fbpx

Διοίκηση Ξενοδοχείου: Το πτυχίο που σου δίνει απεριόριστες ευκαιρίες εργασίας & καριέρας!

Τα ξενοδοχεία ανήκουν στη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού που είναι οι σημαντικότεροι κλάδοι της κυπριακής οικονομίας και επίσης είναι από τις μεγαλύτερες, πιο ποικιλόμορφες, πιο συναρπαστικές και ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες παγκοσμίως.

Η ζήτηση για απόφοιτους διπλώματος ή πτυχίου αναγνωρισμένου κλάδου σχετικό με τη Διοίκηση Ξενοδοχείου έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και οι άλλες αλληλένδετες επιχειρήσεις ζητούν άμεσα εκπαιδευμένους υπαλλήλους για όλες τις βαθμίδες.

Το American College προσφέρει αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχείου, με δυνατότητα φοιτητικής χορηγίας.

Σε συνεργασία με το StudentLife σου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσεις υποτροφίες ύψους 50% για όλα τα έτη σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχείου.

No Fields Found.

Τι σου προσφέρει το πρόγραμμα:

Σπουδάζοντας διοίκηση ξενοδοχείων έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, συλλέγοντας και αναλύοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες της βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα το πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την παραγωγή και το σερβίρισμα φαγητών, την οινοποιεία, τις πρώτες βοήθειες, το χώρο υποδοχής, τις κρατήσεις δωματίων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την οροφοκομία, το μάρκετινγκ, τη λογιστική, τον σχεδιασμό μενού, την υπηρεσία δεξιώσεων κ.α.

Παράλληλα θα μάθεις ξένες γλώσσες και θα αποκτήσεις σημαντικές αρετές, όπως είναι η πειθαρχεία, η χρονική ακρίβεια, η ηθική, η ειλικρίνεια και η υγιεινή.

Πρακτική εκπαίδευση

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι το τμήμα ξενοδοχειακών του κολλεγίου προσφέρει στους φοιτητές πρακτική εκπαίδευση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.

Η πρακτική εκπαίδευση κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ σημαντική γιατί ενισχύει τις γνώσεις των φοιτητών γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης. Αυτή η εμπειρία επίσης προσδίδει σημαντική αξία και ισχύ στους φοιτητές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους μελλοντικούς τους εργοδότες.

Ευκαιρίες εργασίας και καριέρας

Με το πτυχίο στη Διοίκηση Ξενοδοχείου, οι ευκαιρίες εργασίας και καριέρας στην Κύπρο και το εξωτερικό είναι σχεδόν απεριόριστες.

Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα ανέλιξης στη θέση του γενικού διευθυντή σε ξενοδοχειακή ή επισιτιστική μονάδα ή μπορούν να εργαστούν ως διευθυντές ή υπάλληλοι στα ακόλουθα τμήματα ξενοδοχείων: τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης, τμήμα κρατήσεων, τμήμα λογιστηρίου, τμήμα οροφοκομίας, τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ, τμήμα τροφίμων και ποτών, τμήμα δεξιώσεων και τμήμα ψυχαγωγίας.

Επίσης, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε αεροπορικές εταιρίες, τουριστικά γραφεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, θεματικά πάρκα, καζίνο, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εταιρίες διαχείρισης εκδηλώσεων ή ακόμη και να δημιουργήσουν προσωπική επιχείρηση στον τομέα του τουρισμού, της διαμονής και της μαζικής εστίασης.

Πού υπερισχύει το American College;

  • Μοντέρνες εγκαταστάσεις στο Κέντρο της Λευκωσίας
  • Έμπειροι επαγγελματίες καθηγητές
  • Σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας
  • Δυνατότητα Πρακτικής άσκησης
  • Προετοιμασία για επαγγελματικά πιστοποιητικά
  • Διασυνδέσεις με κορυφαίες Κυπριακές και ξένες εταιρείες
  • Ολιγομελή τμήματα με έμφαση στους φοιτητές
  • Φιλικό Περιβάλλον
  • Δυνατότητα Φοιτητικής Χορηγίας
  • Προσιτά Δίδακτρα

Σωστά καταρτισμένοι απόφοιτοι για τις απαιτήσεις της αγοράς

Για διευθυντικές θέσεις, τα διάφορα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, εκτός από το πτυχίο Διοίκησης Ξενοδοχείου ζητούν από τους απόφοιτους να έχουν διάφορα πιστοποιητικά σχετικά με τον κλάδο και σχετική εμπειρία στα ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ.

Ο καθηγητής του American College κ. Χαραλάμπους, Υπεύθυνος του κλάδου των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών, εξηγεί πως όλες οι παραπάνω απαιτήσεις είναι εφικτές να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σπουδών του πτυχίου Διοίκησης Ξενοδοχείου του American College.

«Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι φοιτητές με τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, τα συμπληρωματικά πιστοποιητικά (πρώτων βοηθειών, κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων – του συστήματος Sabre, συστήματος ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου – ΗΑCCP), και τις καλοκαιρινές πρακτικές εκπαιδεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ να είναι σωστά καταρτισμένοι για τις απαιτήσεις της αγοράς».

«Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός, ότι όλοι οι πρώην απόφοιτοι του κολλεγίου μας, αμέσως μετά την αποπεράτωση των σπουδών τους, έχουν εργοδοτηθεί σε διάφορες γνωστές ξενοδοχειακές, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις της Κύπρου και του εξωτερικού».

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου πιο πάνω και διεκδίκησε υποτροφίες ύψους 50% για όλα τα έτη σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχείου!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα από τους λειτουργούς εισδοχής του American College στο πιο κάτω τηλέφωνο ή email:

Λεωφόρος Ομήρου 3, Τ.Θ. 22425, 1521 Λευκωσία
Τηλ: 22661122 | Φαξ: 22665458 | Email: college@ac.ac.cy
Website: www.ac.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending