fbpx

Αυτοί είναι οι καλύτεροι NBAers όλων των εποχών από 10 χώρες!

Τα τελευταία 25 χρόνια το NBA έχει εξελιχθεί σε διεθνές πρωτάθλημα, με παίκτες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη να αντιπροσωπεύονται σε σχεδόν όλες τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο καλύτερος NBAer από κάθε χώρα δεν είναι ένας κατάλογος γεμάτος με αστέρια όπως ο Michael Jordan. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο “Air Jordan” είναι προφανής επιλογή, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος παικτών από διάφορα μέρη του κόσμου που έχουν συμβάλει πραγματικά στη διεθνή ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Έψαξα και βρήκα τους καλύτερους 10 ΝΒΑers που αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους με περηφάνεια. Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Ισπανία: Pau Gasol

Mέσοι όροι καριέρας: 17.4 πόντοι, 9.3 rebounds, 1.7 blocks.

Τίτλοι: 6x All Star, 2x NBA πρωταθλητής, 2002 rookie της χρονιάς, 4x πεντάδα της χρονιάς

Εκτός από τον Dirk Nowitski, o Gasol είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος διεθνής καλαθοσφαιριστής (ο οποίος δεν πήγε σε κολέγιο ή γυμνάσιο στις Η.Π.Α.) στα χρονικά του πρωταθλήματος. Ο 6 φορές All-Star Ισπανός, βοήθησε να οδηγήσει τους Lakers σε back-to-back πρωταθλήματα το 2009 και το 2010.

2
Aργεντινή: Manu Ginobili 

Mέσοι όροι καριέρας: 13.3 πόντοι, 3.5 rebounds, 3.8 assists. 

Τίτλοι: 2x All Star, 4x NBA πρωταθλητής

Ο Manu αποτελεί τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας του San Antonio στο NBA. Το μοναδικό του σετ δεξιοτήτων σε συνδυασμό με το απίστευτο αθλητικό κορμί του, τον καθιστούν ένα πολυεργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Επίσης, ο Aργεντίνος γερόλυκος επινόησε την περιβόητη euro-step ντρίπλα, παρ’όλο που δεν είναι Ευρωπαίος.

3
Βραζιλία: Nene

Mέσοι όροι καριέρας: 11.7 πόντοι, 6.2 rebounds, 1.8 assists.

Τίτλοι2003 rookie πεντάδα της χρονιάς

Ο Nene αντιμετώπισε τον καρκίνο των όρχεων νωρίς στην καριέρα του, όμως δεν πτοήθηκε και μέτρησε αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο για να επανέλθει και να γίνει ένας αξιοσέβαστος παίκτης που αγωνίζεται για να βγάλει το ψωμί του.

4
Καναδάς:  Steve Nash

Mέσοι όροι καριέρας: 14.3 πόντοι, 8.5 assists, 3.0 rebounds.

Τίτλοι8x All Star, 5x 1oς στις assists, 7x πεντάδα της χρονιάς, 2x MVP.

Υπήρξαν αρκετοί Καναδοί με φιλοδοξιές για μεγάλα πράγματα, αλλά θα είναι δύσκολο να συναγωνιστούν τον 2 φορές MVP point guard.

Στην 18ετή καριέρα του, ο Nash ήταν εκείνος που έφερε την επανάσταση στη θέση του playmaker και ενορχήστρωσε μια από τις πιο δυναμικές επιθέσεις όλων των εποχών με τα χρώματα των Phoenix Suns.

5
Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Mέσοι όροι καριέρας: 17.2 πόντοι, 7.5 rebounds, 3.8 assists

Τίτλοι2x All Star, 2017 καλύτερη πεντάδα, 2017 καλύτερη αμυντική πεντάδα, 2014 rookie πεντάδα, 2017 πιο βελτιωμένος παίκτης.

Μόλις 23 ετών, ο Greek Freak έχει αναμφίβολα περισσότερες δυνατότητες από κάθε νεαρό NBAer. Ο Γιάννης εκμεταλεύεται τα απίστευτα σωματικά του προσόντα: είναι πανύψηλος, με πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών και χειρίζεται την μπάλα σαν guard.

Αν συνεχίσει την καλή πορεία του, θα μπορεί να μπει στη συζήτηση για το ποιος είναι ο “καλύτερος παίκτης όλων των εποχών”.

6
Γερμανία: Dirk Nowitski

Mέσοι όροι καριέρας: 21.2 πόντοι, 7.7 rebounds, 2.5 assists.

Τίτλοι13x All Star, 2011 πρώτος σκόρερ, 12x καλύτερη πεντάδα, 2011 MVP των τελικών, 2007 MVP.

Όταν τελικά αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος διεθνής παίκτης όλων των εποχών, οπότε σίγουρα είναι ο καλύτερος της Γερμανίας.

Το πρωτάθλημα δεν έχει δει ποτέ ένα 7-footer παίκτη που να μπορεί να πυροβολήσει και να σκοράρει όπως ο Dirk.

7
Γαλλία: Tony Parker

Mέσοι όροι καριέρας: 15.8 πόντοι, 5.7 assists, 2.8 rebounds.

Τίτλοι6x All Star, 4x Πρωταθλητής, 2007 MVP των τελικών.

Υπήρξαν αρκετές καλές επιλογές για τη Γαλλία, αλλά ο Parker έβαλε πραγματικά τον εαυτό του πάνω από τον ανταγωνισμό με αυτό που πέτυχε στο NBA.
Έχει διακριθεί για πέντε σεζόν στο NBA, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου MVP για τους τελικούς του 2007. Πέρασαν πολλοί Γάλλοι παικταράδες από το πρωτάθλημα, αλλά κανένας δεν είναι κοντά στον Parker.

8
Τζαμάικα: Patrick Ewing

Mέσοι όροι καριέρας: 21.0 πόντοι, 9.8 rebounds, 2.8 blocks.

Τίτλοι:11x All Star, 1x πεντάδα της χρονιάς.

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια πιστός στρατιώτης στους Knicks. Ο απόφοιτος του Georgetown έκανε αισθητή την παρουσία του από τις πρώτες του σεζόν στα παρκέ του ΝΒΑ.

Δυναμικός σέντερ, εκπληκτικός αμυντικός, άριστο σουτ από μέση απόσταση, αλλά και δεκάδες άλλους τρόπους να βάζει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Δεν κατέκτησε πρωτάθλημα, όμως ο Ewing έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία σέντερ της ιστορίας του παιχνιδιού συνδέοντας το όνομά του με τους θρυλικούς Knicks της Νέας Υόρκης.

9
Νιγηρία: Hakeem Olajuwon

Mέσοι όροι καριέρας: 21.8 πόντοι, 11.1 rebounds, 2.5 assists.

Τίτλοι: Hall of Famer, 12x All Star, 1985 rookie πεντάδα της χρονιάς, 12x πεντάδα της χρονιάς ,2x αμυντικός της χρονιάς, 2x MVP των τελικών, 1994 ΜVP, 2x πρωταθλητής, 9x αμυντική πεντάδα της χρονιάς, 3x πρώτος blocker, 2x πρώτος rebounder.

Ούτε οι ίδιοι οι Rockets όταν επέλεγαν στο Νο1 του draft το 1984 τον Νιγηριανό σέντερ, δεν περίμεναν να έχει αυτόν τον αντίκτυπο στην ιστορία της ομάδας. Ο Hakeem “The Dream” έμεινε για όλη του την επαγγελματική καριέρα στο Τέξας και κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Olajuwon έφερε την καινοτομία ως προς τον τρόπο σκέψης των σέντερ στην επίθεση. Ο Νιγηριανός είχε μακράν τις καλύτερες κινήσεις με πλάτη και κάθε φορά εμφάνιζε και κάτι καινούργιο.

10
Κίνα: Yao Ming

Mέσοι όροι καριέρας: 19.0 πόντοι, 9.2 rebounds, 1.9 blocks.

Tίτλοι: Hall of Fame, 2003 rookie πεντάδα της χρονιάς, 8x All Star, 5x καλύτερη πεντάδα.

Δεν έχουμε δει ποτέ έναν παίκτη του μεγέθους του Yao (2, 29cm) σε συνάρτηση με το σύνολο δεξιοτήτων του.

Μια καριέρα 83% από τη φιλανθρωπία των ελευθέρων βολών, ο Yao είχε την ικανότητα να κυριαρχεί μέσα και έξω από τη ρακέτα, ενώ υπερασπιζόταν την άμυνα. Οι τραυματισμοί δυστυχώς τερμάτισαν πρόωρα την καριέρα του, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για τον καλύτερο παίκτη της Κίνας.

Ποιος είναι για ‘σένα ο καλύτερος ξένος που έπαιξε ποτέ στο NBA;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending