fbpx

Nottingham Trent University: Φοιτητές του Art & Design βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για 6 μήνες!

Οι Φοιτητές του Art and Design είχαν την εξαιρετική εμπειρία της ανταλλαγής φοιτητών στη Νέα Υόρκη για 6 μήνες!

Συνολικά 7 δευτεροετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου που σπουδάζουν BA Fashion Design, BA Fashion Communication and Promotion and BA Fashion Management είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα καταπληκτικό εξάμηνο στην καρδιά της Νέα Υόρκης με την ανταλλαγή φοιτητών ως μέρος των σπουδών τους. Η εμπειρία ανεκτίμητη!

Οι φοιτητές ανακαλύπτουν το «Big Apple» όπως κάποιοι ονομάζουν, και τις εμπειρίες που έχουν βιώσει κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο Fashion Institute of Technology (FIT) της Νέας Υόρκης.

To FIT βρίσκεται στο σύγχρονο και εκκεντρικό κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν, και επικεντρώνεται στα προγράμματα τέχνης , επιχειρήσεων , σχεδιασμού , μαζικής επικοινωνίας και τεχνολογίας που συνδέεται με τη βιομηχανία της μόδας.

Στην τρίτη ετήσια κατάταξή της στο Global Fashion School, το Business of Fashion τοποθετεί το FIT στην 2η θέση στις Η.Π.Α. και στην 7η θέση παγκοσμίως στα προπτυχιακά προγράμματα της μόδας.

Ο Taksh Dedhia που σπουδάζει BA Fashion Management στο ΝTU παρακολούθησε για ένα 6μηνο, BA Fashion Business Management στο FIT, και μας είπε: “Λόγω του εξαμήνου που παρακολούθησα στο FIT έχω πλέον πολλές ευκαιρίες να εργασθώ στη βιομηχανία, όπως στη New York Fashion Week (NYFW) και την NYC Sample Sale. Έκανα ενδιαφέρουσες επαφές με αξιόλογους ανθρώπους που προέρχονται από την βιομηχανία, οι οποίοι ήλθαν ως φιλοξενούμενοι λέκτορες, ομιλητές στις συνομιλίες των πάνελ, και εντυπωσιάστηκα από τους τόσο δημιουργικούς αυτούς ανθρώπους”.

Η Katie Sayer που σπουδάζει BA (Hons), Fashion Communication and Promotion στο ΝΤU πέρασε το 6μηνο της στο FIT στο BA Advertising Marketing Communications, το οποίο συνάδει με το πρόγραμμα σπουδών της του NTU.

Η Katie με μεγάλη χαρά δήλωσε ότι: “Κάθε μέρα ήταν διαφορετική και υπήρχε μια ατελείωτη λίστα με πράγματα που έπρεπε να κάνουμε στη Νέα Υόρκη! Επισκεφθήκαμε το νησί Coney, παρακολουθήσαμε εξαιρετικές ταινίες στο κεντρικό πάρκο το καλοκαίρι, περπατήσαμε κατά μήκος της Γέφυρας του Μπρούκλιν και στον παραλιακό δρόμο, είδαμε το Άγαλμα της Ελευθερίας, πήγαμε σε ένα τέλειο εμπορικό κέντρο στο Νιου Τζέρσεϋ, παρακολουθήσαμε αγώνες μπάσκετ, και αμέτρητα άλλα πράγματα!”

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι “Το καλύτερο που μου έχει συμβεί κατά τη διάρκεια σπουδών μου στο FIT είναι όταν μου ζητήθηκε να είμαι η εθελόντρια στην επίδειξη μόδας του Marc Jacobs για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018 στο NYFW στην Νέα Υόρκη! Ήταν πραγματικά μια συγκλονιστική εμπειρία για εμένα να δουλέψω για ένα από τα σημαντικότερα ονόματα! Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά πόσο σκληρά δουλεύουν στην εβδομάδα μόδας. Ήταν μια έντονη μέρα, μια ευκαιρία ζωής!”

Επίσης η Sophie Watson, που σπουδάζει BA Fashion design στο NTU, πρόσθεσε: “Έμαθα ότι πρέπει να έχω περισσότερη πίστη στον εαυτό μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα πάω τόσο μακριά όταν ζήτησα το ταξίδι, πόσο μάλλον να επιλέξω να πάω. Μπορείτε πραγματικά να μάθετε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας όταν βρίσκεστε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και αυτό το ταξίδι σίγουρα με έκανε να θέλω να τολμήσω.”

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι, “Θα συνιστούσα ιδιαίτερα αυτό το ταξίδι ανταλλαγής και στην πραγματικότητα οποιοδήποτε ταξίδι ανταλλαγής. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πού πηγαίνετε, απλώς βιώνοντας και βυθίζοντας τον εαυτό σου σε έναν άλλο πολιτισμό εδώ και αρκετούς μήνες, είναι η πιο συναρπαστική κίνηση που έχω κάνει ποτέ.”

Ο Taksh μας παρότρυνε λέγοντας, “Μιλήστε με τους ανθρώπους και κοινωνικοποιηθείτε. Μην φοβάστε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Ποτέ δεν ξέρετε, θα μπορούσατε να γίνετε εξαιρετικοί φίλοι.

Σύμφωνα με την έκθεση “Gone International: Mobility Works 2017”, η οποία αναλύει όλα τα στοιχεία από την έρευνα των Destination Leavers των Αποφοίτων από την Ανώτατη Εκπαίδευση (DLHE), αποφάνθηκε ότι οι απόφοιτοι που ήταν πιο κινητικοί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ήταν λιγότερο πιθανό να μείνουν άνεργοι (3,7% έναντι 4,9%) και πιο πιθανό να κερδίσουν 5% περισσότερο από ότι οι μη δραστήριοι συμφοιτητές τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Nottingham Trent και για εξασφάλιση θέσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ευρώπη, Global Education Services στο 22780250, 22785022 και 22772244.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending