fbpx

Βρήκαμε 5 παραδοσιακές ταβέρνες της Κύπρου με τα πιο περίεργα ονόματα!

Είμαστε φημισμένοι στην Κύπρο ότι τρώμε και σπάζουμε! Με έτσι φαΐ, πώς να αντισταθείς; Σε ολόκληρη την Κύπρο, υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες με το καλύτερο φαγητό και το κυριότερο, όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον που χαίρεσαι να κάτσεις να φάεις με την ψυχή σου.

Πόσες φορές όμως έτυχε, την ώρα που τρώεις και είσαι έτοιμος να ανοίξεις το… κουμπί του παντελονιού, να διερωτηθείς “τι εν τούτο το όνομα και τι σημαίνει;”.

Βασισμένοι στις απορίες μας, ρωτήσαμε και μαζέψαμε τα πιο περίεργα ονόματα ταβερνών και εστιατορίων της Κύπρου και σου τα παρουσιάζουμε!

Δες πιο κάτω τις ταβέρνες και ίσως να θέλεις να πάεις να φάεις:

1
Ταβέρνα Ταμπλιός – Αθηένου, Λάρνακα

Facebook.com/Tamblios

Αλίμονο να μην είχαμεν ταβέρνα από τη γενέτειρα του οφτού κλέφτικου, Αθηένου! Χιλιάδες άνθρωποι (Κύπρο αλλά και εξωτερικό) καταφθάνουν στην κωμόπολη για να φαν το φημισμένο οφτό κλέφτικο ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο.

Το όνομα της ταβέρνας είναι το επίθετο του πρώτου ιδιοκτήτη. Τη συγκεκριμένη ταβέρνα, τη διατηρεί η οικογένεια Παπαϊωάννου οι οποίοι αποφάσισαν να διατηρήσουν το όνομα με το οποίο έγινε γνωστή η ταβέρνα.

Κατάφεραν να πάρουν θέση στον οδηγό The Golden List 2017 του περιοδικού Time Out Cyprus με τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. Eίναι υποψήφια για το έτος 2018 στην κατηγορία Best Price των Time Out Eating Awards 2018.

2
Ταβέρνα Γραβέλλα και Καπνιά – Στρόβολος, Λευκωσία

facebook.com/Γραβέλλα-και-καπνιά

Το συγκεκριμένο μαγαζί άνοιξε το 2011 και κατάφερε να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Οι ιδιοκτήτες του, Χάρης Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Κατσιάμης, μετέτρεψαν το επάγγελμά τους σε αγάπη για αυτό που κάνουν!

Στεγάστηκαν σε ένα μικρό αλλά χαριτωμένο χώρο, όπου απολαμβάνεις την ποιότητα στα φρέσκα κρεατικά και την ποσότητα, στις μεγάλες μερίδες του!

3
Ταβέρνα 3+1 (Τρία συν ένα)- Λατσιά, Λευκωσία

tripadvisor.com

Τολμώ να πω ότι το όνομα εκτός από περίεργο, είναι και εύστοχο, καθώς ο ιδιοκτήτης του, κύριος Φειδίας Κλεάνθους, δεν έκανε τυχαία την επιλογή.

Μαζί με τη γυναίκα του κυρία Κούλα, αφού απέκτησαν συνολικά, 4 παιδιά (τρία κορίτσια και ένα αγόρι), αποφάσισαν να ονομάσουν το μαγαζί τους 3+1.

Από το 1996, η ταβέρνα έχει πιστή πελατεία η οποία αποτελείται από φανατικούς οπαδούς του φρέσκου και καλοψημένου κρέατος!

4
Παλιομούχταρος – Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα

Αυτή η ταβέρνει συνδυάζει τη σύγχρονη εποχή αλλά και τα πιο παραδοσιακά στοιχεία. Θα βρεις τον Παλιομούχταρο, στο χωριό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας.

Αν θες, μπορείς να φας στην αυλή του ειδικά διαμορφωμένου εξωτερικού χώρου, μέσα στα ψηλά δέντρα. Εδώ και 10 χρόνια πολύς κόσμος τους προτιμά για την ποιότητα και την ποικιλία του φαγητού εκεί.

Ο κ. Μενέλαος Μενελάου (ιδιοκτήτης) επιμελείται τους μεζέδες, οι οποιοί περιλαμβάνουν ποικιλία πιάτων, όπως: σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, και όλων των ειδών τα κρεατικά. Μη φύγεις πριν δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ του Παλιομούχταρου – το φημισμένο γλυκό που θα σου κεράσουν: “σάμαλι” ή αλλιώς “καλόν πράμα”.

5
Ταβέρνα Σκουρουβίννος – Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός

allaboutlimassol.com

Από σπίτι μετατράπηκε στο αγαπημένο στέκι της παρέας, από κάθε γωνιά της Κύπρου. Εκεί μπορείς να απολαύσεις γευστικά και πρωτότυπα εδέσματα, όπως το σουβλάκι με χαλούμι και μελιτζάνα σε ξυλάκι, και τυροκεφτέδες με sauce βασιλικού.

Ο ιδιοκτήτης εργάζεται παράλληλα ως chef και μαγειρεύει τους μεζέδες με όλη του την τέΓνη (που λένε και στα χωριά).

Εσένα ποιο από αυτά τα ονόματα σου φάνηκε πιο περίεργο; Ξέρεις κι άλλα παράξενα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending