fbpx

Γνωρίσαμε τους ιδρυτές του Nicosia Beach Tennis Club!

Για beach volley ήξερες, πολύ πιθανόν να γνώριζες και την ύπαρξη του beach soccer, αλλά και του beach handball. Ήξερες όμως ότι υπάρχει και beach tennis και μια παρέα στη Λευκωσία δημιούργησε club που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό;

Γνωρίσαμε τους ιδρυτές του Nicosia Beach Tennis Club, τον Στέφανο Χαραλάμπους, τον Μάριο Βυρίδη και τον Γουίλλιαμ Ισσέγιεκ, και μοιράστηκαν μαζί μας πώς ξεκίνησε η ασχολία τους με το άθλημα και πώς γεννήθηκε το Club.

Δες παρακάτω όλα όσα μας είπαν:

Πώς ξεκίνησε η ασχολία σας με το άθλημα του beachtennis; Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο άθλημα;

To beach tennis αποτελεί μια εξέλιξη στην ουσία των παραδοσιακών ξύλινων ρακετών, που είναι το κλασικό καλοκαιρινό άθλημα της παραλίας.

Το άθλημα αυτό πρωτοεμφανίστικε στην Κύπρο το 2007. Εμείς το ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή στο γήπεδο.

beachtennisnic.com
Πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα του Nicosia Beach Tennis Club;

Το Nicosia Beach Tennis Club δημιουργήθηκε το 2011. Σαν όμιλος θέλαμε να φέρουμε το άθλημα στη Λευκωσία για να το γνωρίσουμε στον κόσμο.

Έτσι, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου οργανώνονται δύο φορές τη βδομάδα (Δευτέρα 19:45-21:30 και Πέμπτη 19:30-21:30) προπονήσεις,  όπως και τουρνουά αρκετά συχνά, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά.

Τι σημαίνει για ‘σας το Nicosia Beach Tennis Club και γενικότερα το άθλημα;

Σκοπός μας είναι η προώθηση του υπέροχου αυτού αθλήματος, όπως επίσης να δώσουμε ένα λόγο στον κόσμο να “σηκωστεί από τον καναπέ”, να κοινωνικοποιηθεί και να αθληθεί.

Παίζοντας beach tennis ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ρουτίνας και μόνη μας “σκοτούρα” είναι το μπαλάκι.

instagram.com/nicosiabeachtennis/
Μπορεί κάποιος να αρχίσει να ασχολείται χωρίς προηγούμενη πείρα σε παρόμοιο άθλημα; Παρέχετε κάποια διδασκαλία ή προπόνηση;

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα και ικανότητες για να παίξει κάποιος beach tennis, απλά κέφι και όρεξη για παιχνίδι στην άμμο.

Στο Nicosia Βeach Τennis Club παρέχεται μια βασική διδασκαλία και επίσης υπάρχουν προπονητές με αναγνωρισμένα διπλώματα τους οποίους μπορεί κάποιος να συμβουλευτεί.

Υπάρχουν παίχτες διαφόρων επιπέδων και ηλικιών στον όμιλο και κανείς δεν πρέπει να νιώθει πως δεν εχει τα απαραίτητα προσόντα.

Εσύ θα δοκίμαζες αυτό το άθλημα;

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ομίλου www.beachtennisnic.com και κάνε Like στη σελίδα του στο Facebook για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα του αθλήματος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending