fbpx

Αυτοί υπήρξαν και ποδοσφαιριστές και προπονητές σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Λέμε και ξαναλέμε πως είναι όνειρο η συμμετοχή και μόνο σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όνειρο που εκατομμύρια ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο δεν πετυχαίνουν ποτέ!

Σκέψου, τώρα, όχι μόνο να συμμετέχεις σε αυτό, αλλά να φτάσεις μέχρι και τον τελικό. Μείνε μαζί μου και φαντάσου να ζεις την εμπειρία ενός τελικού Μουντιάλ και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής! Μαγικό, έτσι;

Λοιπόν, υπάρχουν ποδοσφαιράνθρωποι σε τούτο τον όμορφο κόσμο που το έχουν κάνει και μπορείς να τους δεις πιο κάτω:

 

1
Mario Zagallo

Ακούγεται κλισέ, αλλά στην περίπτωση του Mario Zagallo είναι πέρα για πέρα αληθινό: Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο.

Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου κατέκτησε το Μουντιάλ ως ποδοσφαιριστής το 1958 και το 1962, αγωνιζόμενος ως επιθετικός.

Το 1970, ως προπονητής και μόλις στα 38 του, οδήγησε την, για πολλούς, καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θρίαμβο που επανέλαβε το 1994, αυτή τη φορά ως βοηθός προπονητής.

Και αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά, ο Zagallo ήταν ο προπονητής στον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας και στο Μουντιάλ του 1998, όταν η “σελεσάο” ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία!

2
Franz Beckenbauer

Ο “Kaizer” του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο κορυφαίος ποδοσφαιράνθρωπος που γέννησε ποτέ η χώρα της μπύρας καθοδήγησε τα “panzer” σε συνολικά 4 τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων!

Αρχικά, το 1966 ήταν βασικός στην ήττα από την Αγγλία με 4-2, ενώ το 1974 ήταν ο αρχηγός της ομάδας που νίκησε την Ολλανδία του Johan Cruyff με 2-1.

Το 1986, ως προπονητής πλέον της Δυτικής Γερμανίας είδε την ομάδα του να χάνει στον τελικό από την Αργεντινή του Diego Maradona (3-2), αλλά το 1990 πήρε το αίμα του πίσω.

Η Γερμανία του αντιμετώπισε ξανά την Αργεντινή στον τελικό επικρατώντας με 1-0. Έτσι, ο Beckenbauer έγινε ο πρώτος που σήκωσε το Μουντιάλ τόσο ως αρχηγός εθνικής, όσο και ως προπονητής.

3
Rudi Voller

Παρών (και σκόρερ) στον τελικό του Μουντιάλ του 1986, παρών και ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι που έκρινε τον τελικό του 1990.

Αυτός είναι ο Rudi Voller, ένας σπουδαίος επιθετικός για τη Γερμανία των ’80s και 90s με μεγάλη καριέρα κυρίως σε Werder Bremen και Roma.

Η “θεια Kathy”, όπως τον αποκαλούν λόγω του παρουσιαστικού του, μπήκε σε αυτή την κατηγορία όταν το 2002 οδήγησε, ως προπονητής πια, τη Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Βραζιλία!

4
Didier Deschamps

Ο τελευταίος που μπήκε στη λίστα ποδοσφαιρανθρώπων που αγωνίστηκαν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως προπονητές είναι ο Didier Deschamps.

Αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος, ήταν ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998, όταν σήκωσε το τρόπαιο απέναντι στη Βραζιλία.

Με την συμμετοχή της Γαλλίας, που προπονεί από το 2012, στον τελικό του Μουντιάλ του 2018 ο “νεροκουβαλητής”, όπως τον είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο Eric Cantona εξαιτίας της σκληρής του δουλειάς στο γήπεδο, είναι ο 4ος αυτός της λίστας.

Ήξερες πως οι συγκεκριμένοι συμμετείχαν σε τελικό Μουντιάλ τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προπονητές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending