις με τα φαγητά που θα υπάρχουν στο τραπέζι, γιατί θα έχουν ή κρέας, ή θαλασσινά.

Ας μην αναφερθούμε φυσικά στην περίπτωση που επιλέξεις ή εξαναγκαστείς να πας σε κάποια ταβέρνα σε κυπριακό χωρκό. Σούβλες, συκωτάκια, μακαρόνια του φούρνου, αφέλια, σεφταλιές, κουπέπια, στιφάδο, αμπελοπούλια (ουπς!) κάνουν παρέλαση μπροστά σου και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα… Προτιμάς να φας πατάτες, χαλούμι και ρύζι.

Αν έχεις ζήσει και στο εξωτερικό, μπορεί να σου ξεφύγει και να πεις στο σερβιτόρο: «μια σαλάτα νισουάζ!» (ή έστω μία χωριάτικη για τους Ελλαδίτες!)

2Βλέμματα

sciencefocus.com

Θα σου έχει τύχει σίγουρα να σε ρωτήσουν: «μα γιατί δεν τρως και λίγο κρέας;» Και εσύ με απολύτως φυσιολογικό ύφος να απαντάς: «Είμαι χορτοφάγος!»

Και τότε ξαφνικά, σαν να είπες πως είσαι αστροναύτης, να γυρίζουν όλοι και να σε κοιτάζουν περίεργα. Ακόμα χειρότερα, όταν λες σε γνωστούς και συγγενείς σου πως είσαι χορτοφάγος και σε κοιτάζουν λες και σε λυπούνται γιατί έχεις μια ανίατη ασθένεια.

3Αντιμετώπιση

Πέρα από το γεγονός ότι θα τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου, όπως είπαμε και πριν, έχεις να αντιμετωπίσεις και κάτι ακόμη. Το τι θα σου πουν ή το πώς θα σου μιλήσουν.

Άντε να εξηγήσεις στη γιαγιά σου ή στον παππού σου τι σημαίνει το χορτοφάγος. Κι όταν το εξηγήσεις να σε ρωτήσουν: «γιατί;» Αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να τους το εξηγήσεις!

Ακόμα και σε άλλα άτομα που θεωρείς ότι ξέρουν τι είναι η χορτοφαγία και μπορεί να σου ξεφύγει η φράση «είμαι vegetarian» ή ακόμα χειρότερα «είμαι vegan» και να σε βλέπουν λες και μιλάς Κινέζικα!

  • Bonus περίπτωση: Όταν νομίζουν πως είναι κάτι παροδικό και θα περάσει (γιατί πολύ πιθανόν να μην κατάλαβαν τι έλεγες τόση ώρα) και να σου λένε: «να τρως και λίγο κρεατάκι όμως, κάνει καλό.»

4Διατροφή

blog.anytimefitness.com

Καλώς ή κακώς, το να αλλάξεις τη διατροφή σου, δεν είναι και τόσο εύκολο. Απαιτεί θέληση και φυσικά τρόπους για την αναπλήρωση στοιχείων που θα σου λείπουν αν δεν τρως κρέας και θαλασσινά.

Οι περισσότεροι που αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι λοιπόν, και επιθυμούν να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή και υγεία, επισκέπτονται κάποιον ειδικό διατροφολόγο, έτσι ώστε να μην τους λείψει (σχεδόν) τίποτα.

5Εκπομπές Μαγειρικής

variety.com

Μπορεί για τους κρεατοφάγους να είναι η χαρά του πεινασμένου, αλλά για ‘σένα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι γεγονός πως οι περισσότερες εκπομπές μαγειρικής, παρουσιάζουν πιάτα με πουλερικά, κρεατικά και θαλασσινά…

Εσύ εννοείται πως δεν μπορείς να μαγειρέψεις τίποτα από αυτά γιατί πολύ απλά δεν τα τρως! Ακόμα χειρότερα όταν πλησιάζουν Χριστούγεννα και Πάσχα και όλες αυτές οι εκπομπές αποφασίζουν να ετοιμάσουν γεμιστή γαλοπούλα ή αρνί στη σούβλα! Εκτός κι αν κατά τύχη έχουν κάποια σαλάτα ή κάποιο επιτρεπόμενο πιάτο για ‘σένα…

Εσύ ποιες από τις παραπάνω καταστάσεις έχεις ζήσει; Ψήφισε και δες πόσοι συμφωνούν μαζί σου!