fbpx

5 ποδοσφαιριστές που αν αγαπάς το ρομαντικό ποδόσφαιρο πρέπει να τους ξέρεις!

Όταν αναφέρεσαι σε ποδοσφαιριστές που σε ολόκληρη την καριέρα τους υπηρέτησαν μόνο μια ομάδα, το μυαλό θα πάει από μόνο του σε παίχτες όπως ο Totti, ο de Rossi, ο Giggs, ο Scholes, o Raul, ο Maldini, o Puyol και τόσους άλλους θρύλους της στρογγυλής θεάς.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως στον ποδοσφαιρόκοσμο μας είναι αρκετή για να καταλάβεις πως το άτιμο το τόπι κρύβει παντού ήρωες και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια!

Ακολουθούν παρακάτω 5 ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να ήταν ινδάλματα όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο, 5 ποδοσφαιριστές που αν πιστεύεις ακόμα στην αληθινή ομορφιά του ποδοσφαίρου αξίζει να τους μάθεις!

Δες ποιοι είναι:

 

1
Aritz Aduriz

Από τους ποδοσφαιριστές που θα δεις παρακάτω, ο Aduriz είναι ο μόνος που δεν πέρασε ολόκληρη την καριέρα του σε μια μόνο ομάδα. Είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομα του με την Athletic Bilbao όσο λίγοι!

Πέρασε από αρκετές ομάδες, αλλά πάντα γυρνούσε στην Athletic, την φανέλα της οποίας φόρεσε 3 διαφορετικές φορές. Η τελευταία ωστόσο είναι και η πιο μεστή!

Από το 2012 είναι λες και περνά 2η νιότη και ας βαδίζει προς τα 38 του. Μόνο φέτος σκόραρε 20 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, που δεν τα λες και λίγα!

2
Xabi Prieto

Η σεζόν 2017-18 ήταν και η τελευταία του Xabi Prieto στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έπαιξε μπάλα για συνολικά 17 χρόνια (είναι 34) και το κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν πως όλα ήταν με τη φανέλα της Real Sociedad!

Ο χαφ, που μπορούσε να αγωνιστεί και ως δεξιός εξτρέμ, έφτασε στην απόλυτη καταξίωση με τη φανέλα της ομάδας του San Sebastian.

Όχι κατακτώντας σωρεία τροπαίων (δεν ευτύχησε ποτέ να πανηγυρίσει), αλλά φορώντας το περιβραχιόνιο των Βάσκων και κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο.

“Είναι ένα ιστορικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή και μια ιστορική κίνηση. Ο Τσάβι πάντα έπαιζε για το σήμα…” ανέφερε σε ανακοίνωση της η Sociedad όταν στο τελευταίο του παιχνίδι αντί το έμβλημα του συλλόγου οι παίχτες φορούσαν το πρόσωπο του Xabier Prieto Argarate.

3
Loic Perrin

Συμφωνούμε πως το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι και το πλέον ελκυστικό να παρακολουθείς. Έλα όμως που στην ιστορική Saint Etienne υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που είναι από μόνος του λόγος να κάτσεις να δεις.

Ο Loic Perrin, κεντρικός αμυντικός των stephanois, δεν γνώρισε άλλη ομάδα εκτός από αυτή! Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Saint Etienne, το 2003 έγινε μέλος της πρώτης ομάδας και έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στα 32 του και με συμβόλαιο μέχρι το 2020 όλα δείχνουν πως ο αμυντικός της ομάδας της ανατολικής Γαλλίας δεν θα φύγει ποτέ από το “Geoffroy-Guichard”.

4
Olivier Deschacht

Αν σου έλεγα πως σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Βελγίου υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής 37 χρονών που από το 2001 που παίζει ποδόσφαιρο δεν φόρεσε άλλη φανέλα τι θα απαντούσες;

Τέτοιος είναι ο Olivier Deschacht! Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός (και αριστερό μπακ) στην Anderlecht τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ τα τελευταία 10 είναι και αρχηγός της.

Και αν νομίζεις πως η ηλικία του τον κάνει απλά αναφορά στο ρόστερ του, ο γεννημένος στο Gent, Deschacht μέτρησε φέτος 25 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα, έτσι;

5
Rogerio Ceni

Ο Rogerio Ceni δεν ήταν ένας συνηθισμένος τερματοφύλακας. Είναι ο τερματοφύλακας που σημείωσε τα περισσότερα γκολ με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, είναι 10ος στη λίστα με τους σκόρερ της Sao Paulo, o ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε μια ομάδα και ο παίχτης που υπήρξε αρχηγός μιας ομάδας της περισσότερες φορές!

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015 σε ηλικία 42 χρονών, φόρεσε τη φανέλα της Sao Paulo 1257 φορές σε διάστημα 23 χρόνων (1990-2015) και σκόραρε 131 τέρματα.

Σπεσιαλίστας των στημένων (φάουλ και πέναλτι), αλλά και εξαιρετικός τερματοφύλακας ο γεννημένος στο Pato Branco, Ceni, με τις επιδόσεις του, αλλά και με την αφοσίωση του μπαίνει στη καρδιά κάθε ρομαντικού ποδοσφαιρόφιλου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι ο δικός σου αγαπημένος; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending