fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που χαρακτηρίστηκαν “νέος Maradona”!

Αν είσαι Αργεντινός, με ύψος λιγότερο από 1,75 και παίζεις μπάλα από τη μέση και μπροστά τότε είναι πολύ πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σου να σε σύγκριναν με τον υπερμέγιστο Diego Armando Maradona.

Βλέπεις, οι δημοσιογράφοι της χώρας του ταγκό και όχι μόνο, ήδη από το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90 αναζητούν ένα νέο υπερπαίχτη, μια ταλεντάρα από άλλο κόσμο για να “μπει στα παπούτσια” του καλύτερου ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποτέ μπάλα για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων σε τούτο τον πλανήτη.

Παρακάτω μάζεψα 5+1 ποδοσφαιριστές που χαρακτηρίστηκαν σαν “νέος Maradona”. Πόσο πλησίασαν τον “Pibe d’ Oro” μπορείς να το κρίνει εσύ:

1
Diego Latorre

Ο Latorre είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που του κόλλησαν το παρατσούκλι του “νέου Maradona”.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Boca Juniors το 1987, αγωνιζόμενος ως δεκάρι και 2ος επιθετικός, χωρίς να καταφέρει όμως ποτέ να κάνει το “μπαμ” στην καριέρα του.

Αγωνίστηκε μόλις 6 φορές με το εθνόσημο της Αργεντινής, σκοράροντας μόλις 1 τέρμα. Τελείωσε την καριέρα του το 2006 και σήμερα εκτελεί χρέη σχολιαστή ποδοσφαίρου στο Fox Sports Latinoamerica.

2
Ariel Ortega

Όσοι πρόλαβαν και είδαν τον Ariel Ortega να παίζει μπάλα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 κάνουν λόγο για ένα εκπληκτικό δεκάρι.

“Μάγεψε” με τη φανέλα της River Plate, πριν πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη και την Valencia. Έπαιξε επίσης σε Sampdoria και Parma πριν επιστρέψει στη River.

Ήταν ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Diegito στην εθνική, αφού φόρεσε τη φανέλα με το “10” στα Μουντιάλ του 1998 και του 2002, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να φτάσει το, έτσι κι αλλιώς, πολύ ψηλό εμπόδιο να ξεπεράσει τον μεγάλο μαέστρο.

3
Juan Roman Riquelme

Σαν σωματότυπος και στυλ παιχνιδιού δεν έμοιαζε καθόλου στον Maradona ο Juan Riquelme, αλλά ήταν τόσο το ποδοσφαιρικό του μυαλό και η τεχνική του που οι συγκρίσεις με τον Diegito ήταν αναπόφευκτες.

Φόρεσε, επίσης, τη φανέλα με το “10” στην εθνική Αργεντινής, την αγαπημένη του “Pibe d’ Oro”, Boca Juniors και την Barcelona, με τα καλύτερα του παιχνίδια όμως να τα κάνει στην Villareal. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2014 φορώντας τη φανέλα της Argentinos Juniors.

4
Pablo Aimar

Με τις εμφανίσεις που έκανε στα τέλη των ’90s στη River Plate ήταν ένα από τα μεγαλύτερα wonderboys της εποχής του.

Όταν το 2001 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ισπανία και τη Valencia πολλοί θεωρούσαν πως ο ύψους 1,70 Pablo Aimar, ήταν προορισμένος να γίνει ο επόμενος “Diego Maradona”.

Σιγά – σιγά όμως οι τραυματισμοί έκαναν την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα ο “el payaso” να μην έχει την ανέλιξη που όλοι περίμεναν. Έκανε μερικές εξαιρετικές χρονιές, χωρίς όμως ποτέ να φτάσει το επίπεδο του Maradona!

5
Javier Saviola

Στην περίπτωση του “el conejo” η σύγκριση έγινε μάλλον επειδή οι Αργεντίνοι ήθελαν απεγνωσμένα να δουν ένα νέο Diego Maradona! Ο Saviola δεκάρι δεν ήταν, αλλά σαν νεαρός στη River Plate και την Barcelona αποδείκνυε πως έχει σπουδαίο ταλέντο.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως το ταλέντο δεν έγινε ο υπερπαιχταράς που περίμεναν οι συμπατριώτες του, παρά το γεγονός πως ήταν ένας καλός επιθετικός.

Αφού ανάμεσα σε άλλες ομάδες φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016 και πλέον προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

6
Lionel Messi

Ο μοναδικός που δίκαια συγκρίθηκε με τον Maradona και ίσως τον ξεπέρασε είναι ο Lionel Messi!

Ο Lio ξεκινώντας την καριέρα του έδειχνε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, ενώ όταν στα 19 του σκόραρε ένα τέρμα απέναντι στην Getafe που ήταν πανομοιότυπο με αυτό του Maradona απέναντι στην Αγγλία το 1986 οι συγκρίσεις φούντωσαν.

Και οι 2 είναι κυρίως αριστεροπόδαροι, με χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιρετικοί στις εκτελέσεις στημένων, ενώ και οι 2 φόρεσαν το “10” της Barcelona και της εθνικής Αργεντινής.

Από εκεί και πέρα ο Messi κατέκτησε περισσότερους ομαδικούς και ατομικούς τίτλους από τον Maradona, έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτόν, αλλά ο “D10S” κατέκτησε Μουντιάλ, ο Messi όχι.

Τέλος, πολλοί ρομαντικοί του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν πως ο Maradona θα είναι για πάντα καλύτερος από τον “ψύλλο” επειδή κατέκτησε σχεδόν μόνος του 2 φορές το Scudetto με τη Napoli, σε μια εποχή που το Campionato ήταν πολύ σκληρό ως πρωτάθλημα.

Θα υπάρξει ποτέ άλλος ποδοσφαιριστής σαν τον Maradona; Είναι άδικη η σύγκριση που γίνεται;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending