fbpx

Αυτές είναι οι χαρακτηριστικές ενέργειες ποδοσφαιριστών που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά μερικές φορές δεν βλάπτουν και οι ατομικές προσπάθειες.

Συνήθως, η καλύτερη ομάδα κερδίζει, αλλά είναι τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς παίκτες που θυμόμαστε περισσότερο. Και αυτό συμβαίνει επειδή η δημιουργικότητά τους εμφανίζεται συχνά με αξιομνημόνευτες ντρίμπλες και τέρματα.

Όλες αυτές οι ντρίπλες έχουν εκτελεστεί από εκατοντάδες ή χιλιάδες παίκτες ουκ ολίγες φορές, αλλά κάθε ένας από αυτούς θα συγκρίνεται για πάντα με τον παίκτη που την εκτέλεσε πρώτος.

Πιο κάτω θα δεις κάποιες αξέχαστες χαρακτηριστικές ενέργειες που όλοι θαυμάσαμε:

 

1
Cristiano Ronaldo: “Ronaldo Chop”

https://www.youtube.com/watch?v=1jRgvHuejzg

H αλήθεια να λέγεται, ο Cristiano είναι από εκείνους τους αθλητές που είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, αποκλείεται να συμβαίνουν και τα 2 μαζί.

Στο οπλοστάσιο του έχει όμως μια χαρακτηριστική ντρίμπλα, γνωστή και ως “Ronaldo Chop”. Η εν λόγω ντρίμπλα καθιερώθηκε όταν ο Ronaldo αγωνιζόταν στην Manchester United.

Aπό τότε που πήρε μεταγραφή στη Real Madrid, ο Πορτογάλος αφοσιώθηκε περισσότερο στο σκοράρισμα παρά στις επιδεικτικές ντρίμπλες και έτσι ελάχιστες φορές είδαμε την “Ronaldo Chop” να εκτελείται.

2
Rene Higuita: “Scorpion Kick”

O Κολομβιανός τερματοφύλακας εκτέλεσε το απίθανο του ”Scorpion Kick” κτύπημα εναντίον της Αγγλίας στο Wembley το 1995 βρίσκοντας από τότε δεκάδες μιμητές.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι: Ναι, το Scorpion Kick έχει και αυτογκόλ version! Κάπου στο Χονγκ-Κόνγκ.

3
Ronaldinho: “Elastico”

https://www.youtube.com/watch?v=wLAg2x3Zo1Q

Tο ”Elastico” πρωτοεμφανίστηκε από τον Rivelino τη δεκαετία του ’70. Αυτός που το πήρε όμως σε άλλο επίπεδο ήταν ο Ronaldinho!

Πώς καταφέρνεις την “Elastico”; O επιτεθέμενος παίκτης ντριμπλάρει την μπάλα μακριά από τα πόδια του για να κάνει τον αμυντικό να πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα να κλέψει την μπάλα.

Πριν όμως η μπάλα απομακρυνθεί, ο επιτιθέμενος τραβάει την μπάλα πίσω στα πόδια του και τρέχει γύρω από τον αμυντικό.

4
Zinedine Zidane: “The Roullete”

https://www.youtube.com/watch?v=E48JHLckajo

Εντυπωσιακή ενέργεια που έχουν κάνει και θα κάνουν πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά μόνο ένας την έκανε πραγματικά τέλεια, ο μεγάλος Zindeine Zidane!

Από τα πρώτα παιχνίδια της καριέρας του μέχρι τα ποδοσφαιρικά του “γεράματα”, απέναντι σε αντιπάλους όλων των δυσκολιών και σε κάθε διοργάνωση που πήρε μέρος, αυτή ήταν η αριστουργηματική ντρίμπλα – περιστροφή του Γάλλου που τον έκανε τόσο μοναδικό.

5
Johan Cruyff: “The Cruyff Turn'”

Απλή,κομψή, καταστροφική! Οι αμυνόμενοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τη στροφή του Cruyff. Και ο Johan Cruyff δεν μπορούσε να σταματήσει να τη χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας με τον Ajax, τη Βarcelona και την εθνική Ολλανδίας.

Βασικά, η στροφή για να “πιάσει” έπρεπε ο Ολλανδός να κάνει προσποίηση πάσας και στη συνέχεια να στμαατήσει την μπάλα με το πόδι του, για να γυρίσει την μπάλα πίσω από το σώμα του με μια ομαλή κίνηση με αποτέλεσμα να “αδειάζει” τον αντίπαλο.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του ’74 με αντίπαλο τη Σουηδία.

6
Francesco Totti: ”Cucchiaio”

Ονομάζεται “Cucchiaio”, το οποίο μεταφράζεται σε “κουταλάκι” στα ελληνικά, ή άλλιώς “Panenka” στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. “Κουταλάκι” γιατί θυμίζει σκαπανικό εργαλείο που “σκάβει” την μπάλα για να δώσει μια καμπυλωτή πορεία.

Ο αιώνιος αρχηγός της Roma, Francesco Totti, συνδέθηκε μαζί με αυτή την κίνηση όσο λίγοι.

7
Robinho: “Pedalada”

https://www.youtube.com/watch?v=MoEqVit3ORg

Η καλύτερη κίνηση του Βραζιλιάνου είναι γνωστή ως “Pedalada” που σημαίνει πετάλι στα ελληνικά. H ντρίμπλα που κάνει ο Robinho με τα πόδια του σε κάνει να νομίζεις πως κάνει πετάλι πάνω σε ποδήλατο μέσα στο γήπεδο!

8
Ricardo Quaresma “Trivela”

Πολλοί παίκτες “πυροβολούν” με το εξωτερικό των ποδιών τους, αλλά μόνο ο Ricardo Quaresma το κατέχει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο Quaresma είναι ο μάστερ των εξωτερικών φάλτσων όπως θα δεις στο παραπάνω βίντεο.

Εσύ ήξερες γι’αυτές τις αξέχαστες χαρακτηριστικές ντρίμπλες/κινήσεις ποδοσφαιριστών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending