fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ανάμεσα στα κορυφαία των καλύτερων πανεπιστημίων!

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ

Εξαιρετική επίδοση αφού κατατάσσεται ως 30ο κορυφαίο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies University Rankings 2018.

Στα πρώτα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συγκεκριμένα στη 30η θέση, την καλύτερη που έχει λάβει κυπριακό και ελληνικό πανεπιστήμιο, κατάφερε να βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education – BRICS & Τhe Emerging Economies University Rankings 2018.

Η κατάταξη των Times “Brics and Emerging Economies 2018”, η οποία δημοσιεύεται για 5η χρονιά, ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει μόνο τα ιδρύματα χωρών των οποίων οι οικονομίες κατατάσσονται ως αναδυόμενες από τον FTSE, συμπεριλαμβανομένων των εθνών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Φέτος αξιολογήθηκαν 378 κορυφαία Πανεπιστήμια από 42 συνολικά χώρες, και η επίδοση του Πανεπιστημίου είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Εξαιρετική επίδοση κατάφερε να πετύχει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο κατατάσσεται στην 37η θέση. Ενώ ιδιαίτερα καλές είναι οι επιδόσεις και 6 ελληνικών πανεπιστημίων.

Η κατάταξη χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 πολύ αυστηρούς και απαιτητικούς δείκτες επιδόσεων, με αυτούς που χρησιμοποιεί η καθιερωμένη παγκόσμια κατάταξη των THE World University Rankings, εξετάζοντας τα δυνατά σημεία κάθε πανεπιστημίου σε όλες τις βασικές αποστολές τους: διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά γνώσης και διεθνείς προοπτικές. Η μεθοδολογία για τη συγκεκριμένη κατάταξη αντανακλά καλύτερα τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των πανεπιστημίων των αναδυόμενων οικονομιών. Βαρύτητα δίδεται δηλαδή στη διεθνή προοπτική και στη διασύνδεση με τη βιομηχανία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι η 30η κατάταξη του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια που βρίσκονται στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες, επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την ποιότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδίως όσον αφορά τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό. «Είναι ακόμα ένα τεκμήριο της αναγκαιότητας εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας ώστε να μπορεί το Πανεπιστήμιο να ιδρύει τις δικές του μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Θέλουμε το πανεπιστήμιο να παράγει παραγωγούς γνώσης, νέους απόφοιτους που να δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις, και αυτοί με τη σειρά τους να εργοδοτούν νέους απόφοιτους. Προτείνουμε δηλαδή στην πολιτεία, και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία, έναν καινούριο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending