5+1 σημάδια που δείχνουν ότι σε πιέζει και ότι η σχέση σου είναι τοξική!

Student at Communication and Internet Studies, CUT
freepik.com

Ναι, αναγνωρίζω το γεγονός ότι πλέον είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να σε αγαπά αλλά και να το σου το δείχνει.

Όλοι μας σίγουρα περάσαμε από μια τοξική σχέση, που δεν καταλαβαίναμε το μέγεθος του κακού που μας προκαλούσε γιατί ο έρωτας είναι τυφλος!

Ερευνήσαμε, επεξεργαστήκαμε αυτά τα δεδομένα και σου τα παρουσιάζουμε με σκοπό να καταλάβεις αν η σχέση που έχεις ή αυτή που θα αποκτήσεις σύντομα, σου κάνει καλό ή πρέπει να φύγεις μακριά του!

Δες πιο κάτω τη λίστα:

1Παραμέληση των φίλων

Instagram: revolve

Λόγω του ενθουσιασμού που έχετε και οι δύο, είναι πολύ φυσιολογικό να θέλεις να είσαι συνεχώς μαζί του. Μην πέσεις όμως στην παγίδα να αποχωριστείς τους φίλους σου για να είσαι 24 ώρες μαζί με τον σύντροφό σου.

Αν και είμαι άνθρωπος που πιστεύω πως πλέον οι φίλοι είναι αυτοί που πάνε κι έρχονται και όχι οι σχέσεις, σίγουρα θα έχεις 1-2 καλούς φίλους στο πλευρό σου που θέλουν κι εκείνοι να σε βλέπουν.

Για το καλό όλων, προτείνουμε να τον γνωρίσεις στους φίλους σου χωρίς δισταγμούς! Πού ξέρεις; Ίσως ταιριάξουν περισσότερο απ’ ότι πίστευες και καταφέρει να εκπλήξει και εσένα και την παρέα σου!

2Τύφλωση

freepik.com

Συμβαίνουν διάφορα στη σχέση σου τα οποία δε συμφωνείς; Μήπως ο σύντροφός σου κάνει κάποιες κινήσεις που σε ενοχλούν; Μίλησε και στήριξε την άποψή σου με λογικά επιχειρήματα!

Μην τυφλώνεσαι από την αγάπη και μην καταπιέζεις τον εαυτό σου να ανέχεσαι πράγματα και καταστάσεις που δεν είναι της φύσης σου μόνο και μόνο από φόβο μήπως και διαλυθεί η σχέση σου. Αν άξιζε τον κοπό ναι, να το πάλεβες!

3Ζήλια

Instagram: m_stibbe

Όλοι ζηλεύουμε κατά βάθος τον άνθρωπο με τον οποίο επιλέξαμε να ξεκινήσουμε μια καινούρια σχέση μαζί! Άλλοι λίγο και άλλοι πολύ. Η ζήλια κατά την άποψή μου δεν είναι πάντοτε κακό, αντιθέτως δείχνει το ενδιαφέρον σου για τον άλλο, εξαρτάται βέβαια πώς θα την δείξεις.

Ίσως να σε ανησυχούν στιγμές και στοιχεία από το παρελθόν του άλλου. Ίσως όμως να σε ενοχλούν συμπεριφορές που βλέπεις μέσα στη σχέση.

Αν νιώθεις ότι είναι κάτι που σε βγάζει εκτός εαυτού και ότι δεν μπορείς να το ελέγξεις, συζήτα το μαζί του. Αν ακόμα δεν βρίσκεται κάποια λύση, τότε νομίζω πρέπει να πάρεις την απόφαση να βγεις από τη σχέση.

4Δεν μπορείς λεπτό μακριά του/της

Instagram: helenowen

Το πολύ “μαζί” δεν αφήνει την σχέση να οξυγονώνεται. Άφησε ένα “υγιές κενό” αναμέσα σας, έτσι ώστε να μη φτάσετε στο σημείο να βαρεθείτε ο ένας τον άλλο γρήγορα.

Αν είσαι άτομο που ζηλεύεις με το παραμικρό, προσπάθα στον ελευθερό σου χρόνο να μην σκέφτεσαι τι μπορεί να κάνει ο σύντροφός σου την στιγμή που δεν είστε μαζί. Ίσως είναι με φίλους ή με κάποιο οικογενειακό πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση σωστό είναι να σε ενημερώσει, όμως μην περιμένεις πως θα ζητήσει και την άδειά σου!

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για πάρει λίγο οξυγόνο η σχέση σας, είναι να αρχίσεις να αφιερώνεις λίγο χρόνο για ‘σένα, την οικογένειά σου, αλλά και τους φίλους σου. Με αυτό τον τρόπο δε θα είστε συνέχεια μαζί και αυτό θα δεις ότι θα κάνει καλό στη σχέση σου.

5Κακή συμπεριφορά με άτομα γύρω σας

Αν έχεις προσέξει ότι συμπεριφέρεται κάπως περιέργα και άσχημα σε άλλους θα πρέπει να αρχίσει να σε προβληματίζει. Μη φτάσεις σε σημείο να δικαιολογείς την κακή του/της συμπεριφορά, ρίχνοντας το φταίξιμο σε άλλους γιατί τότε αλιμονό σου!

6Δεν μπορείς να πεις όχι

Instagram: m_stibbe

Δεν μπορείς να του χαλάσεις χαττίρι; Θέλεις να είναι ευτυχισμένος δίπλα σου κάνοντας το θέλημα του διαταγή; Καταλαβαίνω ότι η αγάπη και ο έρωτας μεταξύ σας είναι τεραστιών διαστάσεων και ο μόνος σου στόχος είναι να τον κάνεις να νιώθει τυχερή που σε έχει.

Είναι το μεγαλύτερο λάθος πολλών ανθρώπων που κάνουν στις σχέσεις τους. Σε περίπτωση που εσύ δεν το θέλεις τόσο πολύ όσο ο συντροφός σου, τότε δεν μπορεί κανένας να σε εμποδίσει να το αρνηθείς. 

Αυτό ισχύει από το πιο απλό που είναι τον ακολουθείς παντού, όπου και αν πηγαίνει επειδή σε θέλει στο πλάι του μέχρι και το πιο περίπλοκο, να αλλάξεις κάποιες από τα hobbies και τις συνήθειες που είχες για να μην του χαλάσεις χατίρι. 

Εσένα πόσο τοξική είναι η σχέση σου;