fbpx

5+1 ατάκες που μόνο ο Zlatan Ibrahimovic μπορούσε να πει!

“3 πράγματα είναι δεδομένα σε αυτό τον κόσμο: Οι φόροι, ο θάνατος και η αυτοπεποίθηση του Zlatan Ibrahimovic.”

Εντάξει, δεν πάει ακριβώς έτσι η γνωστή κουβέντα του Einstein, αλλά υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός πως πέρα από τεράστια παιχτούρα, ο Σουηδός ξεχυλίζει από σιγουριά για τον εαυτό του;

Με αφορμή το ιδανικό ντεμπούτο του (και) στο MLS και τους LA Galaxy, όπως και την ατάκα του “Άκουσα τους οπαδούς να φωνάζουν “Θέλουμε τον Zlatan”… Τους έδωσα τον Zlatan!” μάζεψα άλλες 5+1 ατάκες που μόνο ο τεράστιος Σουηδός μπορούσε να πει.

Δες ποιες είναι και σημείωσε και εσύ άλλες αγαπημένες ατάκες του ανεπανάληπτου Zlatan:

 

1
“Όταν αγοράζεις εμένα, αγοράζεις μια Ferrari!”

Σοβαρά όμως, με τι άλλο θα μπορούσε να συγκριθεί πέρα από ένα ταχύτατο αυτοκίνητο με τρομερή ιπποδύναμη;

Το γεγονός βέβαια πως κάνει ο ίδιος την παρομοίωση είναι μια μικρή απόδειξη της τεράστιας πίστης που έχει στις δυνατότητες του. Εδώ που τα λέμε βέβαια γιατί όχι;

Αφού και παιχτούρα είναι και γκολάρες βάζει όποτε θέλει και κάθε όμαδα θα τον ήθελε για να τρομάζει τις αντίπαλες άμυνες!

2
“Ήρθα σαν βασιλιάς, έφυγα σαν θρύλος!”

Δεν ήταν ποτέ γνωστός για την ταπεινοφροσύνη του. Άλλωστε, ο ίδιος είχε πει κάποτε πως από μικρός έχει τεράστιο “εγώ” και πώς να μην είχε με τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε; Έπρεπε να χτίσει μηχανισμούς για να βγει νικητής.

Λίγες μόλις μέρες αφού αποχώρησε από την PSG φορώντας τη φανέλα της Manchester United δήλωσε το αυτονόητο.

Πήγε στο Παρίσι σαν μια τεράστια παιχτούρα και αφού, με βάση τη δική του γλώσσα, “κατέκτησε” την “πόλη του φωτός” έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

3
“Πρώτα πήγα αριστερά και πήγε και αυτός. Μετά πήγα δεξιά και αυτός επίσης. Μετά πήγα και πάλι αριστερά και αυτός πήγε για hotdog!”

Στις μέρες του στον Ajax κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Liverpool με τον προσωπικό του αντίπαλο, Stephane Henchoz να του βάζει δύσκολα.

Ο τρελλάρας Σουηδός βέβαια είχε τη λύση και φρόντισε να την περιγράψει όπως εκείνος μοναδικά ξέρει!

4
“Ο Zlatan δεν περνά από δοκιμαστικά!”

Είναι ίσως η πιο γνωστή δήλωση του τιτανομέγιστου Zlatan εκ Σουηδίας. Πάμε πίσω στο ξεκίνημα της καριέρας του Ibra στη Malmo. Είμαστε στο 2001 με τον Arsene Wenger να παρακολουθεί στενά τον Σουηδό και να θέλει να τον πάρει στη Arsenal.

Μοναδική προϋπόθεση ήταν να περάσει ο Zlatan από δοκιμαστικά για να δει από κοντά ο Αλσατός τεχνικός τι μπορούσε να κάνει.

Το “εγώ” του Ζλατάναρου, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ήταν μεγάλο από τότε με αποτέλεσμα να κάνει αυτή τη δήλωση – έπος!

5
“Ένα είναι το σίγουρο: Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα δεν αξίζει να το δεις!”

Ο ίδιος έκανε υπερπροσπάθεια για να βοηθήσει τη Σουηδία να προκριθεί εις βάρος της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του 2014. Όταν τελικά οι Σκανδιναβοί αποκλείστηκαν με 2 ήττες από τους Ίβηρες στα play-off ο Zlatan είπε το αυτονόητο.

Στο τέλος της ημέρας θα έλεγες ότι δικαιώθηκε κιόλας αφού παίχτες με την ποιότητα του Ibra δεν γεννιούνται κάθε μέρα!

6
Είναι Θεός και το ξέρει!

Zlatan:”Μόνο ο Θεός ξέρει ποιος θα περάσει!”

Δημοσιογράφος: “Είναι λίγο δύσκολο να Τον ρωτήσουμε…”

Zlatan: “Γιατί; Μιλάς ήδη μαζί Του τώρα”

Ο πιο πάνω διάλογος με εκπρόσωπο των ΜΜΕ εκτυλίχθηκε λίγο πριν τη διεξαγωγή των μπαράζ Σουηδία – Πορτογαλία για το Μουντιάλ του 2014 (αυτά που ανέφερα πιο πάνω).

Ο μοναδικός Σουηδός με δόση χιούμορ αλλά και μπόλικης δικής του αλήθειας δεν δίστασε να παρομοιώσει τον εαυτό του με τον Θεό!

Με τέτοια καριέρα, με τόσους τίτλους, με τόσες πανέμορφες Zlatan στιγμές τον λες και Θεο του ποδοσφαίρου πάντως!

Παίχτες σαν τον Zlatan είναι μόνο για να τους χαίρεσαι! Ποιο νομίζεις πως είναι το μεγαλύτερο προσόν του Σουηδού; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending