fbpx

5 σκέψεις που κάνουμε κάθε φορά που είμαστε σε event γεμάτο με Κυπραίους!

Είναι πολλές οι φόρες που είμαστε σε ένα event γεμάτο Κυπρίους και διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας.

Σκεφτόμαστε για διάφορες καταστάσεις ή συμπεριφορές που προκύπτουν σε αυτές τις εκδηλώσεις και είμαστε σίγουροι ότι μόνο στην Κύπρο μπορεί να συμβούν.

 Δες πιο κάτω τις επικρατέστερες:

 

1
Ο σχολιασμός των ρούχων

Το γνωστό “μα ίνταμπου εφόρησε πάλε;” είναι μια από τις πιο διαδεδομένες καταστάσεις που θα ζήσες σε μια εκδήλωση με Κυπρίους. Συνήθως οι κοπέλες  είναι αυτές που το κάνουν ψιθυριστά (για να μην τις ακούσουν στον σχολιασμό).

Κάποια άλλη κοπέλα πιθανότατα σχολιάζει το ίδιο για την απέναντι της, σε μια άλλη γωνιά της αίθουσας. Πιθανό είναι επίσης να ακούσεις τα αμοιβαία συναισθήματα των ανδρών για τα outfits τους και να συγκρατήσεις το γέλιο σου από την ειρωνεία αυτής της κατάστασης.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι τα σχόλια (και από τις 2 πλευρές) είναι πετυχημένα.

2
Τι νομίζουμε ότι καταλαβαίνουν εκείνοι που δεν μιλούν ελληνικά…

Αν αυτή η εκδήλωση συμβαίνει στο εξωτερικό, ή αν έχει αλλόγλωσσους παρευρισκόμενους, αναρωτιόμαστε τι καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Συνήθως χαμογελούν αμήχανα και κάνουν νεύματα, ενώ ανέχει μουσική, είναι ικανοί να χορεύουν, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.

Παράλληλα, εμείς σκεφτόμαστε αν πράγματι το διασκεδάζουν, ή αν νομίζουν οτι είμαστε… εξωγήινοι. Όμως, τους θαυμάζουμε, αφού φανταζόμαστε τους εαυτούς μας σε μια παρόμοια κατάσταση και πόσο δύσκολο θα ήταν να το αντιμετωπίζαμε εμείς.

3
Οι σκέψεις για το πόσο αγαπάμε το φαγητό

Αν λείπει το φαγητό από κυπριακή εκδήλωση ή event, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι απλά… ένεν κυπριακό event.

Αν υπάρχει catering, οι Κύπριοι θα πηγαινο-έρχονται πάνω-κάτω και θα ξαναγεμίζουν τα πιατάκια τους. Κάποιοι θα κάνουν συζητήσεις δίπλα από το catering, για να μη φαίνεται ότι πάνε συνέχεια.

Αν η εκδήλωση έχει μπουφέ, οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να βάλουν όσο πιο πολύ φαγητό μπορούν στο πιάτο τους, απλά για να μη σηκωθούν να ξαναβάλουν. Στη συνέχεια, θα περπατούν στο τραπέζι με προσεκτικές κινήσεις για να μην τους πέσει το υπερβολικά βαρύ πιάτο τους.

Από την άλλη, οι πιο φιλόζωοι, μόλις τελειώσουν το φαΐ, ετοιμάζουν “γεύμα” για τα κατοικίδια τους. Αν κάποιος μας κατηγορήσει ότι “εν τρώμε για να ζούμε, αλλά ζούμε για να τρώμε“, μάλλον δεν μπορούμε να πούμε πώς έχει εντελώς άδικο.

4
Η γνώμη μας για τις συνομιλίες που ακούμε

Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αλήθεια ότι οι λαοί τις Μεσογείου μιλάνε λίγο πιο δυνατά, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Η σκέψη για το πόσο δυνατά μιλάμε δεν αφήνει ήσυχο το μυαλό μας σε εκδηλώσεις γεμάτες με Κυπρίους. Δηλαδή, άθελά σου μπορεί να στέκεσαι σε μια γωνιά και να ακούς ολόκληρη συζήτηση που γίνετε 3 μέτρα πιο μακριά.

Ακόμα κι αν δεν ήθελες να ακούσεις, ρεαλιστικά είναι αδύνατον, ενώ παράλληλα σχηματίζεις και άποψη για αυτά που ακούς από κάποιους που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ.

5
“Πότε εν να ταράξουν;”

Όσο πιο πολλά άτομα σε μια εκδήλωση, τόσο πιο πολλούς γνωστούς σου θα συναντήσεις και τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύεσαι να περπατήσεις. Aφού όλοι θα σταματούν για να χαιρετίσουν τους γνωστούς τους που συναντήσαν τυχαία.

Ας μην αναφέρουμε τις αμέτρητες φόρες που έπρεπε να περάσουμε μέσα από μια παρέα που μιλάνε στη μέση ενός διάδρομου. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε απλά να τους περιμένουμε να τελειώσουν τη συζήτηση τους, ή να καταλάβουν ότι στεκόμαστε εκεί για να μας αφήσουν να περάσουμε.

Ακόμα, όλοι είδαμε εκείνους τους γνωστούς να φωνάζουν στους γνωστούς τους για να τους γνωρίσουν σε κάποιον άλλο. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να συμβεί εύκολα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκτός από την Κύπρο!

Τι άλλο σκέφτηκες (ή έζησες) σε αντίστοιχα events;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending