fbpx

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν φύγεις για σπουδές στο Λονδίνο!

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που μπορεί να πάρεις στη ζωή σου και αν δεν προετοιμαστείς σωστά, μπορεί να είναι και η πιο δύσκολη.

Βασικά, οι σπουδές στο εξωτερικό είναι σαν να παίζεις Fortnite, με δεμένα τα μάτια, σε χειριστήριο που αντικατέστησαν τα κουμπιά με καρφιά ενώ χοροπηδάς στο ένα πόδι.

Κι απ’ όλους τους προορισμούς που μπορείς να επιλέξεις, το Λονδίνο είναι ένας από τους καλύτερους και με τις περισσότερες προοπτικές!

Για να γίνει όσο το δυνατό πιο εύκολο, το student.com είναι εδώ για να σε βοηθήσει να επιβιώσεις στο Λονδίνο και να ζήσεις την καλύτερη φοιτητική ζωή που μπορείς, με 10 απλές συμβουλές!

Δες πιο κάτω 10 πράγματα που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζεις:

1
1. Ο καιρός στην Αγγλία

Εκτός κι αν είσαι το φινάλε μιας ρομαντικής ταινίας, είναι σίγουρο ότι δεν απολαμβάνεις και τόσο την καταρρακτώδη βροχή. Δυστυχώς όμως, θα πρέπει να το συνηθίσεις στο Λονδίνο, όπου μπορεί να μη βρέχει συνέχεια αλλά το κάνει με τόση συχνότητα που θα ήταν καλή ιδέα να είσαι προετοιμασμένος.

Για να προστατευτείς, να φροντίζεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα αδιάβροχο πανωφόρι καλής ποιότητας και μία ανθεκτική ομπρέλα. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείς να απολαύσεις τη διαμονή σου εκεί, χωρίς να έχεις το φόβο ότι μπορεί να καταλήξεις σαν Aquaman.

2

3
2. Διακίνηση στο Λονδίνο

To Λονδίνο έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα δημόσιων μεταφορών στον κόσμο και είναι πανεὐκολο να το μάθεις απ’ έξω! 

Λεωφορείο, τρένο, μετρό ακόμα και ποδήλατο είναι ο ιδανικός τρόπος για να κινείσαι στη μεγαλούπολη, ιδίως για φοιτητές! Εκτός αν φοιτάς στο Hogwarts, οπόταν ίσως να θέλεις να ψάξεις για ένα καλό σκουπόξυλο.

Ως φοιτητής στο Λονδίνο, θα έχεις έκπτωση 30% σε εισιτήρια και κάρτες διαρκείας λεωφορείου και τραμ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία φοιτητική κάρτα Oyster με τη φωτογραφία σου.

4
3. Κόστος ζωής

Είναι αλήθεια ότι σαν επιλογή, το Λονδίνο είναι από τις πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής. Επειδή όμως κάτι φαντάζει αδύνατο, δε σημαίνει ότι είναι. Απλά ρώτησε τον Tom Cruise.

Με αρκετό ψάξιμο για να βρεις την ιδανική επιλογή για στέγη και με σωστό προγραμματισμό των εξόδων, μπορείς να απολαύσεις μία πλούσια φοιτητική εμπειρία με ακαδημαϊκές επιτυχίες και έντονη κοινωνική ζωή.

5
4. Εργασία παράλληλα με τις σπουδές

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημείου, μην ξεχνάς ότι παράλληλα με τις σπουδές μπορείς να εργάζεσαι και να αποκομίζεις πείρα μαζί με το έξτρα εισόδημα.

Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για εργοδότηση σε μια πόλη όπως το Λονδίνο και μη ξεχνάς ότι ως Ευρωπαίος φοιτητής, μπορείς να εργάζεσαι όσες ώρες θέλεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά την αποφοίτησή σου.

6
5. Φοιτητικές εκπτώσεις

Ως φοιτητής στην Αγγλία, απολαμβάνεις εκπτώσεις σχεδόν στα πάντα: από εστιατόρια και καφέ κοντά στο πανεπιστήμιο και το σπίτι σου, μέχρι εισιτήρια κινηματογράφου, υπολογιστές Apple και εισιτήρια τρένου.

Ψάχνεις για φοιτητική στέγη στο Λονδίνο; Βρες όλες τις επιλογές στο Student.com! 

7
6. Επικοινωνία με τους δικούς σου

Η επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σου θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία σου. Διατήρησε επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας εφαρμογές βιντεοκλήσης, όπως το Viber, το Facetime ή το Skype.

8
7. Ψώνια στο Λονδίνο

Για τα επόμενα χρόνια θα ζεις εκεί που οι άλλοι έρχονται από όλες τις χώρες για να ψωνίσουν, γι’ αυτό εκμεταλλεύσου το! Τα καταστήματα στην Αγγλία είναι συναρπαστικά και σε πολλά θα βρεις ειδικές προσφορές για φοιτητές που ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευτείς!

9
8. Το φαγητό στο Λονδίνο

Ένα από πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Λονδίνου είναι η πολυπολιτισμικότήτα του. Πρόκειται για μία πόλη που φιλοξενεί ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης.

Ως φοιτητής θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις διαφορετικές κουζίνες και να δοκιμάσεις πιάτα από κάθε κουλτούρα του πλανήτη, στα χιλιάδες εστιατόρια και καφέ του Λονδίνου.

Όπως και με τη διαμονή, ευκαιρίες για καλό και φτηνό φαγητό υπάρχουν, απλά πρέπει να ψάξεις για να τις βρεις.

10
9. Πράγματα για να κάνεις

Οποιαδήποτε ημέρα ή ώρα της εβδομάδας, πάντοτε θα υπάρχει κάτι να κάνεις στο Λονδίνο. Από συναυλίες και stand-up comedy, μέχρι εκθέσεις τέχνης ή ξεναγήσεις με οδηγό, πάντα θα βρεις κάτι διασκεδαστικό να κάνεις στο διάλειμμά σου από τις σπουδές.

Άδραξε αυτή τη μοναδική ευκαιρία και απορρόφησε όση περισσότερη κουλτούρα μπορείς!

11
10. Διαμονή

Θέλεις να έχεις τη δική σου κουζίνα; Να μένεις με συγκάτοικο; Ή μήπως προτιμάς μία φοιτητική εστία; Όλες αυτές οι επιλογές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην αναζήτηση της φοιτητικής σου στέγης.

Η επιλογή του κατάλληλου σπιτιού αποτελεί τη βάση για να ζήσεις μία συναρπαστική εμπειρία στην Αγγλία. Θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να απολαύσεις τη φοιτητική σου ζωή στο έπακρο.

Η Student.com αποτελεί την μεγαλὐτερη πλατφόρμα για την αναζήτηση, τη σύγκριση και την κράτηση φοιτητικής στέγης. Πρόκειται για μία δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που διαθέτει τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή δωματίων και διαμερισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων για φοιτητές.

Μέσω της Student.com, μπορείς να εξερευνήσεις και να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων και διαμερισμάτων σε διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου, ώστε να λάβεις τη σωστή απόφαση.

Αν αποφασίσεις να σπουδάσεις στο Λονδίνο, μην ξεχάσεις το σημαντικότερο: Να περάσεις καλά! Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι για το πόσα χρήματα θα σου μείνουν στο τέλος του μήνα, αν ένα ταξίδι δεν πήγε όπως θέλεις, ή αν σου λείπει το σπίτι σου.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της φοιτητικής εμπειρίας στο εξωτερικό και θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σε έναν πιο αυτόνομο άνθρωπο. Να είσαι σίγουρος ότι το Λονδίνο θα είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου!

Τώρα που γνωρίζεις ορισμένα μυστικά για το Λονδίνο, επισκέψου το Student.com για να κλείσεις τη φοιτητική σου στέγη σήμερα. Οι έμπειροι σύμβουλοι της Student.com θα σε ενημερώσουν για όλα όσα έχει να σου προσφέρει αυτή η συναρπαστική πόλη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending