fbpx

3 δροσιστικές συνταγές με χαμηλές θερμίδες από τη διατροφολόγο Χαρά Οδυσσέως!

Τι πιο ωραίο από το να ετοιμάζεις ωραίες και δροσιστικές συνταγές για ‘σένα και την παρέα σου τώρα το καλοκαίρι; Το σίγουρο είναι ότι θέλεις κάτι νόστιμο, αλλά ταυτόχρονα χαμηλό σε θερμίδες αφού προσέχεις τη διατροφή σου.

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε το ιδανικότερο άτομο, τη διατροφολόγο Χαρά Οδυσσέως για να σε συμβουλέψει τι να τρως, πώς να το φτιάχνεις, αλλά και τι να αποφεύγεις. Η Χαρά είναι εξαιρετική στη δουλειά της και, όπως θα δεις αν την ακολουθήσεις στο Instagram @joydietcy, προτείνει πολύ νόστιμες και εύκολες συνταγές που σε βοηθούν να ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα και τη διατροφή σου, χωρίς να σου λείπει κάτι!

Στη συνάντησή μας, μας πρότεινε 3 συνταγές που φτιάχνονται πολύ εύκολα! Το κοινό μυστικό και των τριών συνταγών είναι δύο οργανικά προϊόντα, το Almond Drink-Sugar free και το Rice Drink-Natural της The Bridge Bio.

Και τα δύο προϊόντα, παρασκευάζονται με προσεκτικά επιλεγμένα και πιστοποιημένα συστατικά από την Ιταλία, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις συνταγές ως υποκατάστατα του γάλακτος. Είναι πολύ πιο υγιεινά εννοείται από το κανονικό γάλα, είναι 100% vegan, χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμo, αλλά πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο “ελαφρύ”, και με χαμηλότερες θερμίδες.

Δες τις 3 δροσιστικές συνταγές που σου προτείνει η Χαρά:

1
Jelly με κρέμα

Καλοκαίρι χωρίς jelly δε γίνεται, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό κι σου προτείνουμε να φτιάξεις jelly με κρέμα που είναι και μια χορταστική καλοκαιρινή επιλογή, με χαμηλές θερμίδες!

Υλικά που θα χρειαστείς για 6 μπολ:
– 1 φακελάκι jelly χωρίς ζάχαρη
– 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
– 3 φλιτζάνια Rice Drink-Natural
– 3 κουταλιές της σούπας σκόνη custard
– 2 κουταλιές της σούπας ροδόσταγμα
– 1 κουταλιά της σούπας στέβια

Ανά μερίδα – Ενέργεια: 79kcal  | Υδατάνθρακες: 15.7gr | Πρωτεϊνες: 0.3gr | Λιπαρά: 1.6gr

Η συνταγή είναι εύκολη και απλή: Θα αναμείξεις το Rice Drink-Natural με σκόνη custard, στέβια και ροδόσταγμα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα. Στη συνέχεια αφήνεις το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου καλυμμένο με μεμβράνη.

Ακολούθως κάνεις το jelly και το αφήνεις να πήξει στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να μη σταθεροποιηθεί εντελώς. Bάλε πάνω από την κρέμα το jelly και το γλυκό σου είναι πανέτοιμο για να το απολαύσεις!

Το Rice Drink-Natural φτιάχνεται από βιολογικό ιταλικό ρύζι και έχει ευχάριστη γεύση, καθώς είναι φυσικά γλυκό χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη. Είναι ιδανικό για άτομα με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξία του γάλακτος και των προϊόντων σόγιας, και είναι επίσης κατάλληλο για χορτοφάγους.

2
Παγωτό μπανάνα & μπανάνα-κακάο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου παγωτό τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη! Πόσο μάλλον όταν μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά!

Υλικά που θα χρειαστείς:
Μπανάνα
– ½ φλιντζάνι Almond Drink-Sugar free
– 1 μέτρια μπανάνα

Ενέργεια: 132kcal | Υδατάνθρακες: 29.4gr | Πρωτεϊνες: 0.1gr | Λιπαρά: 1.6gr

Μπανάνα-κακάο
– ½ φλιντζάνι Almond Drink-Sugar free
– 1 μέτρια μπανάνα
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο

Ενέργεια: 187kcal | Υδατάνθρακες: 33.3gr | Πρωτεϊνες: 4.1gr | Λιπαρά: 3.4gr

Η διαδικασία για να φτιάξεις παγωτό μπανάνα είναι πολύ απλή: Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναμείξεις στο blender μισό φλιτζάνι Almond Drink-Sugar free μαζί με μια μέτριου μεγέθους μπανάνα. Το Almond Drink-Sugar free αν και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, είναι πολύ γευστικό!

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για το παγωτό μπανάνα-κακάο, αναμειγνύοντας κακάο, μπανάνα και Almond Drink-Sugar free. Βάλε και τα δύο στην κατάψυξη και σε λίγο θα μπορείς να απολαύσεις ένα γευστικότατο παγωτό, που είναι χαμηλό σε θερμίδες.

Το Almond Drink-Sugar free φτιάχνεται από ιταλική πάστα αμυγδάλου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις ένα επιδόρπιο ή κέικ, αλλά είναι εξαιρετικό και σαν κρύο ρόφημα! Αυτό το ποτό αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών Α και Ε.

3
Smoothie μούρα-μπανάνα

Αν σκέφτεσαι τι θα απολαμβάνεις στην βεράντα σου το καλοκαίρι, δοκίμασε αυτό το smoothie! Είναι πανεύκολο και μπορείς να το φτιάξεις σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείς:
– 1 φλιντζάνι Almond Drink-Sugar free
– ½ φλιντζάνι ανάμεικτα παγωμένα μούρα
– 1 μέτρια μπανάνα

Ενέργεια: 204kcal | Υδατάνθρακες: 30.6gr | Πρωτεϊνες: 1gr | Λιπαρά: 4.2gr

Ανάμειξε όλα τα υλικά στο blender και στη συνέχεια βάλε το μείγμα σε ένα γυάλινο ποτήρι με αρκετά παγάκια! Tip: Επέλεξε ένα ωραίο ποτήρι και διακόσμησέ το κατάλληλα για να βγάλεις μια πολύ instagrammable φωτογραφία για το προφίλ σου!

Μπορείς να βρεις τα ιταλικά οργανικά προϊόντα της The Bridge Bio σε γνωστές υπεραγορές σε όλη την Κύπρο! Μάθε περισσότερα εδώ!

Αν θες να δεις κι άλλες επιλογές για σνακς και ροφήματα, ακολούθησε τη διατροφολόγο Χαρά Οδυσσέως στα social media: 
Instagram   |    Facebook

Εσύ ποια από τις 3 συνταγές θα δοκιμάσεις πρώτη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending