fbpx

Αυτά είναι τα 5+1 τραγούδια Παγκοσμίων Κυπέλλων που όλοι αγαπήσαμε!

Αποτελεί παράπλευρη πτυχή του Μουντιάλ. Κάτι πρέπει να υπάρχει άλλωστε να διασκεδάζει τους φίλους του ποδοσφαίρου την ώρα που δεν υπάρχουν παιχνίδια σε εξέλιξη.

Όποια και αν είναι η άποψη σου για τα τραγούδια των Παγκοσμίων Κυπέλλων, το δεδομένο είναι πως μια χαρά κατάφεραν να συνδυαστούν με τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου στον κόσμο δημιουργώντας μας ένα σωρό αναμνήσεις.

Παρακάτω μάζεψα 5+1 τραγούδια που τα μάθαμε μέσα από τα Παγκόσμια Κύπελλα και τα ακούμε μέχρι σήμερα.

Δες ποια είναι και προσπάθησε να θυμηθείς την πρώτη ανάμνηση που σου φέρνουν στο μυαλό από Μουντιάλ:

1
La Copa de la Vida

Do you really want it? Go go go, allez, allez, allez” τραγουδούσε το 1998 ο Ricky Martin σε ξεσηκωτικούς ρυθμούς. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ο Πορτορικανός τραγουδιστής στήριξε την καριέρα του στη συγκεκριμένη επιτυχία.

To “La Copa de la Vida” ήταν το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Γαλλίας και συνδυάστηκε μια για πάντα από τον Zidane, τον Ronaldo, τον Suker και τον Batistuta που έλαμψαν στο συγκεκριμένο τουρνουά!

2
Waka Waka

Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ του 2010 είχε λίγο από όλα: ρυθμό, happy feeling, άρωμα Αφρικής (αφού η Νότιος Αφρική ήταν η διοργανώτρια χώρα) και τη Shakira να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα!

Το βίντεο του τραγουδιού, παρεπιπτόντως, είναι γεμάτο από στιγμιότυπα προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων, ενώ εμφανίζονται και οι Pique και Messi. Waka Waka λοιπόν ή αλλιώς Κάν’ το!

3
We are One (Ole Ola)

Θέλεις ένα τραγούδι να σε ξεσηκώσει: Δεν υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που να είναι καλύτεροι σε αυτό από τον Pitbull και την Jeniffer Lopez.

Δημιούργησαν λοιπόν ένα τραγουδί για το Μουντιάλ του 2014 με καλοκαιρινό χρώμα που σε feeling θυμίζει αρκετά το “Waka Waka” της Shakira, 4 χρόνια πριν.

Το βίντεο έχει μπόλικο ποδόσφαιρο μέσα, με αποτέλεσμα το “We Are One” να κάνει μεγάλο πανικό το καλοκαίρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

4
Wavin’ Flag

“Ανέμισε τη σημαία σου, είσαι ελεύθερος, μείνε για πάντα νέος, τραγούδα κάτω από τον ήλιο” είναι σε γενικές γραμμές το νόημα του τραγουδιού του K’naan για το Μουντιάλ του 2010.

Λειτούργησε ουσιαστικά σαν προώθηση της Coca-Cola, ενός από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά άρεσε τρελά! Σε ‘μένα, σε ΄σένα και σε τόσα άλλα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

5
La La La

Ξέρωντας καλά τη συνταγή από το 2010, η Shakira επανήλθε 4 χρόνια αργότερα τραγουδώντας το 2ο επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το “La La La” παίχτηκε πολύ το συγκεκριμένο καλοκαίρι με την Κολομβιανή τραγουδίστρια να παίζει πολύ με αρώματα Βραζιλίας στο κομμάτι. Όσο για το βίντεο;

Πολύ πιο “σοφιστικέ” από το “Waka Waka” με πολλές αναφορές και πάλι όμως στην στρογγυλή θεά και παρουσία του Pique, του Fabregas, του Abidal, του Falcao, του Messi και άλλων αστέρων του τουρνουά!

6
Hot, Hot, Hot

Πιθανότατα να το άκουσες τουλάχιστον μια φορά σε καρναβάλι της Λεμεσού όμως η ιστορία του “Hot, Hot, Hot” ξεκινά από τη δεκαετία του ’80!

Το 1983 κυκλοφόρησε από τον μουσικό από το Montserrat, Arrow και το 1986 το υιοθέτησαν σαν ένα από τα τραγούδια του Μουντιάλ του Μεξικού.

Εξάλλου, οι θερμοκρασίες στη χώρα των Αζτέκων δεν ήταν απλά “hot”, αλλά τρομερά ψηλές για να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο!

Ποιο τραγούδι από τα πιο πάνω σε ξεσήκωσε περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending