fbpx

Η Χριστίνα Μαραγκού μας εξηγεί πώς το βόλεϊ έγινε κομμάτι της ζωής της!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι λες και ήρθαν σε αυτό τον κόσμο για να ασχολούνται με τον αθλητισμό, άνθρωποι που αφιερώνουν το “είναι” τους στα γήπεδα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως η Χριστίνα Μαραγκού είναι ένας από αυτούς, αφού από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με το βόλεϊ.

Εμείς γνωρίσαμε τη Χριστίνα στα γήπεδα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, όπου αγωνιζόταν με την ομάδα πετόσφαιρας του Πανεπιστημίου Κύπρου και της ζητήσαμε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Δες παρακάτω όλα όσα μας είπε για την ίδια, αλλά και το βόλεϊ:

 

Χριστίνα, γεια σου. Καταρχάς πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. 

Ονομάζομαι Χριστίνα Μαραγκού, είμαι 23 χρονών και κατάγομαι από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, από όπου αποφοίτησα πρόσφατα, ενώ παράλληλα ήμουν μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.

Η ενασχόληση μου με το βόλεϊ ξεκίνησε το 2005 από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, όπου παρέμεινα για 8 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, απέκτησα τις βασικές αρχές και δεξιότητες του αθλήματος, καθώς και πλούσιες εμπειρίες.

Η αθλητική μου πορεία συνεχίστηκε στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος της Κύπρου.

Πότε και πώς μπήκε το βόλεϊ στη ζωή σου;

Μικρή ασχολήθηκα με το μπαλέτο, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλυψα τον κόσμο του βόλεϊ.

Καταλυτικός παράγοντας ήταν συγγενικό μου πρόσωπο, το οποίο ήδη είχε γίνει μέλος ομάδας πετόσφαιρας και μέσα από δικές του παροτρύνσεις άρχισα και εγώ να ασχολούμαι και τελικά το βόλεϊ έγινε μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μου.

Αγωνίζεσαι ως λίμπερο, μια “ιδιαίτερη” θέση στο βόλεϊ. Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη θέση;

Η θέση του λίμπερο είναι όντως μια ιδιαίτερη θέση, αφού δίνει βαρύτητα σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα ένας λίμπερο χρειάζεται πολύ ανεπτυγμένα αντανακλαστικά, εκρηκτικότητα και ταχύτητα.

Αυτά κυρίως τα χαρακτηριστικά ήταν αυτά που οδήγησαν τον προπονητή μου να με καθιερώσει στην θέση αυτή, μια θέση την οποία αγάπησα και υποστηρίζω με τα σωματικά αλλά και τα πνευματικά μου προσόντα.

Ένας προπονητής μου πριν αρκετά χρόνια μου είχε πει: “Ο λίμπερο είναι σαν τον τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνει χίλια σωστά, αλλά όλοι θα τον θυμούνται για το ένα του λάθος.”

Αυτή η φράση μου έχει μείνει στο μυαλό καθώς είναι μια μεγάλη αλήθεια για τη συγκεκριμένη θέση.

Τι θεωρείς, σαν Χριστίνα, πως σου προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό;

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει κάποιος στον εαυτό του. Μέσα από αυτόν αναπτύσσονται οι σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ικανότητες του ατόμου.

Ειδικότερα το βόλεϊ, ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα και προωθεί την συνεργασία και τον συντονισμό, όχι μόνο μεταξύ συμπαικτών και προπονητή, αλλά μεταξύ κίνησης και μυαλού.

Αναμφίβολα, για να είσαι αθλητής χρειάζεται να έχεις αυτοσυγκέντρωση και γρήγορη σκέψη.

Η πειθαρχία και ο σεβασμός είναι έννοιες οι οποίες χαρακτηρίζουν ένα αθλητή. Το πάθος και η θέληση είναι πάντα παρών, αφού ο καθένας συνεχίζει με τα δικά του ψυχικά αποθέματα, τα οποία όμως “μεταδίδει” και στους συμπαίκτες του.

Η πορεία ενός αθλητή ποτέ δεν είναι εύκολη. Η προσπάθεια ποτέ δεν σταματά και κανείς δεν επαναπαύεται. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, τη μια στιγμή κλαις από συγκίνηση και χαρά και την επόμενη από λύπη.

Κι όμως, πάντα είσαι εκεί, πάντα μένεις. Διότι η μια στιγμή ευτυχίας που θα νίωσεις και θα μοιραστείς με τις συμπαίκτριες σου, αξίζει την οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή που μπορεί να περάσεις!

Το βόλεϊ ως άθλημα είναι από τα πλέον αγαπητά στην Κύπρο. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος;

Το θέαμα που προσφέρει το βόλεϊ είναι αυτό που το κάνει αγαπητό στους Κυπρίους φιλάθλους. Παρόλο που στο βόλεϊ δεν υπάρχει η σωματική επαφή με τον αντίπαλο, υπάρχει η ψυχολογική και ως γνωστόν, η ψυχόλογία είναι το παν.

Η ψυχολογική αυτή επαφή λοιπόν, μεταδίδεται από τους αθλητές στους φιλάθλους με αποτέλεσμα να δημιουργείται το πάθος και η ένταση.

Επίσης, πολλές φορές οι εντυπωσιακές και έξυπνες ενέργειες τον αθλητών στον αγώνα, είναι αυτές που καθηλώνουν το κοινό και κερδίζουν τις ενυπώσεις.

Σου έδωσαν ποτέ κάποια συμβουλή την οποία ακολουθάς και χρησιμοποιείς σαν οδηγό;

Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει μέσα από την εμπειρία μου στον χώρο, είναι πως σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς.

Η φράση αυτή με ακολουθεί σε κάθε μου βήμα, αφού πραγματική σημασία έχει η συνεχής προσπάθεια και βελτίωση. Δεν εγκαταλείπεις ποτέ, αγωνίζεσαι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ευχαριστούμε τη Χριστίνα και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending