fbpx

Οι 5 κορυφαίοι προπονητές της σεζόν 2017-18 στην Κύπρο!

Δύσκολη δουλειά ο προπονητής, ειδικά στην Κύπρο. Σκέψου το λίγο, χρειάζεται να είσαι και δάσκαλος και γυμναστής και ψυχολόγος και καλός στις δημόσιες σχέσεις και τόσα άλλα για να μπορείς να ανταποκριθείς επάξια στις προκλήσεις που συναντάς κάθε μέρα στο γήπεδο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από τους 14 προπονητές που ξεκίνησαν στους πάγκους των ομάδων μόλις οι 5 τέλειωσαν τη χρονιά. Άλλοι διακρίθηκαν, άλλοι εντυπωσίασαν για λίγο χωρίς την απαιτούμενη συνέχεια, άλλοι πάλι απογοήτευσαν.

Πιο κάτω θα εξετάσω την 1η κατηγορία, αυτούς δηλαδή που με το έργο τους μπορούν να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της χρονιάς.

Δες ποιους επέλεξα και άφησε το σχόλιο σου με τον κορυφαίο προπονητή φέτος στην Κύπρο για ‘σένα:

 

1
Σωφρόνης Αυγουστή

Δεν χρειάζεται να είσαι και καθηγητής προπονητικής για να καταλάβεις πόσο καλοδουλεμένη ομάδα ήταν ο φετινός Απόλλωνας!

Ουσιαστικά η δουλειά του Σωφρόνη Αυγουστή φαινόταν από τον Δεκέμβρη του 2016 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των γαλάζιων.

Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επιθετική λειτουργία που εντυπωσίασε τους πάντες (3 ποδοσφαιριστές του σημείωσαν φέτος περισσότερα από 15 τέρματα) και παράλληλα “σκυλίσια” άμυνα (η καλύτερη του πρωταθλήματος με 26 τέρματα παθητικό) είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ομάδας του “κάττου”!

Μάλιστα, αν δεν ήταν ντεφορμέ στο παιχνίδι τίτλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, θα οδηγούσε τον Απόλλωνα στο 1ο του πρωτάθλημα μετά από 12 χρόνια!

2
Ronny Levy

Συνέχισε από εκεί που έμεινε πέρσι ο Ισραηλίτης τεχνικός της Ανόρθωσης. Δημιουργώντας το καλοκαίρι την ομάδα με βάση τα δικά του “θέλω” πέτυχε στο απόλυτο τον στόχο της Ευρώπης!

Με βάση την πολύ δυνατή αμυντική γραμμή του (2η καλύτερη του πρωταθλήματος με 29 τέρματα παθητικό) και έχοντας να διαχειριστεί ένα πολύ μικρό ρόστερ, η Ανόρθωση του κατάφερε να συγκεντρώσει κολακευτικά σχόλια από τον ποδοσφαιρόκοσμο μας για την οργάνωση που χαρακτήριζε το παιχνίδι της.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν μάλιστα ότι με περισσότερες επιλογές ο Levy μπορούσε να πάρει τους Βαρωσιώτες ακόμα ψηλότερα από την 3η θέση!

3
Σάββας Δαμιανού

Κακά τα ψέματα στο ξεκίνημα της περιόδου πολύ λίγοι ήξεραν ποιος είναι ο Σάββας Δαμιανού, προπονητικά μιλώντας πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 38χρονος τεχνικός της Αλκής συγκέντρωσε πολλές φορές τον θαυμασμό για τη δουλειά του, αφού ειδικά επιθετικά, η Αλκή παρουσίασε εξαιρετική εικόνα σε πολλά παιχνίδια με τις ταχύτατες αντεπιθέσεις της.

Στα συν του Δαμιανού το μάτι του που “κόβει” παίχτες! Έφερε στην “Αθάνατη” ποδοσφαιριστές όπως ο Fabricio, o Bilal και ο Duventru και εξασφάλισε μάλλον άνετα την παραμονή της ομάδας στην Α’ Κατηγορία.

4
Σάββας Πουρσαϊτίδης

Ως ποδοσφαιριστής έκανε μεγάλη καριέρα στα μέρη μας κυρίως με τις φανέλες της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ ο 41χρονος σήμερα, Σάββας Πουρσαϊτίδης.

Όταν όμως αναλάμβανε ως προπονητής τη Νέα Σαλαμίνα τον Οκτώβρη του 2017, διαδεχόμενος τον Λιάσο Λουκά, ήταν αμφίβολο αν μπορούσε να τη βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Βλέπεις, οι Βαρωσιώτες κινδύνευαν άμεσα με υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία.

Παίρνοντας τον χρόνο του, βάζοντας μεταγραφικές “πινελιές” τον Γεννάρη και μπολιάζοντας την ομάδα με μπόλικο δικό της αίμα (Χατζηκωνσταντή, Κωστή, Λεμέσιος, Σεργίου κ.α.) βελτίωνε αργά αλλά σταθερά τους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα στο τέλος όχι μόνο να γλιτώσει τον υποβιβασμό, αλλά να εξασφαλίσει και την πρωτιά στο Β’ γκρουπ.

5
Steven Presley

Περίεργη υπόθεση ήταν η φετινή Πάφος FC. Ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Luka Elsner στον πάγκο, αλλά κάπου στην πορεία η χημεία χάθηκε και το διαζύγιο ήταν η μόνη λύση ανάμεσα στις 2 πλευρές.

Τον διαδέχθηκε ο Σκωτσέζος Steven Presley που αποδείχθηκε η ιδανικότερη λύση για τους Παφίτες. Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση στις 31 Ιανουαρίου μας έδειξε όλα τα στοχεία που είδαμε στη συνέχεια.

Παθιασμένος σε σημείο Jurgen Klopp πολλές φορές, έδωσε στους κυανόλευκους της Πάφου την πνοή που είχαν χάσει.

Από εκεί που κάποιοι έκαναν κουβέντα ακόμα και για υποβιβασμό (για 10 σερί παιχνίδια αγνοούσε την νίκη πριν έρθει ο Presley) o 44χρονος προπονητής εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της Πάφος FC και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του κυπέλλου!

Ποιος είναι για ‘σένα ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν που πέρασε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending