fbpx

5 ποδοσφαιριστές – εργάτες στο πρωτάθλημα 2017-18!

Διαβάζεις συχνά ρεπορτάζ αγώνων που να αναφέρονται σε σπουδαίες ενέργειες των σέντερ φορ ή των εξτρέμ, σε σπουδαίες αποκρούσεις των τερματοφυλάκων, σε ακούραστα μπακ που ανεβοκατεβαίνουν την πλευρά τους.

Σχεδόν ποτέ δεν διαβάζεις για τον χαφ εκείνο που τρέχει να καλύψει χώρους στο γήπεδο, που κουβαλά μπάλα, που αμύνεται σαν σκυλί και επιτίθεται με άγνοια φόβου, σωστά;

Στο πρωτάθλημα που μας κράτησε συντροφιά από τον Άυγουστο του 2017 μέχρι τον Μάη του 2018 ευτυχήσαμε να δούμε πολλούς τέτοιους χαφ, μέσους – εργάτες, όπως θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει.

Δες παρακάτω 5 τέτοιους που κέρδισαν τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων φέτος:

 

1
Joao Victor

Ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια ήταν ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος που μας αποχαιρέτησε.

Ο Joao Victor de Albuquerque Bruno, όπως είναι το πλήρες όνομα του, άφησε πίσω του τη μέτρια σεζόν 2016-17 και θύμισε σε όλους τον Joao Victor που γνωρίσαμε το 2015, όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο.

Τη χρονιά που μας πέρασε ο Βραζιλιάνος χαφ αγωνίστηκε σε 35 αγώνες (έχασε μόνο τον αγώνα της 18ης αγωνιστικής με τη Δόξα λόγω τιμωρίας), με τον Harush να είναι ο μόνος στην ομάδα της Αμμοχώστου που αγωνίστηκε περισσότερο από αυτόν (3240 λεπτά ο Harush, 3143 o Victor).

Παράλληλα, σκόραρε 7 τέρματα, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο, με αρκετά από αυτά να ήταν και καθοριστικά!

2
Esteban Sachetti

Ποιος είναι ο Esteban Fernando Sachetti και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο το ξέρουμε πολύ καλά από το 2011, όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο για τη Δόξα.

Η φετινή χρονιά ήταν όμως η κορυφαία στην παρουσία του στο νησί μας! Μπόλικα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, κουμανταδόρος μαζί με τον Alef στο χώρο του κέντρου για τον Απόλλωνα και μπόλικο πάθος είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που έκαναν τον Αργεντινό απαραίτητο συστατικό για τον Απόλλωνα.

Αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια φέτος (2512 λεπτά) με τα 6 όμως που δεν αγωνίστηκε να “μιλούν” πολύ περισσότερο από αυτά που ήταν παρών. Καταλαβαίνεις πόση δουλειά κάνουν στο γήπεδο ποδοσφαιριστές σαν τον Sachetti μόνο όταν απουσιάζουν από αυτό!

3
Γιάννης Κούσουλος

Σχεδόν 22 χρονών ο Γιάννης Κούσουλος αλλά “παλιός” στη Σαλαμίνα (παίζει στην πρώτη ομάδα από το 2013) είναι όλα όσα θέλει μια ομάδα από τον αρχηγό της!

Ξέρει τι πρεσβεύει η φανέλα την οποία φορά και παρά το γεγονός πως ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια δεν το έβαλε κάτω!

Φέτος, πότε ως χαφ, πότε ως κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε 31 αγώνες (2654 λεπτά) και εντυπωσίασε σε αρκετά παιχνίδια ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η κλήση του για πρώτη φορά στην Εθνική, άλλωστε, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για τη χρονιά που έκανε! Δυνατό παιδί, ξέρει μπόλικη μπάλα (όποιος τον είδε έστω σε ένα παιχνίδι μπορεί να το ξεχωρίσει) είναι ο παίχτης που θέλει κάθε προπονητής!

4
Marco Soares

Πρωτογνωρίσαμε τον Marco Soares στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην Ομόνοια (2012-2014).

Από το 2015 ο χαφ από το Πράσινο Ακρωτήρι φοράει τα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ, αποτελώντας σημείο αναφοράς μαζί με τον Airosa σε ένα ρόστερ που άλλαξε πολύ, ειδικά πέρσι το καλοκαίρι.

Όπως και στην περίπτωση του Victor, ο δυναμικότατος Marco Paulo Silva Soares ήταν ο 2ος σε λεπτά συμμετοχής στη φετινή ΑΕΛ, πίσω μόνο από τον Vozinha (3125 λεπτά ο κήπερ των Λεμεσιανών, 2623 ο χαφ).

“Έγραψε” 33 συμμετοχές και σκόραρε 2 φορές και δείχνει πως παρά τα 33 του χρόνια οι δυνάμεις του ακόμα κρατούν!

5
Jorge Larena

Και αν η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τον Soares, τι να πεις για τον σύντομα 37χρονο Jorge Larena Avellaneda Roig; Μέλος της ΑΕΚ από το 2014, ο Ισπανός ήταν για ακόμα μια χρονιά ένας από τους ακούραστους εργάτες των κυπριακών γηπέδων!

Στο 3-5-2 που συνήθιζε να παίζει σε αρκετά παιχνίδια των Λαρνακέων ο Imanol Idiakez, ο συμπατριώτης του χαφ είχε σημαντικό ρόλο να ανακόπτει επιθέσεις, αλλά και να δημιουργεί παιχνίδι για τους κιτρινοπράσινους.

Και μπορεί ο Florian να συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, μπορεί η ψυχή της ομάδας να είναι ο αρχηγός David Catala, αλλά ο Larena των 32 συμμετοχών (2463 λεπτά) και των 7 τερμάτων ήταν ίσως ο σημαντικότερος παίχτης της φετινής ΑΕΚ.

Ποιους ποδοσφαιριστές που έκαναν αθόρυβη, αλλά σημαντική, δουλειά ξεχώρισες εσύ στο φετινό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending