fbpx

5 αδελφοποιήσεις οπαδών κυπριακών & ελληνικών ομάδων με οπαδούς του εξωτερικού! (Part 1)

Αρκετές ομάδες οπαδών κυπριακών και ελληνικών ομάδων έχουν αδελφοποιηθεί ή διατηρούν καλές σχέσεις με ομάδες του εξωτερικού.

Είναι τακτική που συνηθίζεται από οπαδούς κοινών αντιλήψεων ανά τον κόσμο για σύσφιξη των θέσεων και για ένα πιο δυνατό οπαδικό κίνημα παγκόσμια.

Πιο κάτω μπορείς να δεις μερικές χαρακτηριστικές αδελφοποιήσεις:

1
Θύρα 9 – Standard Liege

facebook.com/Ultras-Inferno-1996

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ διατηρούν καλές σχέσεις με τους Ultras Inferno της Standard. Οι οργανωμένοι της Standard είχαν αναρτήσει στο παρελθόν πανό υπέρ της Ομόνοιας, κατά της ταυτοποίησης και της κάρτας οπαδού.

Οι “πράσινοι” βέβαια έχουν καλές σχέσεις και με άλλες ομάδες με αριστερές πεποιθήσεις (π.χ. Ultras Hapoel Tel Aviv, St. Pauli).

2
Ανόρθωση – OFK Beograd και Dynamo Moscow

ultrasfamagusta.com

Οι “Μαχητές” διατηρούν αδελφοποίηση με δύο ομάδες που έχουν ίδια χρώματα με την “Μεγάλη Κυρία”. Πρόκειται για τις OFK Beograd (οπαδικό κίνημα “Blue Union”) και Dynamo Moscow (οπαδικό κίνημα “Ultras Dynamo”).

Η αδελφοποίησή τους ονομάζεται “Blue-White Brotherhood”. Μάλιστα, στον αγώνα του 2014 ανάμεσα σε Dynamo Μoscow και Ομόνοια, αναρτήθηκε πανό της συγκεκριμένης αδελφοποίησης στο ΓΣΠ.

3
Άρης Θεσσαλονίκης – Borussia Dortmund

Το οπαδικό κίνημα “Super 3” των οπαδών του Άρη Θεσσαλονίκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους επίσης “κιτρινόμαυρους” της Borussia Dortmund (σύνδεσμος “The Unity”).

Αρκετά συχνά, οι οπαδοί των Γερμανών παρευρίσκονται σε αγώνες του Άρη στη Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει και το αντίστοιχο με τους Θεσσαλονικείς στο Dortmund, ενώ πολλές φορές αναρτώνται πανό από την μια ομάδα υπέρ της άλλης.

Οι “Αρειανοί” διατηρούν καλές σχέσεις και με άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα με την Saint-Étienne,την Watford και την Boca Juniors.

4
ΠΑΟΚ – Partizan

feedyeti.com

Ισχυρές σχέσεις έχει και ο ΠΑΟΚ, με την σερβική Partizan Βelgrade. Ίδιο χρώμα αλλά και ίδια θρησκεία.

Συχνά, παρατηρούμε να υπάρχουν πανό της μιας ομάδας για την άλλη και κάποτε γίνονται μετακινήσεις των “Grobari” στη Θεσσαλονίκη και της ”Θύρα 4” στο Βελιγράδι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Σέρβοι είχαν αρχικά αδελφοποιηθεί με την ΑΕΚ το 1999, όταν οι “κιτρινόμαυροι” ταξίδεψαν στην εμπόλεμη ζώνη της Σερβίας για να αγωνιστούν σε φιλικό αγώνα με την Partizan για να στείλουν μήνυμα ειρήνης.

Ωστόσο, η αδελφοποίηση των 2 ομάδων “γκρεμίστηκε” το 2003 μετά από μια παρεξήγηση, όταν οι ΑΕΚτζήδες προτίμησαν να καθίσουν στο Vélodrome με τους οπαδούς της Marseille (οι οποίοι τους φιλοξενούσαν στη Γαλλία για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Monaco), αντί με τους Παρτιζάνους.

5
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

mondo.rs

Η “Θύρα 7” διατηρεί αδελφικές σχέσεις με τους “Delije” από το 1986 με αφορμή έναν αγώνα των Σέρβων με τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό. Είναι παρόμοια περίπτωση αδελφοποίησης με αυτή των Partizan και ΠΑΟΚ.

Οι μεταξύ αγώνες των 2 ομάδων γίνονται σε γιορτινό κλίμα και σε εξαιρετική ατμόσφαιρα από τα 2 οπαδικά σύνολα.

Εν καιρώ πολέμου έγινε φιλικό και μεταξύ Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα το 1994, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης.

Ποιες άλλες αδελφοποιήσεις έχεις εσύ στα υπόψη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending