fbpx

INTERCOLLEGE: Δες όσα έγιναν στην Τελετή Αποφοίτησης 2018 (photos)!

Γνώση και δεξιότητες τα μυστικά της επιτυχίας των νέων επαγγελματιών

Τα 2/3 των σημερινών παιδιών του Δημοτικού θα εργάζονται σε επαγγέλματα που ακόμα δεν υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν με τη σημερινή τους μορφή. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια για εμπλουτισμό και απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων για να παραμείνει κάποιος ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Η δια βίου μάθηση είναι στην εποχή μας κρίσιμος παράγοντας για επαγγελματική πρόοδο, ενώ θα είναι ακόμα κρισιμότερος στο μέλλον.

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις πολλές επισημάνσεις που έκαναν οι ομιλητές στη διάρκεια της λαμπρής τελετής αποφοίτησης 2018 του INTERCOLLEGE, που διεξήχθη με κάθε επισημότητα στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην κύρια ομιλία της εκδήλωσης ο κ. Γιώργος Παναγίδης, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισήμανε πως η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, που ανέρχεται μόλις στο 17% σε σύγκριση με 50% που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η αύξηση της συμμετοχής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί εθνική μας στόχευση», υπέδειξε, ενώ απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τόνισε πως «οι κλάδοι σπουδών που έχετε επιλέξει, δημιουργούν πολύ καλές προοπτικές για εξασφάλιση εργασίας, παρόλες τις αντιξοότητες που η πρόσφατη οικονομική κρίση προκάλεσε στην Κύπρο».

Ο κ. Παναγίδης αναφέρθηκε σε πανευρωπαϊκή έρευνα, η οποία έδειξε πως η απασχολησιμότητα των αποφοίτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι ψηλότερη από αυτή των αποφοίτων της Γενικής Εκπαίδευσης. Κάλεσε τους αποφοίτους να μη σταματήσουν ποτέ να μαθαίνουν καθώς, όπως είπε, ο ήδη ραγδαίος ρυθμός των αλλαγών συνεχώς επιταχύνεται. «Αν διακόψετε την πορεία της δια βίου μάθησης θα σας προσπεράσουν οι εξελίξεις και δεν θα είσαστε ανταγωνιστικοί στην απαιτητική αγορά εργασίας. Δώστε αξία στα μυαλά σας γιατί αυτά δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από τις τεχνολογίες αυτοματοποίησης και ρομποτικής που βλέπουμε να μπαίνουν για τα καλά στους πλείστους οικονομικούς τομείς», πρόσθεσε. Ο κ. Παναγίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του συγχαίροντας τη διοίκηση, τους ακαδημαϊκούς και όλο το προσωπικό του INTERCOLLEGE, «που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του INTERCOLLEGE, Δρ. Αιμίλιος A. Σολωμού, αναφέρθηκε στα διετή προγράμματα επαγγελματικής και τεχνικής κατεύθυνσης, αλλά και τα πτυχιακά προγράμματα που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου, τονίζοντας πως στόχος του Κολεγίου με τα τρία Κέντρα Σπουδών του σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, είναι η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, που στηρίζεται στις πολύ καλές εγκαταστάσεις, αλλά και στο καλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, ενώ ανέφερε πως η καλή οργάνωση και η στενή επαφή με τους φοιτητές, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το INTERCOLLEGE.

Ο Δρ. Σολωμού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιούργησε η πρόσφατη οικονομική κρίση και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι με τα εφόδια που έχετε αποκτήσει θα επιμείνετε και δεν θα παραδοθείτε στην εσωστρέφεια και την αφάνεια». Ολοκλήρωσε καλώντας τους αποφοίτους να συνεχίσουν την επιμόρφωσή τους, καθώς σήμερα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλους τους τομείς. «Πρέπει να είσαστε ενήμεροι και να εξελίσσεστε ανάλογα», υπέδειξε.
Στην τελετή μίλησαν εκ μέρους των αποφοίτων, στα Ελληνικά, ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου (Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών) και στα Αγγλικά, η Alina Maseykina (Πτυχίο Επιστημών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών). Ακολούθησε η βράβευση αυτών που αρίστευσαν και η απονομή των πτυχίων και διπλωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αριθμός εταιρειών καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έδωσαν χρηματικά βραβεία σε φοιτητές που διακρίθηκαν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending