fbpx

Όσα μας είπε ο Ραφαέλος για όσα πέτυχε και κέρδισε μέσα από την κομμωτική!

Είναι γνωστό πως μεγαλώνοντας, θέλουμε όλοι να κάνουμε μια δουλειά που αγαπάμε. Ειδικά αν αυτή η δουλειά είναι στην καθημερινότητα μας, από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα νέου, που έχει πάθος για τη δουλειά του, είναι και ο Ραφαέλος Κώστα, 20 χρονών από τη Λευκωσία. Ο Ραφαέλος ακολούθησε το όνειρό του να σπουδάσει κομμωτική, μιας και από μικρός είχε μάθει από πρώτο χέρι το επάγγελμα, λόγω της μητέρας του.

Τι πέτυχε τα τελευταία χρόνια και πώς φαντάζεται τον εαυτό του στο μέλλον; Τι συμβουλεύει άλλους νέους που ενδιαφέρονται για αυτόν τον χώρο;

Δες πιο κάτω όσα μας είπε στη συνέντευξή μας:

Γεια σου Ραφαέλλο. Αρχικά θες να μας αναφέρεις τους κύριους λόγους που ήθελες να ασχοληθείς με την κομμωτική εξ αρχής;

Από μικρή ηλικία βρισκόμουν στο χώρο εργασίας της μητέρας μου, η οποία εξασκεί και αυτή την τέχνη της κομμωτικής εδώ και 30 χρόνια. Προέρχομαι από μια οικογένεια με κομμωτές, αφού περισσότεροι από τους μισούς εξασκούν αυτή την τέχνη.

Αφού βρισκόμουν συνέχεια σε αυτό τον χώρο με τη μητέρα μου, άρχισα να καταλαβαίνω πως αυτό που έβλεπα να γίνεται, μου άρεσε και άρχισα να εκφέρω άποψη. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Σχεδόν όλα όσα γνωρίζω, για αυτό που τελικά αγαπώ να κάνω και με εκφράζει, τα χρωστώ στη μητέρα μου.

Το γεγονός ότι με εμπιστεύτηκε να αναλάβω τις πελάτισσες της, οι οποίες με γνώριζαν από μικρό και μου είχαν αρκετή εμπιστοσύνη, μου έδωσε δύναμη. Δίσταζαν λίγο στην αρχή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, εμπιστεύονται τα χέρια μου και τη γνώση μου.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κομμωτική επαγγελματικά; Τι απολαμβάνεις περισσότερο;

Με την κομμωτική ασχολούμαι εδώ και 4 χρόνια, σε όλους τους τομείς που την αφορούν. Στην ηλικία των 16, αποφάσισα πως αυτό αγαπώ τελικά, με ευχαριστεί και είπα: Αυτό το όνειρο θα το ακολουθήσω και θα το κάνω πραγματικότητα.

Όταν πήρα για πρώτη φορά βούρτσα και πιστολάκι στα χέρια μου, ήξερα ήδη να χτενίζω με ευκολία, πράγμα που δεν το περίμενα. Έτσι άρχισε αυτή η υπέροχη διαδρομή, αφού ξεκίνησαν ήδη από το σχολείο διάφορες φίλες μου να με εμπιστεύονται και να θέλουν να τους φτιάξω τα μαλλιά. Σιγά-σιγά άρχισα να δημιουργώ και τον δικό μου κύκλο.

Πλέον, για να είμαι ειλικρινής, απολαμβάνω να αναλαμβάνω βραδινά χτενίσματα και κυρίως νυφικά χτενίσματα. Όχι πως τα υπόλοιπα δεν μου αρέσουν (όπως βαφές, κόψιμο ή ένα απλό ίσιωμα).

Αν μετά από πολλές ώρες δουλειάς έρθει η ώρα για ένα βραδινό χτένισμα, θα ξεχάσω την κούραση και θα αρχίσω γεμάτος όρεξη και χαρά για να δημιουργήσω.

Ποια ήταν η πιο σημαντική εμπειρία που έζησες μέχρι σήμερα; Συμμετείχες σε κάποιο συγκεκριμένο event;

Η πιο σημαντική εμπειρία που έζησα (και ακόμα ζω) ήταν πρόσφατα, πριν 2 μήνες, όταν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας μου, κλήθηκα να αναλάβω εξ ολοκλήρου το κομμωτήριο.

Το γεγονός που με συγκινεί είναι πως οι πελάτισσες (που δεν είναι απλά πελάτισσες) δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, ούτε για καθυστερήση, ούτε για τίποτα.

Το γεγονός ότι έτσι ξαφνικά κατάφερα εδώ και 2 μήνες να λειτουργώ με επιτυχία τη δουλειά, που έκτισε η μητέρα μου τόσα χρόνια και να τη βγάλω ασπροπρόσωπη, με χαροποιεί αφάνταστα.

Οι πελάτισσες μας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμένα και μου δίνουν δύναμη μετά από αυτή τη δύσκολη πρόκληση. Έτσι, μπορώ να πω πως αυτή ήταν η πιο δυνατή εμπειρία της ζωής μου μέχρι στιγμής.

Εκτός από αυτό, συμμετείχα και σε κάποιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και Fashion shows, με την βοήθεια και υποστηρίξη αγαπημένων προσώπων.

Είναι χαρά μου να βοηθώ με τον δικό μου ξεχωριστό τρόπο σε τέτοιες εκδηλώσεις, αφού μου αρέσει να προσφέρω και με βοήθα κι εμένα τον ίδιο στο να εξελίσσομαι σε κάτι καλύτερο.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσης για τον κάθε ένα από εμάς σε αυτό που κάνει.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου να εξελίσσεται με τα χρόνια και τι θα ήθελες να πετύχεις σύντομα;

Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε τη δύναμη μέσα μας να πετύχουμε κάθε στόχο, όσο ψηλά και αν βρίσκεται αυτός. Επίσης. πρέπει να έχεις κοντά σου τα σωστά άτομα για να εισπράττεις δύναμη από αυτούς.

Σιγά-σιγά οι στόχοι μου μέχρι τώρα πραγματοποιούνται, αφού κατάφερα με τη βοήθεια του πατέρα μου κυρίως, αλλά και φίλων, να φτιάξω το κομμωτήριο όπως εγώ το φανταζόμουν και είχα ονειρευτεί, να καταφέρω να το εξελίξω και να κάνω την οικογένεια μου περήφανη.

Στο μέλλον φαντάζομαι τον εαυτό μου να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους, κάνοντας τους να νιώσουν πιο όμορφα, μέσω της τέχνης μου. Τα επόμενα σχέδια μου είναι η διοργάνωση ενός fashion show, πάντα με τη βοήθεια αγαπημένων και άξιων φίλων. Θα ήθελα τα έσοδα να δοθούν για ιερό σκοπό και φυσικά θα προσφέρω για ακόμα μια φορά την τέχνη μου.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα, είναι γιατί μετά από αυτό που βιώνω εγώ, μπήκα στη θέση πολλών ανθρώπων που δεν έχουν τόση δύναμη να αντιμετωπίσουν σοβαρές ασθένειες, με αποτέλεσμα να τους ρίχνει την ψυχολογία τους.

Θέλω να δείξω πως δεν πρέπει να τα παρατάς και ότι πρέπει να στέκεσαι δυνατός.

Μια δική σου συμβουλή για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την κομμωτική;

Αν αρχίσω να μιλώ γιατί να θέλει να ασχοληθεί κάποιος με την κομμωτική, ειλικρινά δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Όλοι μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, φτάνει να έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν. Να θυμάστε πάντα πως δεν μας νοιάζει η γνώμη των άλλων και κάνουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους.

Η κομμωτική είναι τέχνη – φοράμε το χαμόγελο μας ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα άτομα που μας εμπιστεύονται. Αυτό το επάγγελμα είναι ένας τρόπος να ξεχνάς τα προβλήματά σου και να ξεφεύγεις για λίγο.

Να θυμάστε πάντα πως αν αγαπάμε κάτι, θα πετύχει, φτάνει να έχουμε όρεξη!

Ευχαριστούμε τον Ραφαέλο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending