fbpx

10 φανέλες εθνικών ομάδων που θα εντυπωσιάσουν στο φετινό Μουντιάλ!

Μπορεί να σου λένε πολλά, μπορεί και τίποτα. Ο λόγος για τις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μπορεί να είσαι από εκείνους που περιμένει να δει την ομάδα του να φοράει μια καλή, για τα δικά σου γούστα, φανέλα, μπορεί πάλι να είσαι από εκείνους που δεν τους νοιάζει τίποτα παρά μόνο να νικά η ομάδα.

Με αυτά κατά νου, αν ανήκεις στην 1η κατηγορία το πιο κάτω άρθρο σε ενδιαφέρει. Μετά από προσεκτική μελέτη και των 32 φανέλων των ομάδων που θα αγωνιστούν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο σου παρουσιάζω τις 10 που κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση στο μάτι.

Δες ποιες είναι και σχολίασε ποια από αυτές θα αγόραζες:

 

1
Νιγηρία

Ήδη κάνει πανικό σε πωλήσεις και μπορείς να καταλάβεις το γιατί: Καμιά άλλη φανέλα δεν μοιάζει με αυτή της Νιγηρίας, αφού “μυρίζει” αφρικανική παράδοση από μακριά!

Ακόμα και να μην προχωρήσουν μακριά οι “Super Eagles” έχουν καταφέρει να κλέψουν την παράσταση στο ενδυματολογικό κομμάτι!

2
Κολομβία

Για κάποιο λόγο που παλεύω ακόμα να καταλάβω με το φτωχό μου μυαλό, οι λεπτομέρειες στο πλάι της φανέλας της Κολομβίας μου φαίνονται καταπληκτικές.

Ίσως παίζει ρόλο ότι η Adidas εμπνεύστηκε από την ομάδα του 1990 με τον θεϊκό Valderrama για να ντύσει την παρέα του James Rodriguez.

3
Κροατία

Πολύ λίγες χώρες στον κόσμο έχουν τόσο ξεχωριστή πατέντα στις φανέλες του όσο η Κροατία! Αυτή τη φορά, η ερυθρόλευκη “σκακιέρα” της hrvatska περιλαμβάνει μεγαλύτερα τετράγωνα σε σχέση με παλαιότερες εμφανίσεις και κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις!

4
Περού

Το Περού επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά το 1982 και μαζί του επιστρέφει και η θρυλική φανέλα με τη διαγώνια κόκκινη ρίγα!

Φανέλα για την οποία θα ήταν περήφανος ο Teofilo Cubillas και την οποία άνετα ερωτεύεται κάθε λάτρης αυτού που ονομάζουμε “ρομαντικό ποδόσφαιρο”!

5
Γερμανία

Φαίνεται πως η Adidas είχε διάθεση να ταξιδέψει στο παρελθόν φέτος! Αυτό γιατί πέρα από την Κολομβία και η Γερμανία θα είναι ντυμένη με μια φανέλα που μοσχομυρίζει ’90s.

Η διαφορά του σήμερα με το τότε είναι πως το σχέδιο στο μπροστινό μέρος της Mannschaft είναι μαύρο και γκρίζο αντί κόκκινο, κίτρινο και μαύρο (τα χρώματα της γερμανικής σημαίας δηλαδή) που ήταν το 1990.

6
Ιαπωνία

Έγραψα πιο πάνω πως η φανέλα της Νιγηρίας “μυρίζει” Αφρική. Τι να πει κανείς για την φανέλα της Ιαπωνίας;

Η χώρα του “ανατέλλοντος ηλίου” επέλεξε μια φανέλα που περιλαμβάνει το σχέδιο της πανοπλίας των samurai. Μίλησε κανένας για παράδοση;

7
Αργεντινή

Πιο Αργεντινή πεθαίνεις! 3 χοντρές γαλάζιες ρίγες είναι η πατέντα της φανέλας που θα φορέσει η albiceleste στη Ρωσία.

Απλή, χωρίς πολλές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό κερδίζει το μάτι αμέσως! Αν θα αποδειχθεί γουρλίδικη θα το ξέρουμε στις 15 του Ιούλη.

8
Αυστραλία

Η απόδειξη πως μια φανέλα δεν χρειάζεται πολλά φρου-φρου και αρώματα για να είναι ωραία είναι αυτή της Αυστραλίας!

Ολοκίτρινη με εξαιρετικές λεπτομέρειες στα μανίκια (που θυμίζουν λίγο τα δάση της Αυστραλίας είναι η αλήθεια) κεντρίζει το ενδιαφέρον σου.

9
Ισπανία 

Αν η φετινή εμφάνιση της Ισπανίας σου θυμίζει τη φανέλα την αντίστοιχη του Μουντιάλ του 1994 δεν θα σε αδικήσουμε.

Είπαμε, η Adidas είχε ρετρό διάθεση για τη φετινή διοργάνωση και το σχέδιο στο πλάι της εμφάνισης της furia roja σου βγάζει και μοντερνιά και ένα “πάμε πίσω στο παρελθόν”. Αυτό από μόνο του το λες και επιτυχία!

10
Γαλλία

Σπάνια, πολύ σπάνια, μια φανέλα είναι τόσο σκέτη και τόσο “γεμάτη” ταυτόχρονα! Η αλήθεια είναι πως οι Γάλλοι σπάνια βγάζουν κακές φανέλες, αλλά η συγκεκριμένη είναι #μονο_αγάπη.

Οι λεπτομέρειες στα μανίκια, όπως και το βαθύ μπλε που χαρακτηρίζει τις φανέλες των τρικολόρ τα τελευταία χρόνια κάνουν ξεχωριστές τις φετινές εμφανίσεις των Γάλλων.

Ποια φανέλα σου άρεσε εσένα περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending