fbpx

10 ξένοι που ήταν απλή αναφορά στα ρόστερ των ομάδων μας φέτος!

Κοιτάζοντας λίγο πίσω και βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων μας τη σεζόν που πέρασε, θα καταλάβεις πως υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν παρά ελάχιστα φέτος.

Και αν μέχρι ενός σημείου είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που σε κάθε ομάδα πρέπει να υπάρχουν ρεζέρβες, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις πως πάρα πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκαν στο τέλος πεταμένα λεφτά!

Στο συγκεκριμένο άρθρο σου παρουσιάζω 10 περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών που έπαιξαν πολύ λίγο φέτος στις ομάδες μας, ο καθένας για πολύ διαφορετικούς λόγους.

Δες ποιοι είναι και προσπάθησε να τους θυμηθείς στα γήπεδα μας τη σεζόν που τέλειωσε:

 

1
Dmitry Torbinskiy

Ήρθε τον Γεννάρη στην Πάφος FC ως ένα σημαντικό όνομα ο Ρώσος επιθετικός. Στα 33 του και με προϋπηρεσία άλλωστε σε Spartak Moscow, Rubin Kazan και Krasnodar το βιογραφικό του μιλούσε από μόνο του.

Αγωνίστηκε ωστόσο μόλις 3 φορές με τα χρώματα της παφιακής ομάδας (93 συνολικά λεπτά), ενώ πρόλαβε να δεχθεί και κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες) στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ζήτησε από μόνος του να αποχωρήσει στις αρχές του Φλεβάρη και αποτέλεσε παρελθόν.

2
Antonijs Cernomordijs

Έναν από τους πιο υποσχόμενους Λετονούς ποδοσφαιριστές έφερε στην Κύπρο η Πάφος FC το περασμένο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον 21χρονο αρχηγό της U21 της εθνικής Λετονίας, κεντρικό αμυντικό, Antonijs Cernomordijs.

Βέβαια, από την θεωρία στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά για τον νεαρό Λετονό, μιας και φόρεσε μόλις μια φορά τη φανέλα της Πάφου σε επίσημο παιχνίδι. Ήταν το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Εθνικό Άχνας.

Τον χειμώνα επέστρεψε στην πατρίδα του και την Riga FC, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν πριν έρθει στην Κύπρο.

3
Vladimir Boljevic

Μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ είναι ο Μαυροβούνιος. Είναι παίχτης των κιτρινοπράσινων τα τελευταία 4 χρόνια και τουλάχιστον μέχρι πέρσι ήταν βασικότατο στέλεχος τους.

Φέτος όμως φάνηκε να μην υπολογίζεται από τον Imanol Idiakez. Έπαιξε όλους και όλους 3 αγώνες μέχρι τον Γεννάρη (172 λεπτά), τέθηκε εκτός πλάνων στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και διαγράφηκε από το ρόστερ.

4
Dossa Junior

Και αν ο Boljevic είναι ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ, o Dossa Junior είναι μέλος της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΛ!

Από το καλοκαίρι του 2016 όμως που επέστρεψε στους Λεμεσιανούς δεν κατάφερε να θυμίσει τον Dossa της πρώτης του θητείας.

Αποκορύφωμα η φετινή περίοδος όπου τραυματισμοί (κυρίως) και εξωαγωνιστικοί λόγοι έδωσαν στον Κυπροποιημένο κεντρικό αμυντικό μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 299 αγωνιστικά λεπτά.

5
Sergej Grubac

Πολύ διαφορετική περίπτωση από τις προηγούμενες αυτής της λίστας είναι ο 17χρονος Μαυροβούνιος του ΑΠΟΕΛ.

O Grubac, που ζει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην προετοιμασία των γαλαζοκιτρίνων, που φαίνεται να πιστεύουν πολύ σε αυτόν.

Έπαιξε όμως μόλις 19 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα στη νίκη επι του Ολυμπιακού με 6-1 την 13η αγωνιστική.

6
Pavel Ignatovich

Ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έφερε ο Ερμής το περασμένο καλοκαίρι ήταν και ο 28χρονος Ρώσος εξτρέμ, που ανάμεσα σε άλλες φόρεσε προηγουμένως και τη φανέλα της Dinamo Moscow.

Παρ’ ότι η ηλικία του και το βιογραφικό του άφηναν υποσχέσεις, με τους φτεροπόδαρους έπαιξε μόλις 68 λεπτά τη 2η αγωνιστική απέναντι στη Δόξα και αποτέλεσε παρελθόν. Συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του και την Tambov, ομάδα Β’ Κατηγορίας.

7
Vasil Shkurtaj

Ο γεννημένος στα Χανιά, Αλβανός Vasil Shkurtaj (πιο γνωστός σε ‘μας ως Βασίλης Σκούρτης) ήρθε στον Άρη το καλοκαίρι του 2016. Τη σεζόν 2016-17 αποδείχθηκε μια αρκετά καλή μεταγραφή με 18 συμμετοχές και 4 τέρματα στο ενεργητικό του.

Φέτος όμως η παρουσία του Αλβανού επιθετικού περιορίστηκε σε μόλις μια 15λεπτη συμμετοχή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από τον Σεπτέμβρη αγωνίζεται στην Αλβανία και την FC Luftëtari.

8
Luca Polizzi (Απόλλωνας)

Το περασμένο καλοκαίρι ο Απόλλωνας έκανε δικό του τον 21χρονο Βελγοϊταλό μεσοεπιθετικό για τα επόμενα 3 χρόνια σε μια κίνηση με καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα για το μέλλον.

Έτσι, αναμενόμενα έπαιξε πολύ λίγο (23 λεπτά απέναντι στη Σαλαμίνα την 6η αγωνιστική) και δόθηκε δανεικός τον Γεννάρη στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, για να πάρει λεπτά στα πόδια του.

Στον Τακτακαλά, στο μεταξύ, έδειξε πως έχει μέλλον, αφού αγωνίστηκε 18 φορές σκοράροντας 5 τέρματα.

9
Jonathan Benteke

Τον αδελφό του Christian Benteke της Crystal Palace έφερε το περασμένο καλοκαίρι στο “Ηλίας Πούλλος” η Ομόνοια.

Ο Jonathan, που όπως και ο αδελφός του, αγωνίζεται ως επιθετικός αγωνίστηκε μόλις 3 φορές με το τριφύλλι στο στήθος, παίζοντας όλα κι όλα 26 λεπτά, πριν αποτελέσει παρελθόν τον Γεννάρη. Πλέον αγωνίζεται στην Oldham Athletic της League One

10
Stephane Aziz

O 22χρονος εξτρέμ από την Burkina Faso ήρθε τον Γεννάρη του 2017 στην Κύπρο και την Ομόνοια. Πρόλαβε μάλιστα να αγωνιστεί σε 13 αγώνες (7 ως βασικός) δείχνοντας καλά στοιχεία.

Φέτος όμως αγωνίστηκε μόλις 4 φορές με τους πράσινους (33 λεπτά συνολικά). Παραχωρήθηκε δανεικός τον Γεννάρη στον Άρη όπου έπαιξε περισσότερο (253 λεπτά και 5 συμμετοχές).

Ποιο από τους παραπάνω παίχτες θυμάσαι φέτος στα γήπεδα μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending