Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
independent.co.uk

Πάμε να ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μια απλή μαθηματική πράξη: 5×4=20, σωστά; Τι σχέση μπορεί να έχει ο παραπάνω πολλαπλασιασμός με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως; Πάμε να σου εξηγήσω παράκατω.

Το Μουντιάλ διεξάγεται κάθε 4 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως για να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής σε αυτή τη διοργάνωση 5 φορές πρέπει να έχει μια καριέρα τουλάχιστον 20 χρόνων, η χώρα του να συμμετέχει ανελλιπως, αλλά και ο ίδιος να είναι τακτικό μέλος της εθνικής του. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, έτσι;

Έκανα όλη αυτή την εισαγωγή απλά και μόνο για να δείξω την σπουδαιότητα του κάποιος να έχει αγωνιστεί σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και που έχουν πετύχει μόλις 4 ποδοσφαριστές μέχρι σήμερα.

Δες ποιοι είναι και σκέψου πως αν οι Messi – Ronaldo αγωνιστούν στο Qatar το  2022 θα μπουν σε αυτή τη λίστα:

1Antonio Carbajal

lalliga.es

Σε μια εποχή που η καριέρα του ποδοσφαριστή ήταν πραγματικά σύντομη, πολλές φορές εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών, σε μια εποχή που οι τερματοφύλακες (όπως μπορείς να δεις στη φωτογραφία) δεν φορούσαν καν γάντια, ο Antonio “Tota” Carbajal ήταν μέλος της αποστολής του Μεξικού σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα!

Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας της χώρας των Αζτέκων αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 1950, 1954, 1958, 1962 και 1966 με τους συμπατριώτες του να του δίνουν το παρατσούκλι “El Cinco Copas” (5 κύπελλα).

2Lothar Matthaus

dfb.de

Την επίδοση του Carbajal ισοφάρισε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Lothar Matthaus, το 1998. Ο μέσος που έκανε μεγάλη καριέρα στην Bayern Munich και την Inter αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982.

Από τότε ακολούθησαν αυτό του 1986, του 1990 (που κατέκτησε ως αρχηγός), του 1994, με το τελευταίο του Μουντιάλ να ήταν αυτό στα γήπεδα της Γαλλίας το 1998.

3Gianluigi Buffon

fourfourtwo.com

Ο Gianlugi Buffon έχασε χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσει ρεκόρ, αφού αν η squadra azzura προκρινόταν στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα ήταν το 6ο της καριέρας του!

O 39χρονος Gigi ήταν στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1998, όπου όμως δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι. Το 2002 ήταν πλέον το αδιαμφισβήτητο no.1 κάτω από τα δοκάρια της Ιταλίας, όπως και το 2006 που κατέκτησε το τρόπαιο.

Αγωνίστηκε επίσης στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010 και του 2014.

4Rafael Marquez

newkerala.com

Ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της εθνικής του Μεξικού  τα τελευταία χρόνια είναι ο τελευταίος, μέχρι σήμερα, που κατάφερε να γίνει μέρος αυτής της λίστας, αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι το 5ο του!

Παρότι έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα της “El Tri” το 1997, ο Rafael Marquez έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2002 για να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο κεντρικός αμυντικός που έκανε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Barcelona στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, ήταν αρχηγός και βασικό στέλεχος της εθνικής του και στα Μουντιάλ του 2006, του 2010 και του 2014.

Η συμμετοχή του στην τελική 23άδα των Αζτέκων στη φετινή διοργάνωση τον έκανε τον 4ο ποδοσφαιριστή που συμμετείχε σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα!

Ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε 5 Μουντιάλ, επίδοση που αποτελεί ρεκορ;