fbpx

O Μάριος Γεωργίου μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για το μπάσκετ!

Λένε πως ένα από τα μυστικά των κορυφαίων αθλητών του κόσμου είναι η ταπεινότητα και η σκληρή δουλειά. Αυτό που με άλλα λόγια λέμε “κάτω το κεφάλι και προπόνηση μέχρι τέλους”.

Ο Μάριος Γεωργίου είναι ένας από εκείνους τους αθλητές (του μπάσκετ στη προκειμένη περίπτωση) που σπάνια θα ακούσεις τη φωνή του μέσα στο παρκέ, αλλά φροντίζει να “ακούγεται” μέσω της απόδοσης του.

Γνωρίσαμε τον Μάριο μέσα από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και του ζητήσαμε να μας παραχώρησει μια συνέντευξη.

Δες όλα όσα μας είπε για το μπάσκετ και τον ίδιο πιο κάτω:

 

Μάριε, γεια σου. Καταρχάς πες μας λίγα λόγια για ‘σένα. 

Ονομάζομαι Μάριος Γεωργίου και είμαι 24 χρονών. Βρίσκομαι στο 4ο έτος των σπουδών μου στον Κλάδο Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, με κατεύθυνση τα Οικονομικά, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ασχολούμαι με το άθλημα της καλαθόσφαιρας τα τελευταία 14 χρόνια και τη φετινή σεζόν αγωνίζομαι με τη φανέλα της Ομόνοιας Λευκωσίας στο κυπριακό πρωτάθλημα της Β1 κατηγορίας.

facebook.com/CyprusBasketballFederation
Πώς μπήκε το μπάσκετ στη ζωή σου;

Ξεκίνησα να έχω επαφή με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Είχα ασχοληθεί με το κολύμπι και το στίβο. Συγκεκριμένα, είχα πολλές παγκύπριες και πανελλήνιες διακρίσεις στο ατομικό άθλημα ακοντίου.

Όμως στην τελική η αγάπη μου για το άθλημα της καλαθόσφαιρας φάνηκε να ήταν μεγαλύτερη. Όταν ήμουνα 10 χρονών ο μεγαλύτερος μου αδερφός ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ακαδημίες και αρκετές φορές τον παρακολουθούσα.

Μου φαινόταν πολύ ενδιαφέρον και πολύ σύντομα ξεκίνησα και εγώ τις προπονήσεις τις οποίες συνεχίζω μέχρι και σήμερα.

Τι σε έκανε να αγαπήσεις το μπάσκετ;

Πιστεύω πως οι λόγοι να αγαπήσεις το άθλημα είναι αρκετοί. Με το μπάσκετ γυμνάζεις όχι μόνο όλο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο πρέπει να δουλέψουν όλοι για να μπορέσεις να κερδίσεις κάτι περισσότερο από ένα αγώνα.

Προσωπικά έχω βιώσει και τις ομαδικές και τις ατομικές νίκες. Για ‘μένα, το να μοιράζεσαι την νίκη αλλά και όλη την πορεία της επιτυχίας είναι κάτι ανεπανάληπτο.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou

Προετοιμασία, άγχος, δουλειά, αγωνία, επιτυχία. Όπως έλεγε και ο Μichael Jordan “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships”.

Μαθαίνεις να δουλεύεις ομαδικά, επαγγελματικά και να αποδέχεσαι τα αποτελέσματα της ομαδικής προσπάθειας είτε αυτά είναι θετικά, είτε αρνητικά.

Μπορείς να μοιραστείς χαρές, λύπες, νίκες, ήττες, να προσπαθείς κάθε φορά να ξεπεράσεις τα όρια σου, θέτεις κάθε χρονιά νέους στόχους ανάλογα με την ομάδα που θα αγωνιστείς.

Γνωρίζεις κάθε χρόνο νέους ανθρώπους, νέους χαρακτήρες, καινούργιους προπονητές. Επίσης, σε μικρές ηλικίες σε εκπαιδεύουν να σέβεσαι τους διαιτητές και να περιορίζεσαι σε άσχημες συμπεριφορές, να τρέφεσαι σωστά, να αγαπάς την γυμναστική και πάνω από όλα να αγωνίζεσαι τίμια.

Πώς κρίνεις το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο;

Σχετικά με την έκταση και τον πληθυσμό του νησιού μας πιστεύω έχουμε ένα αρκετά καλό επίπεδο στο μπάσκετ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης του αθλήματος, κάτι το οποίο προσπαθεί με επιτυχία η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Το άθλημα μπορεί να αγκαλιαστεί από πολύ περισσότερο κόσμο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή από μικρή ηλικία.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou
Ποια είναι τα όνειρα σου σε σχέση με το μπάσκετ;

Όνειρο μου πάντα ήταν να καταφέρω να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχω δουλέψει αρκετά σκληρά και συνεχίζοντας έτσι μέχρι και το καλοκαίρι, ευελπιστώ να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην 1η κατηγορία από την ερχόμενη σεζόν.

Ένας επιπλέον στόχος μου σίγουρα είναι να καταφέρω να αγωνιστώ στο μέλλον με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποτελεί τιμή για όλους τους αθλητές.

Τέλος, τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με το μπάσκετ;

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα εγώ προσωπικά τον παροτρύνω να το κάνει γιατί με βάση προσωπικές εμπειρίες που έχω, πιστεύω το μπάσκετ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα το οποίο μπορεί να σου προσφέρει πολλά, τα οποία έχω προαναφέρει.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou

Πέρα από τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά και οι ενήλικες να γνωρίσουν ένα καινούργιο άθλημα όπως είναι το μπάσκετ, θα πρέπει να έχουν όρεξη για δουλειά, να αφιερώσουν πολύ χρόνο, να καταφέρουν να γίνουν ένα με το σύνολο, να ακολουθούν κανόνες και οδηγίες, να έχουν όρια, να μπορούν να πειθαρχούν, να μην είναι εγωιστές, μα πάνω από όλα πρώτα να αγαπήσουν το άθλημα.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό από το στερεότυπο, το ποδόσφαιρο.

Γενικά ο αθλητισμός, από μικρή ηλικία σίγουρα μπορεί να δώσει βάσεις, αρχές και αξίες. Όλοι έχουν δικαίωμα να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν χωρίς να πρέπει βέβαια ένα παιδί να έχει ταλέντο για να του δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Ευχαριστούμε τον Μάριο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending