fbpx

5+1 φετινές μεταγραφές των ομάδων μας για να προσέξεις στο πρωτάθλημα 2018-19!

Λόγος από μόνος του για να κάτσεις να παρακολουθήσεις το πρωτάθλημα είναι οι μεταγραφές που κάνουν οι ομάδες.

“Κάμνει τούτος;”, “Εν να καταφέρει να αντικαταστήσει τον (τάδε);”, “Εν πατάτα ρε τούτος!”, “Αμάνα μου, ίντα άππαρο εφέραμε φέτος στην ομάδα!” είναι μόνο μερικές από τις πρώτες ατάκες που συνήθως ακούμε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα κάθε χρόνο.

Βλέπεις, το έχουμε στο αίμα μας να κρίνουμε γρήγορα. Όχι από κακία, αλλά μάλλον από ανάγκη να δούμε κάτι να μας ενθουσιάσει.

Με αυτά στο μυαλό, μάζεψα παρακάτω 5+1 ξεχωριστές φετινές μεταγραφές των ομάδων μας που αξίζουν την προσοχή κάθε Κύπριου ποδοσφαιρόφιλου.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

 

1
Mustapha Carayol – Απόλλωνας

Κάποιοι τον χαρακτήρισαν ήδη σαν τον “νέο Guie-Guie”. Ο winger από την Γκάμπια, που πέρασε ολόκληρη την καριέρα του μέχρι στιγμής στην Αγγλία, φημίζεται για την ταχύτητα του και την κοφτή του ντρίπλα και ήρθε για να αντικαταστήσει τον Antonio Jakolis.

Παίζει βέβαια σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και αναμένεται να αποτελέσει χρήσιμο όπλο στα χέρια του Σωφρόνη Αυγουστή. Ειδικά αν δέσει με Maglica-Zelaya δείχνει ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

2
Gojko Kacar – Ανόρθωση

Κουβαλά πίσω του εξαιρετικό βιογραφικό με πολύχρονη παρουσία στη Bundesliga ο Σέρβος χαφ, που ήρθε στην Κύπρο για να δώσει εμπειρία και ποιότητα στο κέντρο της Ανόρθωσης.

Αυτός από μόνος του είναι λόγος για να τον παρακολουθήσεις. Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και οκτάρι και είναι σε καλή ηλικία (31 ετών) δείχνουν πως μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη φετινή Κυρία.

3
Mikel Gonzalez – ΑΕΚ

Αλίμονο αν ποδοσφαιριστής που δοκιμάστηκε σε όλη του την καριέρα στη Primera Division και ψηφίστηκε αρκετές φορές ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος της Ισπανίας να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Κύπρο!

Ο Mikel Gonzalez, ήδη από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ επιβεβαιώνει τη φήμη του ως ένας σταθερός, στιβαρός σέντερ-μπακ.

Στα 32 του και με τις εμπειρίες από τη θητεία του στη Real Sociedad στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του δεδομένα αξίζει την προσοχή κάθε Κύπριου που αγαπά το ποδόσφαιρο.

4
Christian Montes – Ομόνοια

Ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες στη νέα Ομόνοια που χτίζουν οι Γκόμεζ και Ολίβα, αλλά κέρδισε μεμιάς τις εντυπώσεις ο κοντόσωμος 21χρονος Ισπανός επιτελικός μέσος.

Ο Montes ουσιαστικά προοριζόταν ως μια καλή λύση πάγκου, αλλά όλοι στο “Ηλίας Πούλλος” μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο.

Στα φιλικά του καλοκαιριού πήρε μπόλικο χρόνο και δείχνει πως με τη διεισδυτικότητα, την ταχύτητα και με την έφεση που έχει στο γκολ μπορεί να μπει στις καρδιές των Ομονοιατών.

5
Gonzalo Zarate – Παραλίμνι

Ο Αργεντινός φορ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ελβετία, με την αξία του μάλιστα να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο το 2010 όταν αγωνιζόταν στην Grasshoppers.

Στα 34 του αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα που έφερε φέτος το καλοκαίρι το Παραλίμνι στην επάνοδο του στην Α΄Κατηγορία. Αναμένεται λοιπόν πως θα αποτελέσει το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο στα χέρια του Andre Paus.

Αν ο Ολλανδός τεχνικός καταφέρει να βγάλει έστω μέρος των δυνατοτήτων του Zarate τότε ασφαλώς θα μιλάμε για μια πετυχημένη μεταγραφή.

6
Alex da Silva – ΑΕΛ

Κάθε άλλο παρά άγνωστος μας είναι ο Alex da Silva! Η παρουσία του σε Παραλίμνι, ΑΕΚ, Ομόνοια και Απόλλωνα μας έμαθε απ’ έξω και ανακατωτά τι μπορεί να κάνει ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος.

Στο άκουσμα της απόκτησης του από την ΑΕΛ πολλοί απόρησαν, όχι λόγω της ποιότητας του, αλλά λόγω κυρίως της ηλικίας του, αφού ο Alex “πατά” πλέον στα 36.

Όσοι τον είδαν αγωνιζόμενο στα φιλικά των γαλαζοκίτρινων κάνουν λόγο για ένα φρέσκο, ανανεωμένο da Silva που δίνει νέα δυναμική στο κέντρο της ΑΕΛ.

Αν καταφέρει να μείνει μακριά από τραυματισμούς και τύχει σωστής διαχείρισης απο τον Kerkez, δεδομένα θα μας “αναγκάσει” να ασχοληθούμε και φέτος μαζί του!

Ποια άλλη φετινή μεταγραφή “στάμπαρες” και θα προσέξεις στο πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending