Οι καλύτερες φανέλες στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

sportbible.com

Σε περισσότερα από 80 χρόνια ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA έχουν συμμετάσχει 393 διαφορετικές ομάδες μέσα από 22 διαφορετικά τουρνουά.

Εκτός από το ταλέντο που παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα αυτής της σειράς αγώνων υπήρξε επίσης μια συλλογή από φανέλες που “παρέλασαν” στα γήπεδα που διεξήχθη Παγκόσμιο Κύπέλλο.

Μερικες ήταν καλές, μερικές ήταν αδιάφορε, ενώ υπήρξαν χωρίς αμφιβολία εκείνες που δεν θα ήταν άδικο να επισημάνει κανείς ως  “άσχημες”. Αλλα εδώ είμαστε να πούμε για τις καλές, αυτές που έκαναν εντύπωση.

Δες ποιες επιλέξαμε παρακάτω:

 

1Γερμανία 1994

www.pesmitidelcalcio.com

Αυτό το σχέδιο έκανε τους Γερμανούς να μοιάζουν με πουλιά. Η φανέλα των “πάντσερ” στις ΗΠΑ το ’94 ήταν μια περίεργη και ειλικρινά διαφορετική ιδέα, η οποία συνδύαζε ένα μοτίβο χρωμάτων αναπαριστώντας τα χρώματα της γερμανικής σημαίας (κόκκινο – κίτρινο – μάυρο) γύρω από το λαιμό και στο κάτω μισό των σορτς.

2ΗΠΑ 1994

bleacherreport.com

Φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στην χωρα τους για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια δήλωση πατριωτισμού με τα αστέρια να κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε αυτή τη φανέλα!

3Βραζιλία 1986

soccerbible.com

Μια επιλογή απλή και κομψή για τη φανέλα της σελεσάο ήρθε το 1986. Μια φανέλα που επέλεξε να συνδυάσει το κίτρινο με το πράσινο με ένα χαμηλό κολάρο, αντί για ένα περιοριστικά σφιχτό στρογγυλό και μια ομάδα που αγαπήθηκε από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ανα τον κόσμο!

4Ολλανδία 1998

ziimbio.com

Η επιλογή του πορτοκαλί χρώματος δεν είναι και τόσο δημοφιλής γενικά, αλλά αυτή η φανέλα των “οράνιε” είναι μια σκέτη ομορφιά!

Πιο ζωντανή και πλούσια από τις προηγούμενες εμφανίσεις και την συμπληρωματική πινελιά  του μαύρου στα μανίκια και κολάρο. Μια κλασσική εμφάνιση με το λιοντάρι στην καρδία από μια σχολή ποδοσφαίρου με ξεχωριστό χρώμα!

5Ιταλία 1978

gettyimages.com

Η “σκουάντρα ατζούρα” δεν ήταν ποτέ γνωστή για κάποια άσχημη φανέλα. Πάντα με απλό σχεδιασμό φροντίζουν να κλέβουν την παράσταση.

Η εμφανιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 ηταν ακόμα ένα παράδειγμα. Με τη φανέλα αυτή η Ιταλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση.

6Δανία 1986

fifa.com

Η πρώτη εμφάνιση της Δανίας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σηματοδοτήθηκε από μια ευχάριστη νότα, καθώς οι Δανοί σχεδίασαν μία από τις καλύτερες φανελες του συγκεκριμένου τουρνουά.

Η χωρισμένη σε 2 χρώματα φανέλα όπως και το κολάρο έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση μαζί με τα διακριτικά της Hummel στα μανίκια!

7Γαλλία 1986

soccernostalgia.blogspot.com

Η Γαλλία έτυχε  να διαμορφώσει ένα πολύ όμορφο σύνολο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Μπλε φανέλα, λευκό παντελονάκι και κόκκινες κάλτσες σε μια εμφάνιση που ήταν ένας συνδυασμός των χρώματων της χώρας.

Οι άσπρες λεπτομέρειες στη φανέλα απλά προσθέτουν πόντους σε μια έτσι κι αλλιώς εξαιρετική εμφάνιση της παρέας του Michel Platini!

8Γερμανία 1990

pinterest.com

Το πράσινο αποτέλεσε μια δήλωση για να τιμήσει την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γερμανίας που είχε μόλις επανενωθεί.

Σε συνδυασμό με το μωσαϊκό στυλ των λευκών γραμμών,  η φανέλα αυτή μαγνήτισε τα βλέμματα.

Αν και η φανελα έμοιαζε ελαφρώς με χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν μια από τις 2 φανέλες που χρησιμοποίησε η “νάσιοναλμανσαφτ” στο τουρνουά που κατέκτησε το 3ο της αστέρι.

Ποια φανέλα σου άρεσε εσένα περισσότερο;