fbpx

Αυτές είναι οι ομάδες που κατέκτησαν το Europa League!

Για κάποιους θα είναι για πάντα στη σκιά του Champions League. Για άλλους πάλι είναι μια καλή ευκαιρία να κατακτήσουν ένα σημαντικό τρόπαιο οι ομάδες τους, για όλους όμως είναι ακόμα μια ευκαιρία να απολαύσουμε ποδόσφαιρο!

Το Europa League, όπως μετονομάστηκε το κύπελλο UEFA από το 2009, μπορεί να μην έχει τη λάμψη που έχει το Champions League, αλλά με συμμετοχές ομάδων όπως η Chelsea, η Atletico Madrid, ο Ajax, η Roma και τόσες άλλες μεγάλες ομάδες μέσα στα χρόνια, κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα μπορείς να το πεις.

Δες πιο κάτω ποιες ομάδες κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο από το 2009 που μετονομάστηκε ο θεσμός σε Europa League:

1
Sevilla

3 φορές κατέκτησε το τρόπαιο η Sevilla μετά το rebranding του 2009 και αυτές ήταν συνεχόμενες!

Η πρώτη κατάκτηση ήταν το 2014 όταν οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν στον τελικό της Benfica με 4-2 στα πέναλτι και αφού ο αγώνας είχε λήξει 0-0.

Το 2015 η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε της Dnipro σε ένα δραματικό τελικό που είχε τη σφραγίδα του Carlos Bacca με 3-2.

Η τρίτη και τελευταία μέχρι σήμερα κατάκτηση Europa League για τη Σεβίλλη ήρθε το 2016, όταν ανέτρεψε το 0-1 της Liverpool στον τελικό της διοργάνωσης, νικώντας με 3-1.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αυτές οι 3 κατακτήσεις, μαζί με τα 2 κύπελλα UEFA του 2006 και 2007 την κατατάσσουν πρώτη στη σχετικά λίστα των κατακτήσεων του συγκεκριμένου θεσμού!

2
Atletico Madrid

Οι rojiblancos ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το ανανεωμένο Europa League το 2010, όταν επικράτησε της Fulham στον τελικό με 2-1 στην παράταση και ήρωα τον Diego Forlan, σκόρερ και των 2 τερμάτων!

Αυτή δεν ήταν η μοναδική κατάκτηση όμως για την Atletico, μιας και το 2012 σε ένα τελικό με έντονο το ισπανικό χρώμα, επικράτησε της Athletic Bilbao με το εντυπωσιακό 3-0.

3
Porto

Οι Πορτογάλοι της Porto κατέκτησαν ένα κύπελλο UEFA το 2003, αλλά άφησαν το στίγμα τους και στο ανανεωμένο τουρνουά.

Αυτό γιατί κατέκτησαν το Europa League της περιόδου 2010-11. Στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Δουβλίνο επικράτησε της επίσης πορτογαλικής, Braga (που είχε στις τάξεις της τον γνωστό μας από το πέρασμα του από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, Kaka) με 1-0. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Falcao.

4
Chelsea

Η διετία 2012-13 ήταν σίγουρα ονειρική για τη Chelsea. Αυτό γιατί μετά το Champions League του 2012, κατέκτησε και το Europa League την επόμενη περίοδο!

Στον δραματικό τελικό οι μπλέ επικράτησαν της Benfica με 2-1. Προηγήθηκαν με τον Fernando Torres, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα ο Oscar Cardozo.

Στους χρόνους των καθυστερήσεων, όμως, και ενώ όλα έδειχναν ημίωρη παράταση ο Branislav Ivanovic έκανε το 2-1, χαρίζοντας στους Λονδρέζους το πρώτο της Europa League!

5
Manchester United

Η Manchester United είχε κατακτήσει σχεδόν κάθε τρόπαιο μέχρι το 2017. Λέω σχεδόν επειδή της έλειπε αυτό του Europa League.

Η περσινή χρονιά έμελλε να της χαρίσει και αυτό το τρόπαιο, αφού στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Ajax νίκησε με 2-0. Χρυσοί σκόρερ ήταν οι Paul Pogba και Henrikh Mkhitaryan.

Ήξερες πως αυτές οι ομάδες κατέκτησαν το Europa League;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending