fbpx

Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στην Ελλάδα; Δες τους must-go προορισμούς αυτή την εποχή!

Σκέφτεσαι πού να ταξιδέψεις αυτή την εποχή; Θες να πας σε κάποιο ξεχωριστό ελληνικό προορισμό για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις;

Αν απάντησες θετικά, ίσως να σε ενδιαφέρουν οι πιο κάτω οικονομικές επιλογές, σε ελληνικούς προορισμούς από την Κύπρο!

Σου μαζέψαμε λοιπόν τις πιο κάτω επιλογές για να περάσεις μια αξέχαστη άνοιξη φέτος, ταξιδεύοντας σε αυτές τις ελληνικές περιοχές σύντομα!

Δες πιο κάτω τους προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς σε προσιτές τιμές:

1
Χανιά

Τα Χανιά είναι ο απόλυτος συνδυασμός πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς. Ξεκινάς από την παλιά πόλη, συνεχίζεις στον εξωτικό Μπάλο και στο διάσημο φαράγγι, με κερασμένη ρακή και μοναδικές εμπειρίες.

Περπάτησε στα βενετσιάνικα αρχοντικά, στα πλακόστρωτα δρομάκια και δες το ηλιοβασίλεμα πίσω από τον Φάρο, σημείο-κατατεθέν της πόλης. Μην παραβλέψεις τα ξενύχτια σε hip bars, τις βόλτες σε ιστορικές γειτονιές της πόλης και φυσικά τις νοστιμιές της κρητικής κουζίνας.

Τα Χανιά αποτελούν και ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό, ωστόσο την άνοιξη μπορείς να εξερευνήσεις τα όμορφα αυτά τοπία, χωρίς τη βαβούρα του κόσμου και τις ζεστές θερμοκρασίες.

2
Ηράκλειο

Αν από την άλλη θες να πας Κρήτη, αλλά προτιμάς κάτι πιο «κλασικό, επίλεξε την πρωτεύουσα του νησιού, το Ηράκλειο. Χαρακτηριστικά είναι τα ενετικά τείχη που θα δεις μόλις προσγειωθείς στο νησί και θα θες να εξερευνήσεις κάθε γωνιά, από την πρώτη κιόλας μέρα.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το κρητικό φαγητό (π.χ. τον κρητικό Ντάκο) αλλά και να δεις σημαντικά αξιοθέατα όπως: ο Κούλες, το ρωμαϊκό φρούριο – φυλακή στο λιμάνι, η πλατεία του Αγίου Τίτου με την εντυπωσιακή εκκλησία, η Λότζια (πρώην λέσχη ευγενών στην Ενετοκρατία) καθώς και το αρχαιολογικό και ιστορικό μουσείο.

Πριν φύγεις, αφιέρωσε χρόνο να δεις το πασίγνωστο μνημείο μινωικού πολιτισμού, το τέραστιο ανάκτορο της Κνωσού (20.000 τ.μ.) του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Αν αγαπάς τη φύση, μπορείς να πας και στο δάσος του Ρούβα – «το περιβόλι της Κρήτης» όπως είναι γνωστό εκεί.

Επιλογές για θάλασσα (είτε για κολύμπι, είτε για βόλτα) αποτελούν: η Αμμουδάρα, η Αγία Πελαγία και η Λυγαριά και η παραλία το «Κοκκίνη Χάνι», με πολλά beach bars! Στον Κομμό ίσως είσαι τυχερός να δεις χελώνες καρέτα-καρέτα, αφού εκεί είναι το καταφύγιο τους. Τέλος, τα Μάταλα είναι χαρακτηριστικό σημείο της δεκαετίας του ’70 και των hippies.

Απόλαυσε λοιπόν το κρητικό γλέντι, με ντόπια «τσικουδιά» (όπως λέγεται) και μοναδικές κρητικές μαντινάδες!

3
Αθήνα

Η Αθήνα είναι ιδανική για να ταξιδέψεις, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, τόσο για τις πολλαπλές επιλογές για διασκέδαση που έχει όσο και για τις εκδηλώσεις και τα θέατρα της.

Απόλαυσε:

  • Τα μπουζούκια και τα θέατρα για τις νυχτερινές σου εξόδους
  • Τη φωτισμένη θέα από μια άκρη στο Λυκαβηττό
  • Μια βόλτα στην Ακρόπολη
  • Το λόφο του Φιλοπάππου για πικνίκ και χαλάρωση
  • Τα σοκάκια της Πλάκας και τα Αναφιώτικα
  • Τη βόλτα στο Μοναστηράκι και στο Ηρώδειο
  • Τις γειτονιές στο Γκάζι, στον Κεραμεικό στο Θησείο και στου Ψυρρή

Είναι μια επιλογή που σίγουρα δεν θα βαρεθείς. Μια πόλη γεμάτη ενέργεια και ζωή, τόσο στην ατμόσφαιρα γύρω σου όσο και στον κόσμο της πόλης.

4
Μύκονος

Αν και οι πρώτες πτήσεις για Μύκονο ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια σου από τώρα!

Μην ξεχνάς πως η Μύκονος αποτελεί κάθε χρόνο must-go προορισμό, ιδιαίτερα αγαπητό στους Κύπριους ταξιδιώτες. Άρα, αν προγραμματιστείς από νωρίς, μπορείς να απολαύσεις άνετα το ταξίδι σου σε λίγους μήνες από σήμερα!

Επιβάλλεται λοιπόν μόλις πας στη Μύκονο:

  • Να φας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
  • Να πας για μπάνιο σε beach bars στα: Paradise στο Καλαμοπόδι, Super Paradise στο Πλιντρί, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Πλατύ Γιαλό, Ψαρού και στην Παράγκα
  • Να διασκεδάσεις στο Super Paradise, με το μαγιό σου και ένα παγωμένο ποτό
  • Να ξεσηκωθείς στη Μικρή Βενετία πάνω στη θάλασσα καθώς και στα: Celebrities, Destijl, Caprice και το Space.
  • Να πας στα μπαράκια μέσα στο Ματογιάννι και να δεις όλο τον κόσμο (διάσημο και μη) που θα περνάει δίπλα σου.
  • Να πας το ξημέρωμα στο Cavo Paradiso, με γνωστούς DJs και ατέλειωτο κέφι μέχρι το πρωί.

Εσύ σε ποιον από αυτούς τους προορισμούς θα επέλεγες να ταξιδέψεις αυτή την εποχή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending