fbpx

5 φορές που οι Ομονοιάτες απέδειξαν την λατρεία για την ομάδα τους!

Δεν θα ήταν υπερβολικό να λεχθεί πως αν κάποια ομάδα είναι πραγματικά συνώνυμο του κόσμου της στην Κύπρο, αυτή είναι η Ομόνοια!

Κλασικό παράδειγμα της τρέλας που κουβαλούν είναι και η παρουσία τους στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση για την περίοδο 2017-18.

Με αφορμή λοιπόν, το γεγονός πως γέμισαν την ανατολική κερκίδα του Μακαρείου σε συνθήκες καύσωνα και μετά την κατά τεκμήριο χειρότερη χρονιά της ιστορίας τους, μάζεψα και παρουσιάζω πιο κάτω άλλες 5 στιγμές που απέδειξαν πως η σχέση τους με την ομάδα τους δεν μοιάζει με καμιά άλλη ομάδα στην Κύπρο!

Δες ποιες είναι (και πρόσθεσε και άλλες παρόμοιες στιγμές που σου έρχονται στο μυαλό):

 

1
Ο έρανος του 2013

sigmalive.com

Την άνοιξη του 2013 η Ομόνοια βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Η κακοδιαχείρηση επι προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου σε συνδυασμό με άλλες αμαρτίες του παρελθόντος έφεραν το χρέος των πρασίνων σε πελώρια, για τα κυπριακά δεδομένα, μεγέθη.

Για να περάσει τα κριτήρια Μαρτίου χρειαζόταν ένα ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων το τριφύλλι, με αποτέλεσμα η διοίκηση Στέλιου Μυλωνά να κάνει άνοιγμα στον κόσμο για οικονομική βοήθεια.

Με πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας, gala dinner, εράνους, χορηγίες, διάφορες εκδηλώσεις αλλά και εισφορές από τον απλό κόσμο κατάφεραν να μαζέψουν σε ένα περίπου μήνα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

2
Ανοιχτή προπόνηση στις Πλάτρες

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με πολλά όνειρα στο στρατόπεδο της λευκωσιάτικης ομάδας. Η παρουσία του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο δημιούργησε προσδοκίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πρώτου μετά το 2010!

Έτσι, όταν η διοίκηση της Ομόνοιας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ανοιχτής για τον κόσμο προπόνησης στο προπονητικό κέντρο των Πλατρών, η Θύρα 9 αλλά και απλοί οπαδοί της έδωσαν χαρακτήρα ντέρμπι!

Κατέκλυσαν την κερκίδα του γηπέδου από νωρίς και με πυρσούς δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα!

3
Υποδοχή Lua-Lua

enet.gr

Πριν την οικονομική κρίση η ατάκα “μεταγραφή αεροδρομίου” δεν ήταν άγνωστη ούτε στους οπαδούς, ούτε στους αθλητικογράφους.

Βλέπεις, σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες του νησιού έζησαν αυτό που λέμε “μεταγραφή – κράχτη”, από εκείνες που σε “αναγκάζουν” να υποδεχτείς ποδοσφαιριστή στο αεροδρόμιο.

Αυτό που έκαναν όμως οι Ομονοιάτες το καλοκαίρι του 2010 ήταν πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα. Περίπου 1000 τριφυλλοφόροι περίμεναν τον Lomana Lua-Lua στο αεροδρόμιο και του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή!

4
Επιστροφή Δημήτρη Χριστοφή

omonoianews.com

Από το 2008 μέχρι το 2013 ανάγκασε με τις εμφανίσεις του τους φίλους της Ομόνοιας να τον αγαπήσουν όσο λίγους, και αν μην ήταν γέννημα-θρέμμα Ομονοιάτης.

Έτσι, όταν το 2015 έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Χριστοφή ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο και την Ομόνοια, μετά από 2 χρόνια στην ελβετική Sion, ο κόσμος του τριφυλλιού πήρε την κατάσταση στα χέρια του!

Οι πράσινοι οπαδοί έβαλαν σημαντικό λιθαράκι, ανοίγοντας ακόμα και τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συνεισφέρουν να μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει στη μεταγραφή!

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, έτσι όταν στα τέλη Αυγούστου του 2015 ο διεθνής εξτρέμ επέστρεψε στην ομάδα της Λευκωσίας, οι οπαδοί της Ομόνοιας δικαιούνταν να αισθάνονται πως ήταν δική τους μεταγραφή!

5
Το μήνυμα στον καφέ του Derbyshire

No pressure ????????????????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη matthew2727 (@mattderbyshire27) στις

Η περσινή χρονιά, όπως ανέφερα και στον πρόλογο, ήταν η χειρότερη, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της Ομόνοιας.

Ένας από τους ελάχιστους διακριθέντες ποδοσφαιριστές ήταν ο Matt Derbyshire με τους πράσινους να δείχνουν την αγάπη τους για τον Άγγλο, αλλά και την τρέλα που κουβαλούν με διάφορους τρόπους!

Ένας από αυτούς είναι αυτό που βλέπεις στην εικόνα παραπάνω. Ο Derbyshire βγήκε για καφέ και προφανώς έπεσε σε barista Ομονοιάτη που του άφησε σημείωμα πάνω στον καφέ του!

Θυμάσαι εσύ κάποιο άλλο τρόπο με τον οποίο οι Ομονοιάτες απέδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα τους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending