fbpx

5+1 Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές που λατρεύτηκαν στην Κύπρο!

Έβλεπα τις προάλλες κάτι φιλμάκια στο YouTube με στιγμιότυπα αγώνων του πρωταθλήματος μας από το ξεκίνημα της δεκαετίας που διανύουμε. Ένα από αυτά ήταν ένα Απόλλων – Ανόρθωση με πρωταγωνιστή τον Sangoy.

Αμέσως το μυαλό μου έκανε συνειρμούς: “Τι σου είναι, ρε φίλε, ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής;”

Ίσως μόνο οι Ουρουγουανοί μπορεί να συγκριθούν στο ταμπεραμέντο με τη χώρα του ταγκό, αφού κακά τα ψέματα όταν ακούς ποδόσφαιρο στην Αργεντινή σκέφτεσαι αμέσως 3 πράγματα: Μακριά μαλλιά, ποδοσφαιρική αλητεία και πάθος!

Αφού ολοκλήρωσα τον συνειρμό μου, προσπαθώντας να σε βάλω στο θέμα, πάμε να δούμε μαζί 5+1 Αργεντίνους ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στα γήπεδα μας!

1
Gaston Sangoy

Η αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο και η επιτομή όλων όσων είπα στον πρόλογο! Κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το παρατσούκλι που του κόλλησαν οι φίλοι του Απόλλωνα ήταν “το αλάνι”!

Ο Gaston Maximiliano Sangoy μας πρωτοσυστήθηκε με τη φανέλα των γαλάζιων τη σεζόν 2007-08. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις έφεραν και τη μεταγραφή στη Sporting Gijon το 2010 με τον Απόλλωνα να βάζει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του.

Το 2013 ο Αργεντίνος φορ, που λατρεύτηκε σαν θεός από τους Απολλωνίστες, επέστρεψε στην ομάδα της Λεμεσού, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015, συμβάλλοντας καθοριστικά στις επιτυχημένες ευρωπαϊκές πορείες των γαλάζιων.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και για ένα εξάμηνο στη Νέα Σαλαμίνα, από όπου δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο.

2
Fernando Cavenaghi

Ήρθε ως ένα μεγάλο όνομα στον ΑΠΟΕΛ το 2015 ο “Cave” με την επιτυχημένη παρουσία του σε ομάδες όπως η River Plate και η Bordeaux να το μαρτυρεί.

Σε 18 συμμετοχές σκόραρε 19 τέρματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (μαζί με τους Alves και Makriev), αλλά ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να τερματίσει την καριέρα του, λίγο πριν κλείσει τα 33 του χρόνια.

Οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων πάντως, πρόλαβαν να τον αγαπήσουν όσο λίγους ξένους τα τελευταία χρόνια, με τον Αργεντίνο σέντερ φορ να παίζει σαφώς καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λευκωσιάτες τη συγκεκριμένη σεζόν.

3
Daniel Quinteros

Από το 2008 μέχρι το 2011 ο Daniel Quinteros ήταν η καρδιά και η ψύχη του Απόλλωνα!

Φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο πρώην αμυντικός μέσος έδινε δύναμη, πάθος αλλά και τεχνική στο κέντρο των Λεμεσιανών με τους φίλους της ομάδας να αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία τον αρχηγό τους!

Πανηγύρισε το κύπελλο του 2010 (το μοναδικό τρόπαιο της καριέρας του), ενώ με το τέλος της καριέρας του το 2011 υπήρξε τεχνικός διευθύντης των γαλάζιων της Λεμεσού.

4
Matias Degra

Πιστεύω εις ένα Degra, πορτάρη, παντοκράτορα, φύλακα-άγγελο εστίας, πέναλτι τε πάντων και αοράτων” έλεγαν και παραμιλούσαν οι οπαδοί της ΑΕΛ όταν το 2012 ο Αργεντίνος τότε τερματοφύλακας τους απέκρουε το ένα πέναλτι μετά το άλλο στην πορεία των Λεμεσιανών προς τον τίτλο!

O Matias Omar Degra, έπαιξε ίσως τον καθοριστικότερο ρόλο στο να κατακτήσει η ΑΕΛ το πρωτάθλημα τη συγκεκριμένη σεζόν.

Μάλιστα, τόση ήταν η λατρεία των ΑΕΛιστών για τον πορτιέρε που όταν το 2015 επέστρεψε στους γαλαζοκίτρινους (είχε αποχωρήσει το 2013) τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο σαν ήρωα!

Και μπορεί η δεύτερη θητεία του Degra να μην στέφθηκε με την ίδια επιτυχία, όπως η πρώτη, αλλά δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι στην ΑΕΛ!

5
Esteban Sachetti

Δόξα (2011-2013), ΑΕΛ (2013-2015) και Απόλλωνας (2015-σήμερα) είχαν την πολυτέλεια (γιατί περί τέτοιας πρόκειται για το κυπριακό πρωτάθλημα) να έχουν στο ρόστερ του ένα πραγματικό σκυλί στο χώρο του κέντρου!

Ειδικά, πέρσι ο Αργεντίνος αμυντικός χαφ έκανε τόσο εκπληκτική χρονιά, που όποτε έλειψε ο Σωφρόνης Αυγούστη δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του!

Βλέπεις, ο Esteban Fernando Sachetti τρέχει επι 90 λεπτά ασταμάτητα, καλύπτει χώρους, δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, ενώ όποτε του δοθεί η ευκαιρία δεν διστάζει να προωθηθεί! Τι άλλο να θέλουν οι φίλοι του Απόλλωνα για να τον αγαπήσουν;

6
Esteban Solari

Μάθαμε τον “Tano” το 2005, όταν τον έφερε στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ. Έμεινε στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας μέχρι το 2007, που μεταγράφηκε στην Pumas του Μεξικού, σκοράροντας 34 τέρματα σε 44 συμμετοχές.

Μάλιστα, το 2007 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος μας, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως θεοποιήθηκε από τους πορτοκαλί που παραμιλούσαν κάθε φορά που έστελνε την μπάλα στα δίκτυα.

Επέστρεψε στην ομάδα της Λευκωσίας το 2010, όπου και παρέμεινε μέχρι τον Γεννάρη του 2013, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα του 2011, πριν ακολουθήσει ένα εξάμηνο πέρασμα από τον Απόλλωνα.

Ποιον Αργεντίνο που πέρασε από την Κύπρο θεωρείς ως τον κορυφαίο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending