fbpx

Μάθαμε τι είναι οι τελετές και τα party διαζυγίου που είναι τώρα στη μόδα!

Η νέα μόδα που υπάρχει για τα διαζύγια σε όλο τον κόσμο ακούει στο όνομα πάρτι και τελετές διαζυγίου!

Μπορεί να μην έφτασε ακόμα η στιγμή που θα χωρίσεις από ένα μακροχρόνιο γάμο ή σχέση, όμως γιατί όταν θα πρέπει να το κάνεις να είσαι παλαιομοδίτης και να τρέχεις σε δικηγόρους και δικαστήρια;

Δεν είναι καλύτερο να ξεσπάσεις και κυρίως να το διασκεδάσεις;

Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις!

 

1
Από πού ξεκίνησε αυτή η παράξενη ιδέα;

Η ιδέα για τις τελετές διαζυγίου ξεκίνησε από την Ιαπωνία, από τον Hiroki Terai ο οποίος έφτιαξε μια ολόκληρη έπαυλη και ειδικά πακέτα διαζυγίου.

Τα ζευγάρια φτάνουν στην έπαυλη αυτή με άμαξες ξεχωριστά ενώ τους περιμένουν φίλοι και γνωστοί για να δώσουν όρκους αιώνιου… χωρισμού!

Μόλις φτάσουν και χαιρετήσουν τους καλεσμένους, εξηγούν τους λόγους του χωρισμού τους έτσι ώστε να βγάλουν από μέσα τους είτε τον θυμό που έχουν, είτε να εκφράσουν τη λύπη τους.

2
Η κορύφωση της τελετής

Η κορύφωση γίνεται με το σπάσιμο των δαχτυλιδιών τους με ένα σφυρί που έχει τη μορφή ενός βατράχου, σύμβολο της αλλαγής στην ιαπωνική παράδοση. Σκοπός της πράξης αυτής είναι το «σπάσιμο» των δεσμών που τους ενώνουν και εν τέλει η κάθαρση!

Και επειδή όπως κάθε σωστή τελετή καταλήγει σε ένα μεγάλο γλέντι, δεν θα μπορούσε να λείπει η διασκέδαση και το μεγάλο φαγοπότι και σε αυτές τελετές. Τότε, το πρώην ζευγάρι κάθεται πλάτη και στο τέλος αποχωρίζονται με μια βαθιά υπόκλιση.

goodreads.com

Η μόδα αυτή πήγε και στο Hollywood φυσικά όπου οι διάσημοι καθιέρωσαν τα πάρτι χωρισμού.

Φίλοι του ζευγαριού πηγαίνουν στο σπίτι τους και γιορτάζουν τη μέρα του χωρισμού τους! Μάλιστα η Katy Perry διάλεξε την ημέρα που κανονικά θα ήταν η επέτειος της για το πάρτι χωρισμού της.

3
Κι όπως κάθε μόδα εξαπλώνεται σαν αστραπή έτσι κι αυτή!

 

Έφτασε λοιπόν και στην Ευρώπη και μάλιστα εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς! Μέχρι και βιβλίο έχει γραφτεί!

Ειδικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν μάλιστα πως τέτοιου είδους τελετές και πάρτι είναι μια διέξοδος από το λαβύρινθο των συναισθημάτων που μας κατακλύζουν σε τέτοιες περιπτώσεις!

Ο θυμός που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στους 2 ανθρώπους, δεν θα θαφτεί στην ψυχή τους και φυσικά ο φόβος και η απογοήτευση δεν θα μοιάζουν τόσο άσχημα.

Ταυτόχρονα βοηθούν και τους κοινούς φίλους του ζευγαριού, έτσι ώστε να μη νιώθουν ενοχές, αφού δεν θα χρειαστεί να διαλέξουν το μέρος κάποιου.

Bonus info: Όταν ο δικός μας Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδούσε «Μόλις Χώρισα» και χόρευε στο κέντρο της Αθήνας, πού ήταν ο Hiroki και οι σταρ του Hollywood;

Εσύ θα έκανες τελετή ή πάρτι διαζυγίου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending