fbpx

FIJI Fertiliser, από τη φύση για τη φύση!

Η FIJI παράγει ένα βιολογικό λίπασμα από φύκια που παρασκευάζεται έχοντας ως απώτερο σκοπό την συμβολή στο περιβάλλον. Η μαθητική εταιρία από 9 μαθητές της 6ης και 7ης τάξης του GC School of Careers λειτουργεί με βάση τους κανονισμούς του Junior Achievement Cyprus. Ένας διαγωνισμός όπως το Junior Achievement, ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Έτσι, με τη βοήθεια του Δήμου Λάρνακας, έχουν την ευκαιρία να συλλέγουν φύκια όπου ξεβράζει θάλασσα και καταβάλλοντας υπερβολική προσπάθεια, τα επεξεργάζονται οι ίδιοι και μετά από σωστή, χημική ανάλυση, το λίπασμα τους είναι έτοιμο! Με αυτό το προϊόν, δεν καλύπτουνε μόνο τις δικές σας ανάγκες λόγω της γρήγορης και αποτελεσματικής ανάπτυξης του φυτού σας αλλά ακόμα δίνουνε λύσεις σε άλλα προβλήματα! Δηλαδή, στην Κύπρο μας, λόγω της γεωγραφικής και μεσογειακής μας θέσης, είναι γνωστό πως κάθε χρόνο τόνοι από φύκια ξεβράζονται από τις παραλίες.

Παρόλ’ αυτά, αυτά είναι που παραμένουν αχρησιμοποίητα έστω κι αν τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να επιφέρουν αρκετές βοηθητικές χρήσεις! Ακόμη, αντικαθιστά τα χημικά λιπάσματα που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην αγορά όπου τα περισσότερα επίσης εισάγονται απ’ το εξωτερικό και έτσι είναι συνήθως σε πιο ψηλές τιμές.

Η FIJI πιστεύει πως η χρήση χημικών ουσιών στις τροφές μας πρέπει να μειωθεί, και με την δημιουργία του FIJI Fertiliser παρέχει σε όλους τα εργαλεία για την δημιουργία ενός υγιεινού, οργανικού κήπου. Ακόμη με αυτό τον τρόπο η ομάδα προσπαθεί να επαναφέρει την γεωργία στην ζωή των ανθρώπων μιας και το ενδιαφέρον μειώνετε ανησυχητικά.

Τα μέλη της FIJI ως μαθητές έχουν όνειρα και φιλοδοξίες, για τις οποίες καθημερινά δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για να ‘ρθούνε ένα βήμα πιο κοντά προς αυτά! Έτσι ένα από αυτά είναι να δούμε την γη μας να ανθίζει για να μπορούμε να αναπτυχθούμε και εμείς οι ίδιο λόγω της αλληλένδετης μας σχέσης μ ‘αυτήν!

Όλοι μπορούμε να δώσουμε το δικό μας λιθαράκι για την υπέρτατη αλλαγή, μαζί!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending