fbpx

European Youth Event 2018: Δες όσα ζήσαμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας!

Στις 1-2 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή εκδήλωση, European Youth Event 2018, με τη συμμετοχή άνω των 9000 νέων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου.

Η ομάδα του ΤΕΠΑΚ, μαζί με άλλους 159 Κύπριους συμμετέχοντες από διάφορα ιδρύματα, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε αυτό το event.

Δες πιο κάτω όσα συνέβησαν στην εκδήλωση, καθώς και την εμπειρία των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ!

 

1
Τι είναι το European Youth Event;

Καταρχάς, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις άτομα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μόνο.

Το διήμερο είναι γεμάτο δραστηριότητες, workshops, και συζητήσεις σε μορφή debates, τα οποία σου δίνουν την ευκαιρία να συνεργαστείς με άλλους νέους, να ακούσεις διάφορες γνώμες και ιδέες, καθώς και να μάθεις για τις εμπειρίες των άλλων.

Ο κυριότερος σκοπός του event είναι να προσφερθεί την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή των νέων και να συζητηθούν καινοτόμες λύσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

EYE2018 ήταν η τρίτη εκδήλωση, και πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και τα έξοδα καλύπτονται από την Ε.Ε.

2
Τι είδαμε στο event;

Τα θέματα των δραστηριοτήτων ήταν:

  • ψηφιακή επανάσταση
  • χάσμα πλούτου
  • προστασία περιβάλλοντος
  • ασφάλεια της Ευρώπης
  • ανάπτυξη για καλύτερο και ισχυρότερο μέλλον

Πολλοί Ευρωβουλευτές, ομιλητές και πολιτικές ήταν παρόντες  στις συζητήσεις, και σε 1 μήνα, μια έκθεση με τις πιο σημαντικές ιδέες που συζητήθηκαν, θα διανεμηθεί σε όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αργότερα, οι πιο καινοτόμες ιδέες θα παρουσιαστούν σε ορισμένες κοινοβουλευτικές επιτροπές και θα λάβουν άμεση ανατροφοδότηση από τους ευρωβουλευτές.

Εκτός από τις δραστηριότητες μέσα στο Κοινοβούλιο, υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες και εκθέσεις στην αυλή του Κοινοβουλίου, μεγάλη συναυλία την πρώτη μέρα, και υπαίθριο cinema σ’ έναν από τους κήπους του Στρασβούργου τη 2η μέρα.

3
Πώς περάσαμε ως ομάδα από το ΤΕ.ΠΑ.Κ.;

Ήταν σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία! Εκτός από τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις του EYE2018, γνωρίσαμε πολλά άτομα, βγάλαμε ομαδική φωτογραφία με όλους τους υπόλοιπους Κύπριους συμμετέχοντες, μαζί με τον Ευρωβουλευτή Δημήτρης Παπαδάκης και επισκεφθήκαμε επίσης τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου (Notre Dame), και Palais Rohan.

Πιστεύω δεν υπήρχε άτομο που θα μετάνιωνε τη συμμετοχή του σ’ αυτή την εκδήλωση!


Εάν σου φάνηκε ενδιαφέρον, σου προτείνω να επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης εδώ και να μάθεις περισσότερα – ίσως να ενδιαφερθείς να συμμετέχεις στο EYE2020!


Θέλω να ευχαριστήσω τον Λουκά Γρηγορίου και τη Μαριλένα Χατζιμηλτή για τις υπέροχες φωτογραφίες! Μπορείς να βρεις περισσότερες φωτογραφίες στο #EYE2018 σε όλα τα social media.

Εσύ θα ήθελες να συμμετέχεις στην επόμενη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας; Προσωπικά, θα σου το πρότεινα σίγουρα! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending