fbpx

5+1 βασικοί υποψήφιοι για το “Χρυσό Παπούτσι” στο πρωτάθλημα 2018-19!

Ένας σωστός επιθετικός, πέρα από το καλό της ομάδας, θέλει φυσιολογικά να σκοράρει όσα περισσότερα τέρματα μπορεί.

Θέλεις η έκσταση την ώρα που ακούς την μπάλα να ακουμπά τα δίκτυα, θέλεις η αποθέωση που τυγχάνει ένας σκόρερ από τον κόσμο (ας το παραδεχτούμε όλοι αγαπάμε ένα γκολτζή), θέλεις το βραβείο του πρώτου σκόρερ, όλα αποτελούν σοβαρά κίνητρα για να σκοράρει ένας επιθετικός.

Στο κυπριακό πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια είδαμε πολλούς σπουδαίους επιθετικούς, πολλές μάχες για τον τίτλο του αρχισκόρερ σε μια σεζόν και η φετινή δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με βάση το τι είδαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, συγκέντρωσα πιο κάτω 5+1 επιθετικούς που μπορείς να ποντάρεις τα λεφτά σου πάνω τους (για να μιλήσουμε και λίγο στοιχηματικά) ότι θα αναδειχθούν πρώτοι σκόρερ.

Δες ποιοι είναι και άφησε ένα σχόλιο με εκείνον που νομίζεις πως θα είναι πρώτος σκόρερ φέτος:

1
Matt Derbyshire

Αλίμονο, να απουσίαζε από μια τέτοια λίστα ο πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος τα 2 τελευταία χρόνια.

Ο Matt Derbyshire διακρίνεται από μια απίστευτη σταθερότητα από το 2016 που κατέβηκε στο νησί μας για λογαριασμό της Ομόνοιας. Αυτό γιατί στην πρώτη του χρονιά σημείωσε 24 τέρματα και πέρσι 23.

Αν θα καταφέρει να αναδειχθεί για 3η συνεχόμενη φορά πρώτος σκόρερ (μόνο οι Καϊάφας, Rauffmann και Sosin έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο) θα το μάθουμε τον Μάη. Δεδομένα πάντως θα αποτελέσει σοβαρό διεκδικητή.

2
Florian Taulemesse

Τα 22 περσινά του τέρματα, εκτός από ρεκόρ καριέρας, είχαν τον Florian Taulemesse και για αρκετό καιρό στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πρωτιά που έχασε εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον άφησε αρκετό καιρό εκτός.

Φέτος, λοιπόν, θα έχει να “αποδείξει” πως ίσως δικαιούταν κάτι παραπάνω πέρσι. Αν βοηθηθεί όσο πέρσι σίγουρα θα δούμε πολλά τέρματα από “το τανκ”.

3
Emilio Zelaya

Αν υπάρχει μια ομάδα στην Κύπρο που μπορεί να ισχυριστεί πως επιθετικά είναι υπερπλήρης τα τελευταία χρόνια αυτή είναι ο Απόλλωνας.

Πέρσι άλλωστε, είχε 3 ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ, τους Παπουλή, Maglica και Zelaya με τον Αργεντινό να είχε σημειώσει 17 τέρματα.

Αυτά, σε συνδυασμό με τα 15 που σκόραρε τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα του Εθνικού Άχνας, κάνουν τον Emilio Zelaya ένα σοβαρό διεκδικητή του “Χρυσού Παπουτσιού”, ειδικά αν οι γαλάζιοι συνεχίσουν να αποδίδουν την ίδια εικόνα μεσοεπιθετικά.

4
Ruben Jurado

Στα πρώτα 4 παιχνίδια της ΑΕΛ ο Σεβιγιάνος επιθετικός σημείωσε 3 τέρματα. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε μόλις 152 λεπτά μέχρι στιγμής, σημαίνει πως στατιστικά σκοράρει κάθε 50 λεπτά.

Ρεκόρ καριέρας του Ruben Jurado είναι τα 14 τέρματα που πέτυχε τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της πολωνικής Piast Gliwice, επίδοση που με βάση το τι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα μας θα πρέπει να σπάσει αν θέλει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Πάντως, με βάση το τι είδαμε μέχρι σήμερα, μιλάμε για δυνατό φαβορί.

5
Kingsley Onuegbu

Γερμανο-αναθρεμμένος είναι ο Νιγηριανός επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας που συγκέντρωσε τα βλέμματα στις πρώτες αγωνιστικές, αφού, όπως και ο Jurado, σκόραρε ήδη 3 τέρματα.

Κοιτάζοντας πάντως τι έκανε στο παρελθόν, δεν αργείς να ανακαλύψεις πως όσες σεζόν πήρε σοβαρό χρόνο συμμετοχής (κυρίως στην Duisburg δηλαδή) σκόραρε αρκετά, κάτι που σημαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι και ο Kingsley σκληρό καρύδι στην άτυπη αυτή μάχη, με τη Σαλαμίνα να ελπίζει να δει ξανά ποδοσφαιριστή της πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος μετά τους McNeil (1989), Πάμπη Αντρέου (1995) και Makriev (2016)

6
Berat Sadik

Πέρσι σημείωσε 18 τέρματα με τη φανέλα της Δόξας, κάτι που τον έφερε στην 4η θέση των σκόρερ. Αποφάσισε να αποχωρήσει σε αναζήτηση ποδοσφαιρικής στέγης σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, χωρίς να τα καταφέρει.

Αποτέλεσμα ήταν ο Berat Sadik να γυρίσει στη Δόξα στο παρά πέντε της λήξης της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Φέτος, έχοντας αγωνιστεί 3 φορές (1 ως αλλαγή) σκόραρε ήδη 5 τέρματα και “φωνάζει” από μακριά πως θα κυνηγήσει το “Χρυσό Παπούτσι”.

Σε ποιον θα στοιχημάτιζες τα λεφτά σου για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending