fbpx

Ήξερες ότι ξοδεύεις περισσότερα λεφτά αν πληρώνεις με πιστωτική κάρτα; Μάθε γιατί!

Μια πιστωτική κάρτα μπορεί να θεωρηθεί ένα μαγικό εργαλείο στις μέρες μας. Όταν ήμασταν παιδιά, το να αποκτούσαμε μια κάρτα –ακόμα και για πρόσβαση σε βιβλιοθήκημας έδινε μεγάλη χαρά.

Για τους ενήλικες η πιστωτική κάρτα λοιπόν, μπορεί να φέρει φαινομενικά τη χαρά. Οι περισσότεροι λένε ότι λόγω ασφάλειας καλύτερα να μη κρατούν μετρητά πάνω τους.

Έτσι έχουν την πιστωτική κάρτα που όμως και αυτή όμως έχει τα μειονεκτήματα της σύμφωνα με μια πρόσφατη σχετική έρευνα.

Δες γιατί ξοδεύεις περισσότερα λεφτά με πιστωτική κάρτα παρά πληρώνοντας με μετρητά:

1
Επέλεξε μόνο μια πιστωτική κάρτα

Καλό είναι να έχεις πιστωτική κάρτα,  αλλά μία. Έτσι, δεν χρειάζεται να μεταφέρεις πολλά χρήματα μαζί σου, για να αποφύγεις τυχόν κλοπές.

Όντως, η παρακολούθηση των εξόδων σου είναι ευκολότερη, αλλά μελέτες δείχνουν ότι οι κάρτες μπορούν να σε οδηγήσουν να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα.

xthdesign.co.jp

Οι καθηγητές Μάρκετινγκ Promothesh και Randall αναρωτήθηκαν, κατά πόσο η πληρωμή με πιστωτική κάρτα αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα προϊόντα που αγοράζουμε.

Πράγματι, οι πιστωτικές κάρτες σε κάνουν να επικεντρωθείς στα οφέλη ενός προϊόντος, ενώ τα μετρητά σε κάνουν να εστιάσεις απλά στο κόστος τους.

2
Κοίταζε τα χρήματα σου

Όταν πληρώνεις με μετρητά, θα δεις ότι ένα ποσό θα εξαφανιστεί από το πορτοφόλι σου. Έτσι είσαι αναγκασμένος να σκεφτείς το ποσό που θα δώσεις.

Είναι πιο εύκολο να δώσεις την κάρτα σου, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όταν ένα ποσό είναι απλά ένας αριθμός, έχεις μέχρι το τέλος του μήνα να σκεφτείς τα έξοδά σου.

3
Σκέψου τα χρήματα σου

Η μεταφορά μετρητών είναι μια εύκολη λύση, αλλά η πληρωμή με μετρητά δεν είναι εύκολη. Μην αλλάζεις τον τρόπο που ξοδεύεις τα λεφτά σου,  άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου. 

Δοκίμασε να σκεφτείς τα χρήματα από την άποψη ωρών της ζωής σου. Αντιμετώπισε υπεύθυνα τα έξοδα σου, σαν μια καθημερινή συνήθεια και όχι ως ένα μακροπρόθεσμο στόχο π.χ. στο τέλος κάθε μήνα ή του χρόνου.

Τελικά τι κάνεις εσύ; Ξοδεύεις περισσότερα λεφτά πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα ή με μετρητά; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending