fbpx

Η προπονητική αστάθεια στον ΑΠΟΕΛ και οι 8 μετά τον Jovanović!

Από το 2013 κι έπειτα, μετά την αποχώρηση του Ivan Jovanović από τον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων επικρατεί μία αστάθεια όσον αφορά το θέμα του προπονητή και ευρύτερα του τεχνικού τιμ στον ΑΠΟΕΛ. Αυτό συνεχίζεται έως και σήμερα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πολύ πρόσφατη απόλυσή του Bruno Baltazar από την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών.

Παράλληλα με την αποχώρηση Jovanović το 2013, με την προπονητική αστάθεια ταυτίζεται και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. Αν και έχει επιφέρει πολλά θετικά, όπως για παράδειγμα οι πολλοί τίτλοι και οι συνεχείς συμμετοχές στους ευρωπαϊκούς ομίλους (είτε του Champions League είτε του Europa League), στον τομέα του τεχνικού τιμ (όπως και σε πολλές μεταγραφές) έχει αποτύχει πολλές φορές ενώ κάποιες άλλες πιθανόν να βιάστηκε με τις επιλογές της.

Εντούτοις, στην πρώτη λανθασμένη σύναψη συμφωνίας με προπονητή υπέπεσε η διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου, η οποία ταυτίζεται από την αδιανόητη και τεράστια πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους “8” του UEFA Champions League την περίοδο 2011-12!

Ακολουθεί αναφορά των 8 προπονητών που πέρασαν από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ μετά την πενταετή θητεία (2008-2013) του Σέρβου, Ivan Jovanović στην τεχνική ηγεσία του ‘Θρύλου’ της Λευκωσίας:

 

1
Paulo Sérgio

Ο Πορτογάλος τεχνικός και πρώην ποδοσφαιριστής ανέλαβε στο τέλος της προεδρείας Φοίβου Ερωτοκρίτου και συγκεκριμένα το 2013. Έμεινε στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων για λιγότερο από 5 μήνες έχοντας κερδίσει μόνο 3 από τους 11 αγώνες.

2
Γιώργος Δώνης

Ο Έλληνας προπονητής διαδέχτηκε τον Paulo Sérgio στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Προσλήφθηκε από την διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. Διετέλεσε προπονητής του ΑΠΟΕΛ από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015 στην πρώτη του θητεία, ενώ στην δεύτερη από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Και τις 2 φορές οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του UEFA Champions League.

3
Thorsten Fink

Ο Γερμανός τεχνικός έκατσε στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων για μόλις 4 μήνες. Απολύθηκε 2 αγώνες πριν το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν 2014/15 ενώ ο ΑΠΟΕΛ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο.

4
Domingos Paciência

Ο Πορτογάλος ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ τον Μάιο του 2015 και απολύθηκε στα τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους μετά τον αποκλεισμό από την Astana στα play-offs του UEFA Champions League.

5
Temur Ketsbaia

Ο Γεωργιανός τεχνικός, γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου προσλήφθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2015 και απολύθηκε τον Απρίλιο του 2016 μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα στα ημιτελικά του κυπέλλου, ασχέτως αν ο ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα βρισκόταν στην κορυφή με 4 πόντους μπροστά από τον δεύτερο.

6
Thomas Christiansen

Ο Δανός είναι ο μόνος που κατάφερε επί προεδρείας Πρόδρομου Πετρίδη να παραμείνει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ για μία ολόκληρη σεζόν. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάιο του 2016 και αποχώρησε τον Μάιο του 2017.

Οι 2 πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους. Με τον ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα και οδήγησε την ομάδα στους ”16” του UEFA Europa League.

7
Mario Been

Ο Ολλανδός έμεινε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ για μόνο 2 μήνες και συγκεκριμένα από τα τέλη Μαΐου του 2017 έως τα τέλη Ιουλίου του ίδιου έτους.

Απολύθηκε μετά την ήττα από την Viitorul με 1-0 στο πρώτο σκέλος του τρίτου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League. Τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Δώνης στην δεύτερη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ.

8
Bruno Baltazar

Ο Πορτογάλος ανέλαβε μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της Λευκωσιάτικης ομάδας. Ήταν προπονητής του ΑΠΟΕΛ από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Απολύθηκε μετά τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος της νέας σεζόν 2018/19.

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε πολύ κακός, ωστόσο πήρε την νίκη με 0-1 κόντρα στον Ερμή. Μετά από αυτήν την εμφάνιση και συνάμα με την αποτυχία της ομάδας να εισέλθει σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο, ο Bruno Baltazar αποτελεί πλέον παρελθόν.


Ο ΑΠΟΕΛ βαδίζε στη συνέχεια του πρωταθλήματος με τον Γιώργο Κωστή στο τιμόνι του. Στο παρελθόν διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής στον ΑΠΟΕΛ. Πιθανόν αυτή την φορά να προοριζόταν να αναλάβει μόνιμα τα ηνία της ομάδας. Στον πρώτο του αγώνα στον πάγκο, η ομάδα νίκησε με κακή εμφάνιση τη Νέα Σαλαμίνα εκτός έδρας με 2-3.

Ωστόσο, ακολούθησε η ντροπιαστική ήττα από την Δόξα στο ΓΣΠ με 2-5 την Κυριακή (23/9/2018) και το πιο πιθανόν είναι να προσληφθεί άλλος προπονητής, αφού έχουν ακουστεί και τα πρώτα ονόματα. Το ερώτημα είναι αν ο οποιοσδήποτε που θα αναλάβει τελικά την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, καταφέρει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα, να εδραιωθεί, να ομαλοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση και να σταθεροποιήσει τον σύλλογο όσον αφορά το θέμα προπονητή, καθώς και να βελτιώσει αισθητά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μετά την εξευτελιστική ήττα, τα άκουσε και η διοίκηση Πετρίδη πέραν από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Μάλιστα, πολλοί οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης.

Ποια νομίζεις πως πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη; Θα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να βρει έναν προπονητή που θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending