fbpx

Μάθε 5 πράγματα που δεν ήξερες για τις δημόσιες πισίνες!

Όλοι επισκεφτόμαστε της δημόσιες πισίνες το καλοκαίρι. Έστω κι αν προτιμάς τη θάλασσα, είναι πιθανό να επισκεφτείς την πισίνα έστω μια φορά το χρόνο.

Βέβαια, όσο συχνά και αν χρησιμοποιείς την πισίνα, ίσως να μην ξέρεις κάποια από όσα στοιχεία σου μαζέψαμε!

Δες τα πιο κάτω:

1
Οι πρώτες πισίνες στον κόσμο!

Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι η πισίνα είναι ένα πρόσφατο δημιούργημα τον τελευταίων 2-3 αιώνων.

Ήξερες πότε δημιουργήθηκε η πρώτη δημόσια πισίνα στον κόσμο; Υπολογίζεται ότι είχε κατασκευαστεί στο Πακιστάν, τον 3ο αιώνα π.Χ. Σήμερα έχουν μείνει μόνο τα ερείπια της.

Παράλληλα, εκείνη την εποχή χρησιμοποιήσαν τις πισίνες οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Επίσης, οι δημόσιες πισίνες ήταν πολύ δημοφιλείς στην Αγγλία των 19ο αιώνα.

2
Αποτελέσματα ερευνών που ίσως να μη θέλεις να μάθεις!

Αν είσαι από αυτούς που αναγκάζονται να πάνε πισίνα, γιατί οι φίλοι σου δεν σε αφήνουν να κάνεις διαφορετικά, μάλλον θα νιώσεις δικαιωμένος με τα πιο κάτω.

Όλοι μας ευχόμαστε ότι οι χημικές ουσίες θα είναι αρκετές για να προστατέψουν την υγεία μας όταν είμαστε σε πισίνα. Δυστυχώς, με βάση έρευνα που έγινε σε διαφορετικές πισίνες στην Αμερική (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών), αποδείχτηκε πως αυτό δεν ισχύει

Πάνω από το 70% αυτών των πισινών περιείχαν βλαβερά μικρόβια για την υγειά!

Λήφθηκαν δεδομένα από χιλιάδες πισίνες σε διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής. Παρ’όλ’ αυτά, οι χημικές ουσίες δεν είναι καθόλου αθώες, αφού μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, φθορά στα μαλλιά και βέβαια καταλήγουν να καταστρέψουν τα μαγιό – δεν είναι αρκετά ισχυρές για να μας προστατέψουν.

3
Αριθμοί που θα σε εκπλήξουν!

Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί για τον αριθμό των ούρων που υπάρχουν σε μια δημόσια πισίνα μια έρευνα  από τον Καναδά θα σου απαντήσει! Με βάση την έρευνα της εφημερίδας Guardian το 2017, οι ερευνητές δημιουργήσαν ένα test που έκανε δυνατό τον εντοπισμό ούρων σε μεγάλες ποσότητες νερού.

Σε μια μέτριου μεγέθους πισίνα βρέθηκαν 75 λίτρα ούρων, ενώ σε μια μικρή 30 λίτρα.

Η ερευνήτρια Lindsay Blackstock θέλει να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στης δημόσιες πισίνες.

Βέβαια, καμία από τις έρευνες δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη, έτσι ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά!

4
Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο!

Αν σου αρέσει η πισίνα, αλλά σε ενοχλεί η πολυκοσμία, μάλλον θα σου άρεσε να βρεθείς σε μια από της μεγαλύτερες πισίνες τον κόσμο!

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στην Αίγυπτο μπροστά από ένα πολυτελές ξενοδοχείο, που ονομάζεται Citystars Sharm-el-Sheikh. Η συγκεκριμένη πισίνα ξεπέρασε την προηγούμενη μεγαλύτερη πισινά στον κόσμο που ονομαζόταν San Alfonso del Mar και βρισκόταν στη Χιλή.

Σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, η πισίνα είναι περίπου 27 φορές μεγαλύτερη από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Έχει κτιστεί πάνω σε μια έρημο, ενώ περιλαμβάνει αλμυρό νερό και ταυτόχρονα θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον (παρόλο που χρειάζεται εβδομάδες για να γεμίσει).

5
 Η ανανέωση του νερού

Όλα παίζουν μεγάλο ρόλο για να την ασφάλεια της υγείας μέσα στην πισίνα όπως την ανανέωση του νερού. Αλλά ήξερες γιατί ανανεώνεται κυρίως το νερό της επιφάνειας της πισίνας;

Εκεί βρίσκονται όλα τα μικρόβια, αφού χρησιμοποιείται πιο πολύ, και είναι σημαντικό να ανανεώνεται.

6
Το πιο τραγικό περιστατικό που έγινε σε πισίνα…

Σε μια πισίνα της Νέας Ορλεάνης το 1985, οργανώθηκε party για να γιορτάσουν οι ναυαγοσώστες το γεγονός ότι δεν είχαν κανένα θύμα πνιγμού στη διάρκεια της χρονιάς. Το party είχε οργανωθεί από μια εταιρεία για διαχείριση πισινών και περίπου 100 παρευρισκόμενοι ήταν ναυαγοσώστες.

Ωστόσο η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού κανένας από αυτούς δεν αντιλήφθηκε ότι ένα άτομο πνιγόταν στην πισίνα κατά την διάρκεια του party.

Έτσι πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το τραγικό γεγονός ως το πιο ειρωνικό περιστατικό που έχει συμβεί σε πισίνα

Ποιο από τα πιο πάνω σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending