Τι θα γινόταν αν γυριζόταν η ταινία «Mamma Mia» στην Κύπρο;

pinterest.com

Mamma mia, here I go again, my my, how can I resist you?“. Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους στίχους του τραγουδιού της επιτυχημένης ταινίας-μιούζικαλ Mamma Mia. Επιστρέφει πολύ σύντομα με το Part 2 στην μεγάλη οθόνη, στις 19 Ιουλίου 2018.

Η ταινία είναι βασισμένη στα τραγούδια του συγκροτήματος ABBA και διαδραματίζεται στο ελληνικό νησί “Καλοκαίρι” (όπως το ονόμασαν), με πρωταγωνίστρια τη Sophie. Πρόκειται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Sky και η μητέρα της Donna, έχει δικό της ξενοδοχείο.

Γίνεται αφήγηση της ιστορίας της μητέρας της, που ως ανήλικη έγκυος. κατάφερε πολλά πράγματα, όπως να διευθύνει το ξενοδοχείο, ή να είναι σε γυναικείο συγκρότημα, χωρίς καθοδήγηση από τη μητέρα της.

Τι θα γινόταν όμως αν η αγαπημένη μας ταινία – μιούζικαλ διαδραματιζόταν στην Κύπρο;

1Κύπρος: “Το νησί του πύρουλλου”

cyprus.com

Καταρχάς, μιας και η ταινία διαδραματίζεται στο ελληνικό νησί “Καλοκαίρι” και μιας το έχει και η εποχή, δεν είναι δύσκολο να το μεταφέρουμε στο νησί μας.

Στην Κύπρο, αφού η πυρά εν τόσο αφόρητη, θα μετονομαστεί ως το νησί του πύρουλλου με τους καύσωνες και τον “δροσερό” καιρό. #not

2Γυρίσματα στη Σκάλα ή στον Μόλο της Λεμεσού

alphanews.live

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνονταν μάλλον στη Σκάλα (Λάρνακα) ή στον Μόλο της Λεμεσού ή τζιαι όπου αλλού βολέψει με όμορφες και τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές.

Επίσης, το ξενοδοχείο που θα είχε η Donna, η μάμα της Sophie, θα ήταν κάποιο παραλιακό θέρετρο, τέλια πάνω στο κύμα σε κάποια κυπριακή πόλη!

3Οι υποψήφιοι πατεράδες της Sophie: Κωστής, Σαββής και Γιαννής

Αυτά θα ήταν τα πιθανά ονόματα των υποψήφιων πατεράδων της Sophie, Κύπριοι στην καταγωγή, που όμως γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής θα ήταν αρχιτέκτονας από την Αγγλία, ο Σαββής θα ήταν ναυτικός από την Ελλάδα και ο Γιαννής λογιστής από την Αυστραλία.

Ακόμη, ο Κωστής θα ήταν ο μεγάλος έρωτας της Donna και στο τέλος της ταινίας θα επαντρεύκουνταν στον Άγιο Ραφαήλ, στον παραλιακό Πασσιύαμμο του Πύρκου Τυλληρίας, που θα ήταν η γεννέτηρα της Donna.

4Τα τραγούδια του μιούζικαλ επηρεασμένα από κυπριακά τσιαττιστά

eil.com

Για να μεν χαλάσουμε την ουσία των τραγουδίων της ταινίας, εκτός από διάφορα τραγούδια των ABBA, οι πρωταγωνιστές του έργου θα τραγουδούσαν και τσιαττιστά, για να εκφράσουν την αγάπη και τα αισθήματα τους.

Επίσης, στον γάμο της Donna και του Κωστή, στο τέλος της ταινίας θα καλούσαν και τον Μιχάλη Βιολάρη και την Κυριακού Πελαγία για να τραγουδήσουν το “ώρα καλή τζι ωρά χρυσή” (εν γίνεται να παραλείψουμε τις παραδόσεις μας)!

5Οι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωταγωνιστές

123phim.vn

Οι ηθοποίοι της ταινίας που υποδύονται τη Sophie, την Donna, τον Sky και τους 3 πατεράδες της Sophie, θα εμάθαιναν να μιλούν κυπριακά ή απλά θα ήταν Kυπραίοι (να μειώσουμε τζιαι λλίο το budget).

Οι ηθοποιοί θα περνούσαν από κάποια auditions για να διαπιστωθεί αν έχουν όντως ωραία και τσακριστή φωνή, ώστε να μπορούν να τραουδούν άνετα στην ταινία.

Εσύ θα έβλεπες το “Mamma mia” αλά… κυπριακά;