fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους για τις συμβουλές που ακολούθησαν αλλά… το μετάνιωσαν!

Σίγουρα πολλές φορές κάποια συγγενικά σου πρόσωπα και φίλοι σου, σου πρότειναν τι να κάνεις για να λύσεις ένα πρόβλημα σου ή απλά σου έδωσαν μια συμβουλή για τη ζωή σου.

Θα έχεις ακούσει κάτι σαν: αν εγώ ήμουν στη θέση σου, θα έκανα…” ή: “Για το καλό σου πρέπει να κάνεις…”. Ίσως, η συμβουλή να ήταν πράγματι καλή (ίσως και όχι). Εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να το αποφασίσει.

Εμείς Rωτήσαμε 5 Kύπριους και Κύπριες για τις συμβουλές που ακολουθήσαν, αλλά μετάνιωσαν αργότερα, για τους δικούς τους λόγους.

Δες τις απαντήσεις που πήραμε πιο κάτω:

1
Μάριος, 21 χρονών

  • “Στο λύκειο ήμουν ο πρώτος της παρέας που απέκτησε άδεια αυτοκίνητου και οι φίλοι μου με έπεισαν να πάμε ένα Σαββατοκύριακ οεκτός Λευκωσίας. Εγώ, παρόλο που αρνήθηκα στην αρχή, εκατάφεραν τζιαι επείσαν με, 2 εβδομάδες μετά που είχα πιάσει άδεια. Έτσι, ξεκινήσαμε ένα Σάββατο πρωί να πάμε Αγία Νάπα. Κάναμε 20 λεπτά μέσα  στο αυτοκίνητο, εγώ εν άντεχα να οδηγώ και ένιωθα ότι δεν έλεγχα το αυτοκίνητο σε μεγάλη ταχύτητα. Στο τέλος, επέστρεψα σπίτι και πήγαμε με το λεωφορείο ως την Αγία Νάπα… Νομίζω έμαθα το μάθημα μου τζιαι εν θα ξανακάνω κάτι επειδή το θέλουν άλλοι!”

2
Νικολέτα, 25 χρονών

  • Σπούδαζα Αγγλία για 4 χρόνια. Τον πρώτο χρόνο δεν μου άρεσε καθόλου το πανεπιστήμιο και τα άτομα που γνώριζα. Πήγα εκείνη τη χρονιά στον σύμβουλο σπουδών μου για να αλλάξω πανεπιστήμιο, αλλά εκείνος με συμβούλεψε να παραμείνω στο ίδιο. Είχε πει ότι μπορεί να μη μου άρεσε το άλλο πανεπιστήμιο, να περνούσα χειροτέρα, ενώ θα έπρεπε να προσαρμοστώ ξανά σε ένα ξένο περιβάλλον. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο που πήγαινα, ήταν καλύτερο για τον κλάδο μου. Έτσι, οι γονείς μου πείστηκαν και με έπεισαν και ‘μένα. Ευτυχώς, τα 2 επόμενα χρόνια ήταν καλυτέρα από τον πρώτο χρόνο μου. Τον 4ο χρόνο για το master μου, αποφάσισα να πάω στο πανεπιστήμιο που ήθελα. Μετάνιωσα που ακολούθησα τη συμβουλή του συμβούλου, γιατί ήταν υπέροχα και ήθελα να μείνω κι άλλο καιρό εκεί!”

3
Ιωάννα, 18 χρόνων

  • “Δεν ακολουθώ συμβουλές από άλλους συχνά, γιατί αν πάει κάτι στραβά, θα τους φταίξω αποκλειστικά εκείνους! Τις μοναδικές συμβουλές που δέχομαι είναι της μαμάς μου και σκέφτομαι πολύ καλά πριν τις ακολουθήσω – ιδιαίτερα αν είναι συμβουλές για ντύσιμο, γιατί όταν το κάνω, φαίνομαι σαν να ζω 2 δεκαετίες πριν!”

4
Αλέξανδρος, 19 χρονών

  • “Ο κολλητός μου είχε ακούσει μια μέρα ότι άρεσα σε μια κοπέλα στο σχολείο. Εγώ δεν είχα σχέση εκείνον το καιρό και παρόλο που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα εκείνη η κοπέλα, με συμβούλευσε να της μιλήσω. Όταν δεν κατάφερε να με πείσει, το είπε σε όλη την παρέα και σιγά-σιγά με έπεισαν. Πράγματι, πήγα και της μίλησα και έφαγα χυλόπιτα με λίγα λόγια, γιατί εκείνος που της άρεσε, είχε το ίδιο όνομα με εμένα, άρα ο φίλος μου είχε ακούσει σωστά μεν, αλλά για λάθος άτομο. Δεν ακολούθησα ξανά συμβουλή από τον συγκεκριμένο φίλο μου, αλλά ούτε εκείνος τόλμησε να με συμβουλέψει για κάτι.”

5
Μαρία, 22 χρόνων

  • “Μια φίλη μου συνέχεια κατηγορούσε το αγόρι μου, λέγοντας ότι δεν είναι καλός χαρακτήρας και γενικά ότι δεν ταιριάζαμε. Συνέχεια έλεγε «θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν θέλεις να είσαστε μαζί.» Όταν έφυγα για σπουδές στην Ελλάδα, οι συμβουλές της έγιναν λίγο πιο έντονες και η σχέση εξ αποστάσεως ήταν γενικά δύσκολη. Οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή της. Μετά από λίγους μήνες, εγώ και η φίλη μου είχαμε απομακρυνθεί. Όταν ήρθα Κύπρο εκείνο το καλοκαίρι, είδα τον πρώην μου και τη φίλη μου μαζί! Εκείνη την ώρα νευρίασα, αφού κατάλαβα γιατί με συμβούλευε τόσο καιρό…!”

Εσύ μετάνιωσες για κάποια συμβουλή που ακολούθησες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending