fbpx

Τάσος Κίσσας: “Δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως”

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1988 στη Λευκωσία και έχει αγωνιστεί σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος.

Από το 2005 μέχρι το 2016 αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ και στην συνέχεια μετακόμισε στο Κολόσσι και στην ομάδα του Απόλλωνα, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Είναι σύζυγος, πατέρας και έχει σπουδάσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, ενώ αρκετές είναι και οι συμμετοχές του με το εθνόσημο στο στήθος! Ο λόγος για τον Κύπριο τερματοφύλακα Τάσο Κίσσα που μας μίλησε για αρκετά και ενδιαφέροντα.

Δες όλα όσα μας είπε πιο κάτω:

 

 – Τάσο, πότε και πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο για ‘σένα; 

Σε σχέση με τους υπόλοιπους εγώ άργησα να ξεκινήσω, συγκεκριμένα στα 14 μου. Εγώ έπαιζα χειροσφαίριση από την ηλικία των 8-9.

Εκείνη την περίοδο ήμουν στην ομάδα των U-15  του ΑΠΟΕΛ, όπου  βρισκόταν ένα συγγενικό μου πρόσωπο και μου είχε αναφέρει πως είχε πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα και λόγω του ύψους μου με προέτρεψε να δοκιμάσω και να δω κατά πόσο μου αρέσει.

Από τις πρώτες προπονήσεις ενθουσιάστηκα και μετά από λίγους μήνες αναγκάστηκα να αφήσω την χειροσφαίριση αφού με κέρδισε το ποδόσφαιρο.

apoel.net
 – Στον χώρο του ποδοσφαίρου συναντά κανείς αρκετές δυσκολίες. Ποιες αντιμετώπισες εσύ και τι σε βοήθησε να τις ξεπεράσεις;

Δυσκολίες υπάρχουν γύρω μας όπου και αν κοιτάξεις, είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο είτε λογιστική είτε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Το θέμα είναι να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι με ποιο τρόπο μπορείς να αξιοποιήσεις τα χαρίσματα σου και όχι να βρίσκεις σαν δικαιολογία πάντα τις αντιξοότητες που συναντάς.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός να μπορείς να δέχεσαι την κριτική, αφού μόνο έτσι βελτιώνεσαι και προχωράς μπροστά.

Όσον αφορά τις δυσκολίες που εγώ αντιμετώπισα δεν νομίζω να διαφέρουν από τις δυσκολίες που συναντά κάθε άλλος Κύπριος ποδοσφαιριστής με πιο κύριο τον έντονο ανταγωνισμό. Πιστεύω όμως πως με έκανε πιο δυνατό, τόσο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά και βρίσκομαι εδώ πού είμαι σήμερα.

 – Θεωρείς τη θέση του τερματοφύλακα πιο ευνοϊκή ή πιο δύσκολη όσο αφορά τις ευκαιρίες που δίνονται σε σύγκριση με τις υπόλοιπες θέσεις;

Δεν θεωρώ πως κάποια θέση μπορεί να σε ευνοήσει ή να σου στερήσει ευκαιρίες. Σίγουρα η θέση του τερματοφύλακα είναι πιο ιδιαίτερη, αφού ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται και δεν μπορεί να γίνει αλλαγή όπως στις υπόλοιπες θέσεις.

Η ουσία είναι όμως πως αν αξίζεις θα πάρεις αυτό που δικαιούσαι κάποια στιγμή, αλλά όταν έρθει αυτή η στιγμή πρέπει εσύ να είσαι έτοιμος να την αξιοποιήσεις ανάλογα, μέχρι την επόμενη ευκαιρία.

goal.philenews.com
 – Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την πιο όμορφη – συγκινητική στιγμή που έζησες στο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής;

Υπήρξα τυχερός να έχω ζήσει μέχρι τώρα αρκετές όμορφες στιγμές, αλλά θα διαλέξω τρεις.

  • Η νύχτα που προκριθήκαμε με τον ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Champions League. Σίγουρα μια στιγμή που πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και ήμουν ένας από αυτούς.
  •  Η στιγμή που κατακτήσαμε το κύπελλο πέρυσι με τον Απόλλωνα. Ο λόγος απλός, αφού ήταν μια έντονη χρονιά για εμένα μιας και άλλαξα ομάδα μετά από τα 14 μου και αν και η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς είχε μια όμορφη κατάληξη με την κατάκτηση του κυπέλλου.
  • Η στιγμή που αγωνίστηκα απέναντι στην Εθνική Βελγίου μπροστά σε σχεδόν 70.000 κόσμο. Σίγουρα μια όμορφη στιγμή να εκπροσωπείς  την χώρα σου μπροστά σε τέτοιο αριθμό φιλάθλων.
lgr.co.uk
 – Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Συναισθηματικά ήταν μια έντονη στιγμή για εμένα όταν συνειδητοποίησα πως ο κύκλος μου στον ΑΠΟΕΛ έφτασε στο τέλος του μετά από τόσα χρόνια.

Σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω, αφού η παρουσία μου μέχρι τώρα στον Απόλλωνα με δικαιώνει απόλυτα!

 – Αν σου δινόταν η ευκαιρία να γίνεις ξανά 14 θα επέλεγες να αγωνιστείς σε μια άλλη θέση ή θα ακολουθούσες τον ίδιο δρόμο;

Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνει εύκολα για τις επιλογές του και έτσι δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως!

goal.philenews.com
 – Ένα μήνυμα στους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και μπορεί να επηρεάζονται από πολλά, όπως για παράδειγμα από το θέμα της μόρφωσης, από τις αποτυχίες και από την ζωή που ζουν οι συνομήλικοι τους;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω αφού μου δίνεται η ευκαιρία είναι: Από την στιγμή που διάλεξαν τον δρόμο του αθλητισμού να τον ακολουθήσουν σε όλη τους την ζωή είτε καταφέρουν να κάνουν κάτι επαγγελματικά είτε όχι.

Τα μηνύματα που απορρέουν από τον αθλητισμό γενικότερα όπως η ομαδικότητα, το τίμιο παιχνίδι κ.α δημιουργούν σωστούς ανθρώπους και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε συνοδεύει μια ζωή.

Τώρα για τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στον δρόμο ή και τυχόν αποτυχίες να σκέφτονται ότι είναι και αυτά μέρος του παιχνιδιού. Στο κάτω κάτω, ουδείς τέλειος!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Τάσο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την συνέχεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending