fbpx

5 ποδοσφαιριστές που μετά το τέλος της καριέρας τους παρέμειναν στον ποδοσφαιρικό χώρο!

Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν σταματά για αρκετούς ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της καριέρας τους. Είτε ως προπονητές, είτε ως τεχνικοί διευθυντές, είτε ως σχολιαστές παραμένουν κοντά στην στρογγυλή θεά.

Με αφορμή την πρόσληψη των Steven Gerrard και Frank Lampard στην τεχνική ηγεσία των Rangers και Derby County αντίστοιχα, σου παραθέτω 5 ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στο συγκεκριμένο χώρο μετά το τέλος της καριέρας τους.

Δες ποιοι είναι και σημείωσε και άλλους που θυμάσαι:

 

1
 Zinedine Zidane

Ο Γαλλοαλγερινός είχε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα ως ποδοσφαιριστής με ομαδικές, αλλά και ατομικές διακρίσεις. Διέπρεψε με Bordeaux, Juventus και Real Madrid κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκούς τίτλους.

Επιπροσθέτως, κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2000 με την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας.

Το 2014 ήταν η χρονιά της έναρξης της προπονητικής του καριέρας. Αρχικά ήταν προπονητής της αναπληρωματικής ομάδας της Real Madrid και το 2016 ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Real Madrid, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση τίτλων, με αποκορύφωμα τα 3 διαδοχικά Champions League.

5 μέρες μετά την κατάκτηση του 3ου του Champions League ως προπονητής, υπέβαλε την παραίτησή του.

2
 Jürgen Klopp

Ο Γερμανός, ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για 11 χρόνια στη γερμανική Mainz. Αγωνιζόταν ως επιθετικός αλλά τα τελευταία 6 χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε ως αμυντικός.

Μετά την απόσυρσή του ως ποδοσφαιριστής, ανέλαβε την Mainz ως προπονητής. Το 2004 κατάφερε να την προβιβάσει στην Bundesliga.

Έπειτα, το 2008 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Borussia Dortmund, με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 2 Super Cup και την οδήγησε στον τελικό του Champions League το 2013, αλλά ηττήθηκε με 1-2 από την Bayern Munich.

Το 2015 υπέγραψε στη Liverpool, όπου την οδήγησε σε 3 τελικούς (Football League Cup 2015-16, UEFA Europa League 2015-16, UEFA Champions League 2017–18), εντούτοις δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

3
Pep Guardiola

Ο Guardiola αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του πορείας στην Barcelona και στις αναπληρωματικές της ομάδες στη θέση του αμυντικού μέσου.

Επιπλέον, αγωνίστηκε στις Brescia, Roma, Al Ahli και Dorados. Πανηγύρισε πολλούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους, κυρίως με την ομάδα της Καταλονίας.

Ως προπονητής είχε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Οι πιο σημαντικές ήταν τα 3 πρωταθλήματα και τα 2 Champions League με την Barcelona και τα τρία πρωταθλήματα με την Bayern Munich.

Στη σεζόν που μας πέρασε κατάφερε να κατακτήσει και την Premier League, όπως και το League Cup με την Manchester City.

4
 Jose Mourinho

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Rio Ave. Αγωνίστηκε και στην Belenenses. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν πολύ σύντομη, καθώς διήρκησε μόλις 7 χρόνια.

Στη συνέχεια, ακολούθησε κάτι διαφορετικό. Έγινε μεταφραστής σε Sporting, Porto και Barcelona.

Ακολούθως, τον έλκυσε ο χώρος της προπονητικής. Αρχικά, ήταν βοηθός προπονητής και πανηγύρισε τίτλους με Porto και Barcelona.

Έπειτα, έγινε προπονητής σε μεγάλες ομάδες όπου και μεγαλούργησε, ιδιαίτερα όταν διετέλεσε προπονητής σε Porto, Chelsea (2 θητείες), Inter και Real Madrid.

Κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο σε Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία, όπως και το Champions League με Porto και Inter. Από το 2016 είναι προπονητής στην Manchester United, με μεγαλύτερη επιτυχία την κατάκτηση του Europa League το 2017.

5
 Paul Scholes

Ο Άγγλος μέσος σε όλη την ποδοσφαιρική του πορεία αγωνίστηκε μόνο με τα χρώματα της Manchester United και έγινε ένας από τους ”θρύλους” της με 718 συμμετοχές. Έφτασε στην κατάκτηση 11 Premier League και 2 Champions League.

Μετά το τέλος της καριέρας του και μετά την απόλυση του David Moyes από τον πάγκο της Manchester United, ο Paul Scholes δούλεψε μαζί με τον Ryan Giggs στο τεχνικό επιτελείο των ”κόκκινων διαβόλων”.

Έπειτα, έγινε σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων, αρχικά στο Sky Sports και στη συνέχεια στο BT Sport. Παρόμοια πορεία μετά την απόσυρσή τους από το ποδόσφαιρο ακολούθησαν και οι Rio Ferdinand, Gary Neville και Jamie Carragher.

6
Ξέρεις κι άλλους ποδοσφαιριστές που με το τέλος της καριέρας τους έμειναν στον χώρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending