fbpx

Robotex Cyprus 2018: Τεράστια επιτυχία η μεγαλύτερη γιορτή της ρομποτικής!

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ήμερο φεστιβάλ ρομποτικής ROBOTEX Cyprus 2018 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου ως συνδιοργανωτές, τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και τις εταιρίες ENGINO και UCMAS ως χρυσούς χορηγούς.

Την έναρξη του 2ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX κήρυξε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, στις 23 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ κος Μενέλαος Μενελάου.

To Robotex Cyprus 2018 ήταν φέτος αναβαθμισμένo τόσο από πλευράς νέων προκλήσεων (challenges), που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα, όσο και από πλευράς αριθμού ομάδων που συμμετείχαν.  Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες ήταν 871 άτομα, μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία. Οι διαγωνιζόμενοι ετοίμασαν ομάδα από 2 μέχρι 5 άτομα, η οποία δημιούργησε ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις.

Οι προκλήσεις της διήμερης διοργάνωσης, όπως η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze), η συναρπαστική μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO) καθώς και η έκθεση ρομποτικών κατασκευών από άτομα με αναπηρία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πέραν από 4000 επισκεπτών που παρευρέθηκαν για τη γιορτή της ρομποτικής, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστήμιο Κύπρου το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου.

Η τελετή βράβευσης των νικητών του Robotex Cyprus 2018 θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο 2018 ενώ οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Εσθονία για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX που θα γίνει το Νοέμβριο 2018. Μπορείτε να δείτε τους νικητές εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending