fbpx

5 συμβουλές για να επιλέξεις το ιδανικό laptop για τις σπουδές σου!

Μπορείς να φανταστείς τις σπουδές σου χωρίς laptop; Φυσικά και όχι! Διάβασμα, εργασίες, chatting, surfing, μουσική, ταινίες… και άλλα τόσα κάνουν το laptop την πιο απαραίτητη συσκευή για κάθε φοιτητή!

Τι πρέπει να προσέξεις όμως πριν αγοράσεις ένα καινούριο laptop; Η επιλογή σου πρέπει να είναι σωστή για να βγάλεις χωρίς προβλήματα τα 4 χρόνια (ίσως και περισσότερα) των σπουδών σου!

Πιο κάτω σου δίνουμε 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το ιδανικό laptop για τις σπουδές σου!

1
Μην αγνοήσεις το μέγεθος και το βάρος

Το laptop σου πρέπει να έχει μέγεθος οθόνης που θα σου επιτρέπει να περνάς αρκετές ώρες μπροστά του, χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου. Επίσης το βάρος του πρέπει να σε βολεύει για να το μεταφέρεις με ευκολία στα εργαστήρια, σε σπίτια φίλων, στη βιβλιοθήκη και αλλού.

Ένα laptop με μέγεθος οθόνης μέχρι 15.6″ και βάρος περίπου 2,5 κιλά, είναι πολύ καλό. Αν για ιδιαίτερους λόγους θέλεις μεγαλύτερη άνεση υπάρχουν και επιλογές με μέγεθος 17.3″, αλλά θα σε δυσκολεύουν κάπως στη μεταφορά λόγω μεγέθους και βάρους.

Αν από την άλλη θες κάτι με πολύ χαμηλό βάρος και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, μπορείς να πάρεις ένα μοντέλο “Ultrabook” με οθόνη 13.3″ ή 14″! Όποτε χρειάζεται, μπορείς να το συνδέεις με μια μεγαλύτερη οθόνη για να κάνεις “πιο άνετα” τη δουλειά σου. Δες laptops σε διάφορα μεγέθη εδώ.

2
Ρώτησε για τον επεξεργαστή

Ο επεξεργαστής είναι υπεύθυνος για όλες τις λειτουργίες ενός υπολογιστή, και συνήθως όσο πιο ισχυρός είναι, τόσο πιο ακριβό είναι το μοντέλο. Ένα laptop με επεξεργαστή Intel Core i3 ή AMD Ryzen 3 είναι πολύ καλή επιλογή αν είσαι φοιτητής που χρησιμοποιεί τα βασικά προγράμματα.

Αν πάλι είσαι πιο απαιτητικός ή χρησιμοποιείς “βαριά” προγράμματα/εφαρμογές, καλύτερα να προτιμήσεις laptop με επεξεργαστή Intel Core i5 ή Core i7 (ή αντίστοιχα AMD Ryzen 5 ή Ryzen 7).

Φυσικά, αν το μόνο που θέλεις είναι να σερφάρεις στο διαδίκτυο και να γράφεις σε Word, μπορείς να κοιτάξεις laptop με επεξεργαστές τύπου Intel Celeron που είναι πολύ πιο οικονομικά.

Δες εδώ τις προσφορές της Bionic σε laptops και accessories!

3
Μην ξεχάσεις να δεις τη μνήμη RAM

Όποιο πρόγραμμα έχεις ανοιχτό στο laptop σου αποθηκεύεται στην μνήμη RAM. Από τη RAM εξαρτάται πόσα πράγματα μπορεί να κάνει παράλληλα ο υπολογιστής σου.

Για να μην γίνεται αργό το laptop σου σε περιόδους που έχεις εργασίες και πιθανό να δουλεύεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, επίλεξε ένα laptop με μνήμη RAM 8GB που θα σε ικανοποιήσει πλήρως.

Γενικά όμως, για τις περισσότερες τυπικές λειτουργίες η επιλογή μνήμης RAM από 4GB και πάνω είναι αρκετά καλή, αλλά είναι σημαντικό πριν την αγορά να ρωτήσεις κατά πόσο η μνήμη αναβαθμίζεται εύκολα.

4
Φρόντισε να έχει ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο

 

Αν και συνήθως οι σημειώσεις, οι εργασίες ή άλλο υλικό για διάβασμα δεν χρειάζονται μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, θα ήταν καλό να διαλέξεις ένα laptop με σκληρό δίσκο ικανοποιητικό σε χωρητικότητα. Πιθανό να θέλεις να αποθηκεύσεις ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, οπόταν ας μην νιώθεις ότι περιορίζεσαι.

Οι σκληροί δίσκοι χωρίζονται στους τυπικούς HDD και στους SSD που κάνουν το laptop πολύ πιο γρήγορο. Ένας σκληρός δίσκος SSD με χωρητικότητα 256GB θα είναι σίγουρα πολύ ικανοποιητικός για ό,τι χρειαστείς κατά την διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Αν βγαίνεις εκτός budget, τότε πήγαινε σε 128GB που είναι μια safe επιλογή. Δες διάφορες επιλογές σε laptops εδώ.

5
Έλεγξε πόσο εύκολα συνδέεται με περιφερειακά

Κάτι που συνήθως πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία είναι ο τρόπος που το laptop συνδέεται με περιφερειακές συσκευές όπως ποντίκι, οθόνη κ.ά. Τα ports, όπως ονομάζονται, περιορίζονται σε αριθμό πάνω στα laptops λόγω του μικρού τους μεγέθους.

Το laptop που θα επιλέξεις σίγουρα πρέπει να διαθέτει port HDMI, για σύνδεση με τηλεόραση ή οθόνη/projector για τις παρουσιάσεις που θα χρειαστεί να κάνεις στο πανεπιστήμιο. Ή απλά για να δεις μια ταινία σε μεγαλύτερη οθόνη.

Επίσης, πρέπει τουλάχιστον να έχει 1 port USB 3.0 και 1 port USB 2.0. Αν το laptop διαθέτει και port USB-C τότε είναι πλεονέκτημα. Φυσικά σε περίπτωση που τα ports δεν είναι αρκετά μπορείς να αγοράσεις ένα USB hub και να κάνεις τη δουλειά σου.

Extra tip: Κάτι ακόμη που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν παίζει απαραίτητα ρόλο η τιμή. Μπορείς να βρεις ένα πιο οικονομικό μοντέλο που να σε ικανοποιεί πλήρως.

___________

 Η ομάδα της Bionic Electronics σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για να βρεις το laptop που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Δες εδώ τις προσφορές της Bionic σε laptops και accessories ή επισκέψου ένα κατάστημα Bionic!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending