fbpx

5 Αλβανοί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Κύπρο και έμειναν αξέχαστοι!

Δεν είναι και από τις αγορές που λες ότι αποτελούν πρώτη προτίμηση για τις ομάδες. Στα πλαίσια της προσπάθειας όμως για ενίσχυση κάθε χρόνο από τις ομάδες μας, η Αλβανία είχε αρκετούς εκπρόσωπους στην Κύπρο από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα.

Πολλοί μας άφησαν αδιάφορους στο τέλος της ημέρας, μερικοί όμως έμειναν αξέχαστοι, ο καθένας για διαφορετικό λόγο.

Παρακάτω μπορείς να δεις 5 από τη δεύτερη κατηγορία, Αλβανούς δηλαδή που αγαπήθηκαν στην Κύπρο:

1
Arjan Beqaj

Δεν είναι τυχαίο που με εξαίρεση τον Kaminski και τον Harush, οι φίλοι της Ανόρθωσης συχνά-πυκνά νοσταλγούν τον Arjan Beqaj! Ο Αλβανός πορτιέρε με μεγάλη προϋπηρεσία σε Ιωνικό και ΟΦΗ (κυρίως) ήρθε στην Κύπρο το 2006.

Φόρεσε τη φανέλα της “Κυρίας” μέχρι το 2010, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2008, το κύπελλο του 2007, όντας και ένας από τους στυλοβάτες της πορείας προς τους ομίλους του Champions League το 2008.

Πέρασε για μια σεζόν (2010-11) από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ φόρεσε για λίγο και τη φανέλα του Ερμή πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2011.

2
Klodian Duro

Ο Duro ήρθε στην Κύπρο και την Ομόνοια το 2008 ως μια από τις μεταγραφές του Μιλτιάδη Νεοφύτου, που είχε αναλάβει την προεδρία των πρασίνων την ίδια χρονιά.

Επιτελικός μέσος με έφεση στο γκολ αποδείχτηκε ο Αλβανός που σκόραρε 6 τέρματα για τους τριφυλλοφόρους, με τα 2 απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών και εκείνο απέναντι στη Manchester City να ξεχωρίζουν.

Την επόμενη σεζόν (2009-10) αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, κατακτώντας μάλιστα και το κύπελλο, πριν αποχωρήσει από το νησί μας.

3
Rudi Vata

Από τους πρώτους Αλβανούς που ήρθαν στην Κύπρο ήταν ο Rudi Vata. Ο Vata ήρθε για λογαριασμό του Απόλλωνα το 1996, έχοντας πίσω του τρίχρονη παρουσία στη Celtic.

Αγωνιζόμενος ως λίμπερο ο Αλβανός αγαπήθηκε πολύ με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους καλύτερους ξένους στην ιστορία των γαλάζιων.

Ποδοσφαιριστής που συνδύαζε δύναμη και μυαλό έμεινε στην Κύπρο για μια διετία, σκοράροντας 9 φορές μάλιστα σε 50 παρουσίες με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας.

4
Altin Haxhi

Λίγα αριστερά μπακ πέρασαν από την Κύπρο τα τελευταία χρόνια που να ήταν τόσο καλοί όσο ο Altin Haxhi.

Ο Αντώνης, όπως βαφτίστηκε όσο έπαιζε στην Ελλάδα, πρωτοήρθε στην Κύπρο το 2005 για την Ανόρθωση, έχοντας μάλιστα καταλυτική συμβολή στον θρίαμβο επι της Trabzonspor.

Στους Βαρωσιώτες έμεινε μόλις μια σεζόν, πριν επιστρέψει το 2007 για τον ΑΠΟΕΛ αυτή τη φορά.

Στους γαλαζοκίτρινους αγωνίστηκε μέχρι το 2010, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2009 και το κύπελλο το 2008, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League το 2009.

5
Isli Hidi

Συνολικά 8 χρόνια έμεινε στην Κύπρο ο Isli Hidi, που μας πρωτοήρθε το 2008 για την Αλκή Λάρνακας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 12 φορές.

Αφού πέρασε από Ουκρανία και Αλβανία, επέστρεψε το 2011 για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Ακολούθως για 2 χρόνια ήταν στην ΑΕΛ, ακολούθησε μια τριετία στον Απόλλωνα και ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τη Νεα Σαλαμίνα, πριν ξαναφορέσει τα μαυροπράσινα του Ολυμπιακού το 2016.

Μετά από μια γεμάτη διετία, αποχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε, επιστρέφοντας στη πατρίδα του.

Ποιος Αλβανός ποδοσφαιριστής που πέρασε από την Κύπρο έμεινε χαραγμένος στο δικό σου μυαλό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending