fbpx

10+1 τραγούδια από κυπριακές σειρές που έγιναν αμέσως επιτυχίες!

Το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που ακούει κανείς σε μια σειρά είναι το τραγούδι στους τίτλους αρχής και τέλους. Είναι εκείνο που θα κινήσει την προσοχή του τηλεθεατή και θα προσπαθήσει να τον καθηλώσει για την επόμενη ώρα.

Οι κυπριακές σειρές δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό το “παιχνίδι” και φρόντισαν να έχουν όσο το δυνατόν πιο ευφάνταστα τραγούδια!

Θυμήσου πιο κάτω μερικά από τα πιο επιτυχημένα:

1
Ταξίδι στη βροχή

Η Ελευθερία Ελευθερίου, με τη μαγική της φωνή, μας ταξίδεψε μέσα στη βροχή στη σειρά «Βαλς με δώδεκα Θεούς».

Το τραγούδι βέβαια αυτό προϋπήρχε από το 1994, σε ερμηνεία του Τάκη Σωτηρχέλλη, όμως, εμείς οι νεότεροι το μάθαμε αργότερα.

2
Χάλκινα χρόνια

Τα «Χάλκινα Χρόνια» τραγουδάει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μαζί με το παιδικό φωνητικό σύνολο «Ορειβάτες», για την ομώνυμη σειρά.

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι όλοι οι συντελεστές δούλεψαν αφιλοκερδώς, αφού τα έσοδα από το δίσκο δίνονται στο ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά.

3
Αίγια φούξια

Η κυπριακή παράδοση και το μοντέρνο πνεύμα της εποχής συνδυάστηκαν και έδωσαν το τραγούδι τίτλων της σειράς «Αίγια Φούξια», που ερμήνευσε η Ευρυδίκη!

4
Mamma mia

Για ακόμα μία φορά η Ελευθερία Ελευθερίου έντυσε με τη φωνή της το τραγούδι για μια τηλεοπτική σειρά. Ο λόγος για τη σειρά «Mamma mia»!

5
Βουράτε Γειτόνοι

Οι ευρηματικοί στίχοι του Γιώργου Τσιάκκα, που παρουσίαζαν τους ήρωες, αποθέωσαν τη σειρά «Βουράτε Γειτόνοι».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυπριακής τηλεόρασης.

6
Για την αγάπη σου

Θυμάσαι τη σειρά «Για την Αγάπη σου»; Αυτό που ίσως δεν θυμάσαι είναι πως αυτό το τραγούδι το ερμήνευσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος!

7
Βασιλική

Το άρωμα Ανατολής από αυτό το τραγούδι και ο Βόσπορος στον ορίζοντα έδωσαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα στους τίτλους αρχής της σειράς «Βασιλική», που ερμήνευσε η Χαραλάμπους Νιόβη. Αυτή η σειρά ήταν πραγματικά από μόνη της εξαιρετική!

8
Οι Τάκκοι

Τα ριάλια αλά… Τάκκος! Αν και η μουσική προϋπήρχε από το τραγούδι του Μιχάλη Βιολάρη, οι νέοι στίχοι στο τραγούδι ήταν ό,τι πρέπει για να παρουσιάσουν την οικογένεια Τάκκων στην κυπριακή τηλεόραση.

Η σειρά «Οι Τάκκοι» και το τραγούδι έναρξης, βέβαια, μέχρι και σήμερα είναι κομμάτι στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης!

9
Στην άκρη του παραδείσου

“Στην άκρη του παραδείσου” τραγούδησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Ένα τραγούδι που ακούγαμε συνέχεια στα ραδιόφωνα εκείνη την εποχή!

10
Τα μικροαστικά

«Είμαστε οικογένεια παραδοσιακή...» Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Κύπρο μια τόσο διαφορετική παραγωγή, αφού θύμιζε τα αμερικανικά πρότυπα, από το σενάριο μέχρι και το τραγούδι!

11
Ιστορίες του χωρκού

“Λάιλάι-λάιλάι-λαλα-λα-λαλα-λα… τον ράφτην τον Γιαννή!” Ίσως να ήταν ό,τι πιο προχωρημένο για εκείνη την εποχή! Φυσικά εμείς το θυμόμαστε, αφού ο ραπ στίχος «τον ράφτην τον Γιαννή!» άφησε ιστορία!

Εσένα ποιο ήταν το αγαπημένο σου; Ψήφισε και δες πόσοι συμφωνούν μαζί σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending