fbpx

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά;

Όλους μας αρέσει να λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά. Ξέρουμε, όμως, τον λόγο πίσω από αυτό το έθιμο;

Καλά… εμείς το κάνουμε και θα το κάνουμε έτσι και αλλιώς, αλλά μάθαμε και τον λόγο, γι’ αυτό σου τον λέμε να τον ξέρεις!

Δες πιο κάτω γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά:

1
1η εκδοχή

medium.com

Αυτό το έθιμο ξεκίνησε στη Γαλλία, αφού κατά τον 15ο αιώνα η χώρα γιόρταζε την Πρωτοχρονιά την 1 του Απρίλη. Το έθιμο έλεγε την Πρωτοχρονιά να λένε ψέματα και έτσι αυτό παρέμεινε εκεί…

2
2η εκδοχή

Freepik.com

Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με τους Κέλτες και το ψάρεμα, αφού τέτοια μέρα ξεκινούσαν να ψαρεύουν και στο τέλος έλεγαν ψέματα σχετικά με την ψαριά τους για να μην γίνουν ρεζίλι στους άλλους ψαράδες!

3
3η εκδοχή

tovima.gr

Μια άλλη εκδοχή έχει να κάνει με τη ρωμαϊκή θεά «Απριλίου Αφροδίτη» και τη γιορτή της «Κοροϊδίας και του Ξεγελάσματος», που οι πλάκες και τα ψέματα έπαιρναν φωτιά. Έτσι, έμεινε σαν έθιμο και πλέον όλοι διαγωνίζονται για το ποιος θα πει το καλύτερο ψέμα.

Βέβαια, τα πιο τρανταχτά ψέματα ανά την υφήλιο έχουν γίνει ανάρπαστα, με την Ελλάδα να κατέχει μια ακόμη θέση στα πρώτα 5.

Το 1995 το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού μετέδωσε πως ανακάλυψαν τον τάφο του Σωκράτη, μαζί με ίχνη από το δέρμα του και το κρανίο του, κοντά στην Ακρόπολη, ενώ 3 χρόνια πριν ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Αμερική ανακοινώνει πως ο Νίξον θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στα 79 του χρόνια! Όπως φαντάζεσαι και οι δύο ειδήσεις δημιούργησαν χαμό στον υπόλοιπο κόσμο!

Εσύ λες ψέματα κάθε 1η του Απρίλη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending