fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Ετοιμάζονται για μάχη μέχρι τελικής πτώσης στον 8ο όμιλο!

Απουσιάζει το μεγάλο όνομα από τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Αυτό από μόνο του, τον κάνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον όμιλο να παρακολουθήσει κανείς.

Πολωνία, Κολομβία αλλά και Σενεγάλη έχουν τους δικούς τους λόγους για αισιοδοξία και αναμένεται να “πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους”, την ώρα που η Ιαπωνία θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα ρόλο κομπάρσου.

Δες πιο κάτω ποιοι είναι οι 4 μονομάχοι του ομίλου:

 

1
Πολωνία

Οι Πολωνοί επιστρέφουν σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 και φιλοδοξούν να κάνουν παρόμοια πορεία με αυτή του Euro 2016, να φτάσουν δηλαδή μέχρι τα προημιτελικά.

Θα πρέπει όμως πρώτα να περάσουν από ένα όμιλο που έχει μέσα τη Σενεγάλη και την Κολομβία. Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Αφρικανούς θα δείξει πολλά για την παρέα του Lewandowski.

Το δεδομένο είναι πως το ρόστερ των ερυθρολεύκων περιλαμβάνει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που την οδήγησαν στα προημιτελικά 2 χρόνια πριν, με αρκετούς όμως από αυτούς να μην κάνουν και την καλύτερη σεζόν.

2
Σενεγάλη

Στα 5 φιλικά της εντός 2018, η Σενεγάλη κέρδισε μόλις 1 (2-0 την Νότιο Κορεά). Επανέρχεται σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2002, όπου ως πρωτάρα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Καθαρά αγωνιστικά, η Σενεγάλη κάθε άλλο παρά άσχημη ομάδα είναι, αφού διαθέτει τον εξαιρετικό Sadio Mane της Liverpool στην επίθεση, δυνατά κορμιά στο κέντρο με τον Idrissa Gueye της Everton να ξεχωρίζει και αρκετά καλή άμυνα. Είναι αυτά ικανά όμως να πάνε “τα λιοντάρια της Teranga” μακριά;

Μάλλον όχι, αλλά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμηθούν! Αν καταφέρουν να υποστηρίξουν κατάλληλα τον Mane στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να κάνουν τη ζημιά. Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό θα το δείξει το γήπεδο…

3
Κολομβία

Η Κολομβία χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών για να εξασφαλίσει την πρόκριση της, με την παρουσία της να είναι η 2η συνεχόμενη μετά από απουσία 16 χρόνων από Παγκόσμια Κύπελλα.

Το 2014 στη Βραζιλία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και φιλοδοξεί να το κάνει και φέτος. Οι προϋποθέσεις πάντως υπάρχουν.

Το υλικό με ονόματα όπως οι James, Falcao, Cuadrado και Zapata είναι κάτι περισσότερο από ταλαντούχο, ενώ και η κλήρωση των ομίλων μοιάζει στα μέτρα των “los cafeteros”.

Αρκεί όταν έρθουν τα δύσκολα να δείξουν ότι έχουν προσωπικότητα να αντεπεξέλθουν!

4
Ιαπωνία

Μοιάζει πολύ αδύνατη η “χώρα του ανατέλλοντος ηλίου” για να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια τους αντιπάλους της στον 8ο όμιλο.

Η αλλαγή προπονητή λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ (o Halihodzic έφυγε και ήρθε ο Nishino) μάλλον ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες της για διάκριση.

Ελπίδες που στηρίζονται περισσότερο στις παλιές καραβάνες της ομάδας (Honda, Kawashima, Okazaki, Nagatomo, Hasebe) που ήταν παρών και στα Μουντιάλ του 2010 και 2014 και έχουν την εμπειρία να καθοδηγήσουν το σύνολο.

Από εκεί και πέρα όμως οι “Μπλε Samurai” μοιάζουν σε συνεχή καθοδική πορεία και σε ένα όμιλο με μπόλικη δύναμη μοιάζει δύσκολο να πετύχουν ότι και το 2010, την πρόκριση, δηλαδή, στους 16!

Ποιες ομάδες θα προκριθούν από τον 8ο όμιλο στη φάση των 16;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending